sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Kalajoen hiekat ja 10 outoa tapaa


Sunnuntain piristykseksi muutama tapa/ominaisuus (ts. omituisuus) joita tulee ihan huomaamatta noudatettua jokapäiväisessä elämässä. Pyysin näitä kasatessani hieman apua mieheltä, siskoilta ja kavereilta.  Höysteenä toimikoot juhannuksena Kalajoen hiekkasärkillä räpsityt otokset. 1. Multitasking 

Eli "naplaaminen", josta saan  säännöllisin väliajoin kuulla varsinkin mieheltäni. Mikäli katson leffaa, puhun puhelimessa tai istuskelen vaikkapa luennolla, on minulla oltapa jokin sivuprojekti meneillään jotta pystyn keskittymään. Kynsien lakkaaminen, vartalovoiteen levittäminen, piirtely, värittäminen tms. Ulkopuolisten mielestä tämä puuhasteluni näyttää just tasan siltä ettei meneillään oleva asia voisi vähempää kiinnostaa, vaikka oikeasti kuuntelenkin korvat höröllä. 

2. Oudot nukkumisasennot

"Muumioidut peiton alle niin että kun katsoo, ei voi olla varma ootko sä siinä vai pelkkä peitto".

Eli nukun usein peitto vedettynä pääni ylitse, näin olen lapsesta asti tehnyt. 

3. Tavaroiden kadottaminen

Tässä olen niin hyvä että hirvittää. Ihailen suunnattomasti niitä ihmisiä joiden kotona jokaiselle tavaralle on oma paikkansa, laatikot ovat järjestyksessä eikä avaimia tarvitse koskaan etsiä ulos lähtiessä. Meillä saattaa löytyä nakkipaketti leivinpaperien joukosta (true story), laatikoita ei uskalla vieraiden nähden avata eivätkä avaimet koskaan ole siinä mihin ne tullessani jätin. 4. Villasukat
Jalassani kesät ja talvet, kotona tai muussa tarpeeksi tutussa paikassa, jossa uskallan heittäytyä "mukavuusmoodiini". Useimmiten sukat ovat eri paria, eikä ollenkaan tarkoituksella vaan juurikin kohdasta 3 johtuen. 

5. Yllättävät tunnereaktiot

Varsinkin, jos kyseessä on jokin kaltoinkohtelu/tapaturma viattomia luontokappaleita kohtaan. Automatkoilla (jos havaitsen  tien laidassa epämääräisen kasan)  käydään usein hallitsemattoman kyynelehtimiskohtauksen estämiseksi seuraavanlainen keskustelu: 

"Eihän se ollut mikään eläin?!!"

"Eiiii, se oli muovipussi"

Vollotan herkästi myös elokuvien aikana tai tunteita herättävissä perhejuhlissa. Sukulaiset ja kaverit ovat onneksi jo tainneet tottua siihen että meitsi alkaa ulvoa ekana. Homma toimii myös päinvastaisesti: esim. uutista odotetusta perheenlisäyksestä ei kannata kertoa minulle kaupassa, ellei halua että koko asiakaskunta todistaa riemunkiljahduksiani. 6. Tehokas levittäytyminen

"Levität kaikki tavarat, esim hotellihuoneeseen" 

Tämähän siis tapahtuu nanosekunnin kuluttua siitä kun huoneen ovi on avattu.


7. Laimentunut ja lämmin vichy

Otan kuplavettä jääkaapista, avaan sen ja unohdan työpöydälle, usein jopa korkki aukinaisena. Iltapäivällä hörpin samasta pullosta ilman mitään ongelmia. Oikeastaan juoma on tuolloin minusta parhaimmillaan, eli huoneenlämpöisenä, vähemmillä kuplilla. 

8. Pikku pala

"Otat pikku palan. Esim piirakasta, makkarasta tai banaanista yks purasu"

Tähän en kyllä keksi mitään selitystä :D Mies syö onneksi loput!
9. Pakollinen taustameteli

Toimistopäivinä en osaa työskennellä hiljaisuudessa, vaan taustalla soi aina jonkinlaista musiikkia. Tänä kesänä suosikkeja ovat olleet mm. Lenny Kravitz, Duffy, Amy Winehouse sekä Tarantinon leffojen soundtrackit. 

