torstai 1. elokuuta 2019

Kesäsesongin pyörteissä ja heinäkuun ihanin kirppislöytö


Viime viikkojen meininkiä voisi aika pitkälti kuvailla sanoilla: eat-sleep-shoot-repeat. Valokuvaajalle kesä on usein sesonkiaikaa, mutta tämä vuosi on kyllä ylittänyt kaikki odotukset työmäärän suhteen. Pienyrittäjänä olen tästä toki äärimmäisen iloinen ja tuntuu mahtavalta, että saan tehdä tätä suuresti rakastaamaani luovaa työtä päivittäin ja vielä tällä teholla. Olen nyt kesällä kuvannut häiden lisäksi paljon perheitä, vastasyntyneitä, 1-vuotiaita ja hieman isompiakin lapsukaisia. Myös muutamia tapahtumia ja perhejuhlia olen päässyt ikuistamaan. Kaikenkaikkiaan tosi monipuolisia juttuja, mikä on ihan huippua!
Täytyy kuitenkin myöntää, että nämä työntäyteiset viikot ovat herättäneet paljon pohdintoja oman jaksamisen ja asioiden priorisoinnin suhteen. Vaikka edellisessä työssäni (lastentarhanopettajana) läpikäymäni paha työuupumus heijastelee jollain tavalla edelleen, niin ainakin olen tuon kokemuksen pohjalta oppinut kuuntelemaan ja säätelemään omia voimavarojani paljon aiempaa paremmin. On helpompaa nykyään sanoa ei silloin, kun kalenteri on vähällä mennä liian täyteen. Työuupumus opetti itsetuntemusta rankalla kädellä, mutta yksi tärkein oppi itselleni oli se, etten persoonana ole mikään multitaskaaja, eikä minun tarvitse sitä yrittää ollakaan. Kuormitun "monta rautaa tulessa" tilanteista tosi herkästi eivätkä mitkään asiat tunnu tuolloin edistyvän. Olen parhaimmillani silloin, kun saan rauhassa keskittyä vain muutamaan projektiin kerrallaan. Kun on normaalia kiireisempää, karsin kalenterista kaiken turhan jotta en ylikuormittuisi. Nyt kesällä olen ihan kirjaimellisesti siis vain tehnyt töitä, nukkunut, syönyt (ja lenkkeillyt aina kun olen ehtinyt). Koti on välillä ollut mullinmallin, en ole ehtinyt näkemään ystäviä tai ylläpitämään muita harrastuksia, mutta en jaksa ottaa asiasta minkäänlaista huonoa omaatuntoa. Tilanne on nyt tämä ja syksyllä/talvella luultavasti taas hyvin erilainen.Harvat vapaapäiväni olen suurimmaksi osaksi viettänyt mökillä nauttien luonnosta, saunomisesta ja uimisesta, tai mikäli olen ollut kaupungissa, suunnistanut useimmiten kiertelemään vintage-kauppoja ja  kirpputoreja. Heinäkuussa lomien aikaan moni tuntuu tekevät vaatekaappiinsa pientä inventaariota (olisi muuten tarpeen täälläkin!) joten kirppiksiltä tekee ennätyspaljon hyviä löytöjä. Näiden kuvien kukkamekko on tuorein löytö. 

Tämä viikko olisi vielä aikamoista hurlumheitä, mutta 5.8. alkaen kalenterissani on viikko jossa ei ole ainuttakaan merkintää työkeikoista, vaan ainoastaan teksti: kesälomalla! Mitään en ole ehtinyt tosin suunnitella, mutta juuri nyt go with the flow -tyylinen lomaviikko kuulostaakin erityisen hyvältä :) Luultavasti otamme miehen kanssa auton alle ja lähdemme pienelle road tripille jonnekin päin Suomea. Rannikkoseutu kiinnostaisi juuri nyt!

Missäs tunnelmissa siellä ollaan näin elokuun ensimmäisenä päivänä? Onko jollain muulla vielä kesälomat tulossa? Ja löytyykö muita ei-multitaskaajia? :D 
4 kommenttia:

 1. Mahtava oli lukea sun mietteitä töistä ja vapaista. Sitä itsekin tahtoo haalia vuoroja mahdollisimman paljon aina siihen sesonkiaikaan, kun tietää että pian on taas aika kun on työssä hiljaisempaa ja silloin ehtii mainiosti levätä. Silti pitäis muistaa se oma jaksaminen ja ottaa niitä omia vapaita hetkiä sinne raskaiden työkausien väliin eikä ylibuukata kalenteria 8)

  Täällä ollaan loman puolessa välissä. Reissuamaan ei oo vielä ennätetty, vaikka vähän ollut suunnitelmissa yhtä jos toista. Toisaalta haluaisin säästää ja olla lähtemättä yhtään mihinkään, osa minusta taas palavasti haluaisi jonnekin tuone Helsingin suuntaan tai vaikka risteilylle näkemään kesäinen Tallinna tai Tukholma. Ehkä täälläkin on menty silleen go with the flow -tyylillä koko loma ja sillä jatketaan ;)

  Ihastuttava mekkolöytö <3 Tuli myös mieleen, että pitäisi itsekin karsia tuolta vaatehuoneesta turha pois ja tehdä kunnon invis :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata, loma oli oikein onnistunut kyllä :) On tämä arki tosiaan välillä juuri tuollaista tasapainottelua kuin niin osuvasti kuvailit. Toivottavasti sielläkin on päästy nyt lomalla rentoutumaan kunnolla jne.

   Poista
 2. Hep! Mulla on "jopa" 5 päivän kesäloma tulossa, heti ensi viikon jälkeen :D Odotan kyllä innolla, koska aion olla täysin tekemättä mitään töihin liittyvää - paitsi ehkä ajatusten tasolla, koska niitä on vaikea hallita :D Sä oot lomasi ansainnut, nauti! <3

  Ps. Tuo mekko on kyllä tosi ihana löytö. Mulla on ollut jo pitkään ajatuksena pitää kirppispäivä ja kierrellä pk-seudun parhaat kirppikset läpi. Vielä en ole ehtinyt toteuttaa, mutta jospa elokuun aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa että säkin pääset lomailemaan! Ja niin tuttua tuo, että ideoita hyrrää päässä vaikka ei töitä varsinaisesti tekisikään. Välillä toivois että olisi joku nappi josta sen tulvan voisi väliaikaisesti sammuttaa, heh :D Oikein ihanaa, rentouttavaa lomaa sinne Mia!

   Poista