perjantai 5. huhtikuuta 2019

Ihastusta herättänyt kevättakki


Kun puin tämän Ompelimo Rokitan valmistaman mittatilaustakin ensimmäistä kertaa päälleni ja lähdin asioille, tuli samalla reissulla kaksi ihmistä tiedustelemaan takin alkuperää. "Hei pakko kysyä: mistä noin ihana takki on?" Tiedän kyllä tuon tunteen itsekin, kun jollakin on päällänsä jotain erityisen kivaa ja persoonallista, niin on vaan pakko napata hihasta ja kysyä mistä vaate on peräisin, vaikka tunteekin itsensä ehkä hieman tunkeilevaksi. Kysyjille jouduin kuitenkin tällä kertaa vastaamaan, että eipäs löydy suoraan kaupan rekistä tätä mallia, vaan takki on uniikkikappale ja tehty juuri omien mittojeni mukaan. 

 Takki: Ompelimo Rokita / Mekko ja huivi: Indiska / Kengät: Bunker shoes / Laukku: Esprit 
Kuvat: Milla 

Takki on ollut minulla itseasiassa jo pidemmän aikaa odottamassa näitä keväisempiä kelejä, ja nyt viimeinkin sain tämän teille kuvattua, kun itse takin valmistaja Milla käväisi työpaikallani kahvittelemassa ja otimme samalla asukuvia molemmista. Ulkona sattui olemaan tuona päivänä kuraista ja vielä tuulistakin, ja haahuilimme pitkän aikaa studion lähiympäristössä etsien sopivaa taustaa kuville, kunnes jo melkein annoimme periksi. Lopulta sopiva paikka löytyikin paluumatkalla ihan viereisen rakennuksen edustalta, niinpä tietysti!Vaikka takkini on tyyliltään muutoin aika basic, niin erityisen ihanan siitä tekee hyvä istuvuus ja muutamat hauskat yksityiskohdat, jotka luovat takin yleisilmeestä sopivan persoonallisen. Ensimmäistä kertaa minulla on takki joka istuu joka puolelta täydellisesti, eikä jää notkoselkäni vuoksi pussittamaan alaselän kohdalta, mikä on yleensä ongelmana jokaisessa sovittamassani takissa. Myös vyötärön paikka on kerrankin juuri oikeassa kohtaa, eikä hitusen liian ylhäällä/alhaalla. Takki on tosi mukava päällä, kun ei ole tarvetta "nykiä" vyötärön kohtaa jatkuvasti takaisin paikoilleen.

Takki tehtiin paitsi omien mittojeni, myös muutaman minulle tärkeän, yksityiskohtiin liittyvän toiveeni pohjalta: halusin takkiin reilun kokoisen hupun sekä taskut. Helmaan toivoin leveyttä niin, että takkia voisi pitää myös hieman muhkeamman hameen kanssa. Oli ihanaa saada takki, joka täyttää kaikki käyttövaatteelle asettamani toiveet ja vielä istuu päälleni täydellisesti! Minulla on itseasiassa sama takki myös mustana, koska Milla valmisti minulle tämän kahdessa eri värissä. 

Kiitos vielä Millalle ihanista takeista! Nyt on kevät- ja syyskauteen monikäyttöiset takit pitkäksi aikaa :)6 kommenttia:

 1. Mä voin niin samaistua tuohon, että tullaan kysymään mistä takki/joku muu vaate on ja voi sanoa että eipäs olekaan missään samanlaista, tää on uniikki! Ihan parasta :D Tietysti sitä vinkkaa sitten että Ompelimo Rokitan ompelimolta tullut ihan omien mittojen ja toiveiden mukaan ;)

  Todella kaunis takki ja just sellainen mitä taisitkin haluta. Mähän olinkin siinä kun sanoit haluavasi sen sun viininpunaisen takin tyylisen takin. Ihanaa, että sä sait sen kahdessa värissä :3 Ihania kuvia sinusta Salla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! Niinpä taisit ollakin mukana silloin! :) Tästä takista tuli kyllä ihan napakymppi, ja varmaan nousee samanlaiseksi lempivaatteeksi kuin tuo ikisuosikkini punainen parkatakki, jota käytin monta vuotta jatkuvasti lähes päivittäin niin kauan, että se kirjaimellisesti oli hajota käsiin :D

   Poista
 2. Tämä postaus oli niin kauniisti kirjoitettu, kiitos ihana! <3 Näistä kuvistakin tuli hyviä, tykkään. :) Näissä mittojen mukaan tehdyissä takeissa on kyllä se ihana puoli, että ne täyttää toiveet ja ovat mukavampia päällä kuin standardikokoiset takit. Mie itsekin käytän eniten noita itsetehtyjä takkeja, koska ne toimii - istuvuus on hyvä, taskut ovat tarpeeksi syvät ja materiaalit kestävät. :) Huippua ois nähdä hieman useammin asukuvia täällä siun blogissa, nämä ovat inspiroivia postauksia, vaikka meidän tyylit ovatkin ihan erilaiset. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Harmaa takki on ollut kovassa käytössä lähes päivittäin. Ihan aidosti iloitsen tämmöisestä hyvästä käyttövaatteesta. Vaikka asukuvaus/pukeutumiseen panostaminen ei nykyään oikein inspiroi, niin kyllä näistä arjen suosikkivaatteista mielellään täälläkin kertoilee.

   Poista
 3. No wau, miten ihana takki! Istuu kyllä upeasti sun päälle, ja heti kiinnitinkin huomiota ihanan isoon huppuun <3 Se on niin ärsyttävää, kun tämän tyylisissä takeissa on usein sellainen huppu, joka päähän vetäessä loppuu keskelle päälakea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo tiedän tunteen :D Tämä on ihana kun pienellä sateella/tuulella on kunnon huppu jonka suojaan pääsee.

   Poista