10. Epäergonominen tv:n katselu

 "Oot aina pupujussina olkkarin lattialla"

Tarkoittanee jänismäistä asentoani telkkaria katsellessa, siis polvillaan ja kippurassa. Tässä samaisessa asennossa toteutan myös  kohdassa 1 mainittuja sivuprojektejani.
No mutta, löytyikö samaistuttavaa? :)

Nappaako joku tästä haasteen itselleen? Olisi kiva lukea teidänkin vastauksia :) Toivottavasti nämä pienet arjen omituisuudet toivat teidät hieman lähemmäs kirjoittajaa, näin olen ainakin itse todennut käyvän lukiessani vastaavia juttuja muiden blogeista.


Rentoa sunnuntaita tyypit!


-Salla-


14 kommenttia:

 1. Ei kyllä löydy kayheasti samoja paitsi oon kyllä itsekin joskus laittanut jonkun tavaran ihan käsittämättömään paikkaan ja sitten sitä on etsitty kissojen ja koirien kanssa :'D Tosi hauska postaus kyllä - pitää ehkä yrittää keräillä omiakin vastaavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria, ja keräilehän, mielelläni lukisin sunkin vastauksia :)

   Poista
 2. Minäkin olen multitaskaaja, varsinkin juuri telkkaria tai leffoja katsoessa. Avomiehen on vaikea tajuta että minuakin oikeasti kiinnostaa katsoa, vaikka saatan samalla levittää jotain kosteusvoidetta tai järjestellä tavaroita :D Luonnoksena on jo pitkään pyörinyt samanlainen postaus johon pitäisi vielä muutama kohta löytää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just näin! :D Tuntuu että aikaa menee älyttömästi hukkaan kun samalla voi kuitenkin säätää monenlaista muutakin. Ja rustailehan sinäkin tämä, käyn varmasti lukemassa mitä "outouksia" sieltä löytyy :)

   Poista
 3. Haha, mulla on aika paljonkin samoja, mutta etenkin toi multitäskääminen! Teen sitä tosi paljon - ja saan usein kuulla, että näytän olevan ihan muissa maailmoissa, vaikka oikeasti kyllä keskitynkin. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuttua! Liekö tuo multitaskaaminen meidän naisten spesiaaliskilssi (hyvässä ja pahassa...)

   Poista
 4. Niin hyviä! :,D Kyllä moneenkin kohtaan pystyn komppaamaan, niinkuin tuo hotellihuoneeseen majoittuminen.:D Tosi ihanat kuvat muutes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, pitäähän se tehdä olonsa kotoisaksi niin pian kuin vain kykenee :D

   Kiitoksia Maria!

   Poista
 5. Monet näistä tunnistin, et on ihan siun piirre! :) Ja hei, tuosta multitaskingista- meillä kertoi yksi opettaja amiksessa, että olivat jonkun tutkimuksen tehneet, jotta ihmiset keskittyvät oppitunneilla ja vastaavissa tilanteissa paremmin esim. vihkoon kukkia piirrellessään, kuin silloin kun silloin, kun näyttävät oikeasti kiinnostuneilta ja kuuntelevan. :) Hänestä oli hyvä vaan, kun miekii piirtelin simpukoita ja meduusoja (haha, joku omituisuus :D) vihkoon tuntien aikana ja kieltämättä kyl kurssit sujui hyvin siitä huolimatta. ^^

  Näistä ite samaistun just multitaskaamiseen, epäergonomisiin istumis- ja työtapoihin ja hotellihuonejuttuun... :) Kiva postaus, pitänee ottaa haaste vastaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just tuolta minustakin tuntuu! Joskus luin itsekin, että moinen raapustelu liittyy myös tiettyyn oppimistyyliin (kinesteettinen, visuaalinen), mutta voi kanssaihmisten silmissä näyttää tosiaan vähän oudolta :D

   Kiitos Milla kommentista ja teehän siekin tämä, olis tosi kiva lukea! :)

   Poista
 6. Kauniita kuvia! En ole juuri ehtinyt blogivierailuille, luin useamman jutun mutta jätän vain yhden kommentin. Tuo ykkönen kuulostaa niin tutulta! Aurinkoa loppuviikkoosi Salla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista se tämä kesä on, vähälle itselläkin blogivierailut jääneet. Tosi mukava kuulla että viihdyit täällä hetken, kiitos Katja kommentista ja aurinkoisia päiviä sinullekin! <3

   Poista