lauantai 23. maaliskuuta 2019

Vahvuutta ja elivoimaa ohuille ja hauraille hiuksille: Gyada spirulina hiustenhoitosarja


Alkuvuodesta aloitin hiusten vaalentamisprosessin, joka etenee pikkuhiljaa. Vaikka usein olen muutostilanteissa (sekä näissä pienissä että suuremmissa) melkoisen kärsimätön, niin tämän asian kanssa onneksi kuuntelin kampaajani Riikan järkipuhetta, eikä hiuksia alettu mitenkään räjäyttelemään kerralla vaaleiksi. Latvaosat olivat jo valmiiksi luonnonkiharalle tyypillisesti kuivat ja aika hauraatkin. Lisäksi olen viime vuosina kärsinyt hiustenlähdöstä vaihtelevissa määrin, ja välillä on ollut jaksoja jolloin on tehnyt mieli kulkea pipo tai huivi päässä, kun ohut tukka ei vaan asetu mitenkään ja ponnarin kanssa päälakikin tuntuu paistavan. Mitään erityistä syytä hiustenlähtöön ei ole löytynyt, joten kai tämä on vain iän ja hormonitasojen vaihteluiden tuomaa normaalia ohenemista (jota myös meillä suvussa on.)

Koska käytän ihonhoidossa nykyisin pääasiassa luonnonkosmetiikkaa, olen jo jonkin aikaa etsiskellyt myös itselleni sopivaa luonnollista hiustenhoitosarjaa. Pesen hiuksia aika usein, monen mielestä varmaan liikaa (noin joka toinen päivä), mutta olen tosi huono sietämään sitä tunnetta kun hiukset ovat vähänkin likaiset. Muotoilutuotteita en juuri käytä, eli kovin voimakasta pesua hiukset eivät kaipaa. Parhaiten hiuksilleni tuntuvat sopivan hellävaraiset shampoot ja huokoista lunnonkiharaa tehokkaasti kosteuttavat hoitsikat ja/tai naamiot. 

Etsiessäni itselleni sopivia hiustuotteita suojaamaan ja vahvistamaan tukkaa vaalennusprosessin aikana, törmäsin netissä Gyada-hiustenhoitosarjaan. Kyseessä on italialainen luonnonkosmetiikkabrändi, jonka kaikki hiustuotteet ovat vegaanisia, eläinkokeettomia ja monia luonnon tehoaineita hyödyntäviä. Minulle suositeltiin Gyadan spirulina -hiushoitosarjaa, joka on suunnattu juurikin hauraille, helposti haaroittuville hiuksille ja hiustenlähdöstä kärsiville. Sain testaukseen sarjan shampoon, hoitoaineen sekä hiusseerumin.

Spirulina sisältää runsaasti vitamiineja, aminohappoja ja mineraaleja, ja onkin minulle hyvin tuttu sisäisesti käytettynä esim. tablettien tai jauheen muodossa. Mutta että shampoossa! Kuulostihan se ensialkuun melko erikoiselta. Spirulinan lisäksi sarjassa on tehoaineina mm. aloevera, kaura, vehnä- ja soijaproteiinit sekä ginseng. Koostumuksen luvataan mm. stimuloivan hiusten kasvua, vahvistavan hiuksia ja vähentävän niiden katkeilua. 

Hellävarainen shampoo vaahtoaa kevyesti mutta puhdistaa hiukset silti hyvin. Usein toistuvaan pesuun olenkin kokenut tämän oikein toimivaksi.  Hoitoaine selvittää hiukset jo huuhtelun aikana ilahduttavan tehokkaasti, joten luonnonkiharan hiusmassan harjaaminen pesun jälkeen on huomattavasti helpompaa, varsinkin jos käyttää lisäksi hiuksiin jätettävää seerumia.

Olen käyttänyt Gyadan kolmea tuotetta nyt reilut pari kuukautta. Odotukset olivat tämän sarjan suhteen kovat, joten halusin pitää pitkän testijakson ja saada kunnolla tuntumaa tuotteisiin ja siihen kuinka ne mahdollisesti vaikuttaisivat hiuksiini. Kun hetki sitten kävin kampaajalla, huomautti hän hiuksiani taaksepäin harjatessaan että "onpas täällä paljon uutta kasvua". En ollut itse kiinnittänyt asiaan sen kummemmin huomiota, koska minulla kasvaa otsalla aina enemmän tai vähemmän näitä "vauvahaivenia", jotka eivät kuitenkaan jaksa venyä pitkiksi. Kun sitten kotona tarkastelin asiaa lähemmin, niin uutta vahvan tuntuista hiusta tosiaan puskee melkoisesti! 

