maanantai 3. huhtikuuta 2017

Mistä motivaatiota bloggaamiseen?


Lenkkipolulta? Netistä? Ystävien kanssa käydyistä keskusteluista? (Epä)onnistuneesta suklaakakusta? 

Uusi viikko, uusi kuukausi. Juuri nyt ovat muistivihkoni ja kalenterini harvinaisen täynnä ideoita ja projekteja joita tulen täällä blogissa toteuttamaan. Tuntuu siltä että olen vihdoin päässyt kiinni juuri niihin aiheisiin, joista minulla on intohimo kirjoittaa,  ja joista toisaalta janoan lisää tietoa sekä itselleni että jaettavaksi teille lukijoille. 

Aina ei kuitenkaan ole ollut päällä yhtä hyvä flow kuin nyt. Varmasti jokaisella kirjoitustyötä tekevällä on ajanjaksoja jolloin tekstin ja muun sisällön tuottaminen tuntuu uskomattoman tahmealta pakkopullalta, ja pelkkä koneen avaaminenkin ahdistavalta. Usein olen saanut huomata, että kun takki on kertakaikkisen tyhjä, niin silloin on parasta lyödä läppäri kiinni ihan suosiolla ja lähteä ulos ihmisten pariin (ts. sosiaalistaa itsensä) tai sitten lenkkipolulle ihan vaan omien ajatustensa kanssa. Kyllä ne ideat sieltä tulevat, kun vain antaa niille aikaa ja tilaa.

farfalla-luonnonkosmetiikka-sallankengissa-blogi-10

Viime aikoina olen saanut kirjoittamiseen motivoivaa ja muutenkin mielenkiintoista sähköpostia uutiskirjeen muodossa. Facebookin kautta päädyin Tiian blogiin ja nettisivuille, jotka ovat pullollaan kullanarvoisia vinkkejä mm. blogin ulkoasun muokkaamiseen sekä itse kirjoitustyöhön. Ilokseni sain myös tavata Tiian, sillä hän käväisi luonani studiolla kuvauksissa hetki sitten. Kertakaikkiaan ihana, aurinkoinen ja inspiroiva persoona! Molemmille taisi jäädä tapaamisesta sellainen fiilis, että oltaisiin tunnettu jo vuosikaudet :)

TiiaKonttinenKeräsin tähän muutamia Tiian sivuilta löytämiäni vinkkejä liittyen mm. blogin ulkoasun muokkaamiseen jne. Toivottavasti tekin löydätte apua ja ideoita näistä!Näitä ja muita näppäriä ohjeita Tiian sivuilla riittää. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, olitpa sitten aloitteleva tai jo pidempään kirjoittanut bloggaaja. Kannattaa myös vilkaista leikkimielinen "viisi bloggaajatyyppiä" -postaus, josta minä ainakin tunnistin heti itseni :D 

Kun alkuvuodesta siirsin blogin omaan nykyiseen osoitteeseen, rajasin myös aiheita aiempaa selkeämmiksi. Olen kokenut tämän helpottaneen kirjoittamista ja ideointia tosi paljon! Silti tulen varmasti aina olemaan jonkin verran sillisalaatti/villasukka-bloggaaja, tai millä nimityksellä nyt vähän kotikutoista blogiani voisikaan nimittää. Jokatapauksessa homma tuntuu hyvältä juuri tällaisenaan. Se tuntuu omalta :) Millaisista asioista te löydätte intoa kirjoittamiseen?
Olisi mukava kuulla!


Iloista ja inspiroivaa viikkoa kaikille!

-Salla-
9 kommenttia:

 1. Tosi hyviä vinkkejä, minäkin olen tuolla Tiian sivuilla piipahtanut useaan otteeseen :) Varmaan parhaiten minä löydän intoa kirjoittamiseen, kun kirjoitan aiheista, joista olen itse super-hyper-kiinnostunut ja innostunut. Silloin taas ei synny mitään tekstiä, jos avaan läppärin ja ajattelen, että "nyt pitää kirjoittaa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Kiitos Piia kommentista ja mukava kuulla että löysit vinkkejä. Niitä tuolla Tiian sivuilla kyllä riittää :)

   Poista
 2. Mun inspiraatio tulee milloin mistäkin - muista blogeista, lehdistä, jossain nähdystä hyvästä kuvaustaustasta asukuviin tai ihan vaan jostain pienestä jutusta, jonka joku sattuu ohimennen mainitsemaan. Mut se on kyllä niin totta, että inspiraatiokin on tosi kausittaista. Välillä niitä ideoita tulee vaan toisensa perään ja joskus tuntuu, että ei ole mitään sanottavaa. Nykyään en tosin "huonolla hetkellä" (:D) edes yritä lähteä väkisin vääntämään mitään vaan odotan, että niitä ideoita taas tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tutulta kuulostaa :) Joskus jokin idea lähtee melkeinpä huvittavan pienistä jutuista. Tässä vuosien varrella sitä on tosiaan hyväksynyt tuonkin, että aina on välillä kausia jolloin kirjoittaminen jostain syystä tuntuu ihan mahdottomalta. Enää en edes "säikähdä" tuollaista motivaation puutetta vaan odottelen suosiolla virkeämpiä kausia.

   Poista
 3. Mukava postaus! Mulle inspiraatio blogipostauksiin tulee muista harrastuksistani. Bloggaan kaikesta, mitä teen, sitä mukaa, kun teen. Joskus tosin naputtelen myös yleisiä pohdiskelu- ja fiilistelypostauksia silloin, kun päähän pälkähtää jotain, mistä haluan avautua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiilistelypostauksia on mukava käydä lukemassa! Selkeyttää myös kummasti omia ajatuksia tuo asioiden kirjoittaminen "auki" :)

   Poista
 4. Oikein kiva postaus ja tämä tuli itse asiassa ihan hyvään aikaankin kun olen päättäny mihin suuntaan itse haluan lähteä blogin kanssa. Muutoksia on mulla luvassa:) Mä en oikein tiedä mistä täällä se into pulppuaa, oon huomannut että esim pohdinta-aiheiset postaukset napsahtaa vaan yhtäkkiä ja silloin on hyvä olla kynä ja paperia lähellä että saan ne ylös, muuten ne katoaa kuin tuhka tuuleen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Mä niin tunnistin itseni tosta: ideoita tosiaan pulppuaa välillä siihen tahtiin että osa katoaa väkisinkin. Eli ei mitenkään tasaista tajunnanvirtaa tää homma täälläkään :D

   Kävinkin lukemassa mihin ratkaisuun olit päätynyt! Tulipa hyvä mieli sun puolesta :)

   Poista
 5. Hei, ihanaa, kiitos, tosi hyviä vinkkejä löysin! Kiitollinen aloitteliaja -rosalia

  VastaaPoista