torstai 20. heinäkuuta 2017

Jotain punaista, kotimaista ja lainattuaOlen lähiaikoina löytänyt taas ilahduttavan määrän kotimaisia suunnittelijoita, joiden tuotoksia jaksan ihastella kerta toisensa jälkeen. Huolellisesti valmistettua, kaunista ja supisuomalaista vaatetta kantaa yllänsä enemmän kuin mielellään. Tiedostan kuitenkin erittäin hyvin myös sen, ettei kaikilla meillä ole mahdollisuutta panostaa pelkästään kotimaisiin vaatteisiin, vaikka tietäisimmekin niiden olevan materiaaleiltaan ja viimeistelyltään laadukkaita ja pitkäikäisiä, eli näinollen hyviä sijoituksia vaatekaapin täytteeksi. Suomessa on kuitenkin nykyään myös vaatelainaamoja, joiden jäseneksi liittymällä voi jokainen päästä kokeilemaan ja käyttämään ehkä juurikin sitä unelmiensa mekkoa, esim. jonkin juhlatilaisuuden yhteydessä.

Mekko: Mirkapukine / Hiuspanta: Humbugi 
Molemmat kuvauslainassa vaatelainaamo Nopasta

 
Yksi tällainen vaatelainaamo löytyy Kuopiosta! Nook-kollektiivin yhteydessä toimivan vaatelainaamo Nopan rekit ovat täynnä toinen toistaan ihanempia laadukkaita vaatekappaleita, kuten esimerkiksi näitä Mirkapukineen mekkoja, joista yksi on näissä kuvissa päälläni. Sain kyseisiä mekkoja kuvauslainaan erästä omaa valokuvausprokkistani varten, ja voi että tykästyin näihin! Kangas on sopivan jämäkkää mutta laskeutuu hyvin, ja sekä minulle että kuvauksissa toista Mirkapukineen mekkoa käyttäneelle mallille nämä istuivat kuin hansikas. Nopasta saa muuten lainaan myös asusteita ja koruja, eli tarvittaessa voi rakennella itselleen sopivia kokonaisuuksia monenlaisiin tilaisuuksiin. Siis kertakaikkisen ihana mekko! Joko voi kirjoittaa joulupukille?

Kannattaa seurata vaatelainaamo Noppaa instassa tai facebookissa, tai pyörähtää paikanpäälle Nookiin kysymään lisää. Muutoinkinhan paikka on varsin kodikas ja ehdottomasti käymisen arvoinen jos sinua yhtään kiinnostavat esim. kotimaiset korut, vaatteet ja kengät, joita Nookista löytyy aina vaihtuvien pop-uppien muodossa. Arvatkaapa huviksenne monetko korvikset minä olen tuolta jo haalinut! En ehkä uskalla laskea :D 6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kyllä kelpaisi tässä mekossa kesäpäiviä viettää :)

   Poista
 2. Upea tuo viimeinen kuva, siis vau! Varmasti ollut mahti tuo kuvausreissu teillä, aika satumaisia otoksia:) Mekko on myös upee ja voi kuika sulle käykään punainen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kata! Kerrankin tuli leikittyä salaman kanssa ulkosalla. Satumaista tunnelmaa näihin vähän haettiinkin, joten onpa mukava kuulla että se jollain tapaa välittyy :)

   Poista
 3. Apua mikä upeus sinä olet!♡♡ Nuo pari vikaa ruutua on ihan mykistäviä! Kiva muuten toi asu ja näppärä tuollainen vaatelainaamo, jos tarttee pukeutua näyttävästi, niin ei tarvitse lähteä yhden tilaisuuden vuoksi ostamaan uutta asua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kyllä, että saatiin Kuopioonkin tuollainen vaatelainaamo. Minustakin ihan huippuhyvä idea toteuttaa juuri nyt, kun ihmiset alkavat arvostaa kotimaisuuutta ja vaatteen pitkäikäisyyttä entistä enemmän.

   Kiitos Maria kauniista sanoista, olipa ihana aamun piristys :)

   Poista