Asia jonka itse panin merkille, on hiustenlähdön väheneminen esim. pesun aikana: yleensä käsiini jää hoitoaineen levitysvaiheessa tosi paljon hiuksia, kun haron tukkaa sormillani. Nyt hiusta ei kuitenkaan enää irtoa samalla tavalla kuin aikaisemmin: muutamia irtohiuksia tietty, mutta ei sellaista määrää kuin mihin olen jo tottunut. Kummallista! Pakostakin mietin, että voiko näillä hiustuotteilla olla osuutta asiaan. Ruokavaliotani en ole mitenkään muuttanut, eli ei löydy selitystä sieltäkään. Toinen näkyvä muutos jota olen ihmetellyt, on hiusten aiempaa vahvempi kihartuminen, josta en oikein vielä tiedä mitä ajatella :D Kiharat asettuvat jotenkin selkeämmin ja siistimmin ihan itsestään, ja varsinkin tuo hiusseerumi tuntuu pehmentävän ihanasti hiusten pituuksia ja vähentävän pörröisyyttä huomattavasti. 

Pakko tunnustaa, että olen viime kuukausina viettänyt peilin ääressä hetken jos toisenkin kummastelemassa mitä hiuksilleni oikein on tapahtumassa. Olen jo niin tottunut siihen että hiukset ovat ohuet ja mitäänsanomattomat, että tämä pienikin muutos on ilahduttanut kovasti! Hiustenlähtöni on tosiaan ollut kausittaista, ja pahimpina jaksoina pesuhetket ovat tuskaa, kun hiusta vaan irtoaa niin hurjia määriä. Nyt oikein odotan hiustenpesupäiviä, koska tukka jää pesun jäljiltä ihanan ilmavaksi ja tuntuu huomattavasti vahvemmalta kuin aiemmin! Kunhan vielä oppisin elämään kiharoiden kanssa :D  Gyadalla on muuten erityisesti kiharille hiuksille suunnattuja tuotteita, kuten ravitseva, kasviöljyjä sisältävä kiharageeli ja kiharan omaa rakennetta parantamaan suunniteltu shampoo. Näitä en ole vielä kokeillut, mutta jos nyt pääsen sinuiksi tämän kiharapilveni kanssa niin kiinnostaisi kyllä testata.


Nyt sarjan shampoo alkaa vedellä viimeisiään, mutta aion varmasti ostaa tätä lisää. Olen oikeasti tosi iloinen, että löysin juuri omalle haastavalle hiuslaadulleni näin hyvin toimivat tuotteet, jotka hoitavat hiusta ja päänahkaa, mutta eivät latista tukkaa. Tuotteet ovat muuten mukavan kohtuuhintaisia:
Oliko tuttu sarja jollekin teistä?  Ja jos siellä on muita kiharapäitä jotka tiedätte jonkin erityisen hyvän tuotteen hiusten kesyttämiseen (suoristusrautaa ei lasketa tässä tapauksessa), niin kertokaa ihmeessä! Onneksi (jos olen oikein ymmärtänyt) kiharat ovat kovasti tulossa takaisin muotiin, eli ehkä tämä uusi kasarilookkini ei olekaan niin paha juttu. Yritän lisätä lähipäivinä instan (sallankengissa) puolelle kuvia hiusten nykytilanteesta, niin näette vähän millainen muutos täällä oikein on tapahtunut :)
 


 


4 kommenttia:

 1. Gyada on sarjana hurjan mielenkiintoinen, ja tarkoitus olisikin testata. Ei niinkään kiharoiden hiusten tuotteita, vaikka tämä kombo kuulostaa kivalta myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! En ole koskaan kokenut minkään hiustuotteiden tuovan tukkaan näin selkeää muutosta, joten aion kyllä ehdottomasti jatkaa näiden käyttöä.

   Jään innolla odottamaan sunkin testailuja tästä sarjasta :) Ihania vaihtoehtoja tosiaan riittää.

   Kiitos Eeva kommentista ja mukavaa viikonloppua sinne!

   Poista
 2. Mä muistan kun viime I love me -messuilla törmäsin tähän sarjaan ensimmäistä kertaa; purkit vetosi heti ja sarja kuulosti tosi kiinnostavalta! Multa löytyy näistä hiusnaamio, mutta muut tuotteetkin houkuttelevat ehdottomasti. Tosin ensin olisi varmaan hyvä korkata se naamio ja katsoa mitä mun hiukset siitä tykkää :) Tuotteet on kyllä tosiaankin kivan hintaisia, ja ihanaa, että oot jaksanut testata niitä näin pitkään, jotta voit kunnolla nähdä ja todeta vaikutukset :)

  Ihanaa viikonloppua ja halaus sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkitkin on tosiaan hirmu söpöjä! Kerrohan sitten mitä tykkäsit tuosta naamiosta :) Mun tekisi mieli testata läpi nyt tää koko sarja, kun näihin niin kovasti tykästyin :D

   Kiitos Mia kommentista ja mukavaa alkavaa viikonloppua sinne! <3

   Poista