torstai 30. maaliskuuta 2017

Kotimainen nahkalaukku by Rokita


Kuopiossa oli vielä muutama päivä sitten ihan yhtä lumista, kuin näissä maaliskuun alkupuolella otetuissa kuvissa. Kertaalleen täälläkin päästiin jo nauttimaan sulaneista kaduista, ja mietinkin julkaisenko näin talvisia kuvia enää ollenkaan. Alkuviikosta sain kuitenkin taaperrella manaillen taas polviin ulottuvissa kinoksissa, joten laitetaas nämä lumiset otokset nyt kuitenkin eetteriin. Sitäpaitsi en malta olla höpisemättä teille tuosta laukusta! Sillä nimittäin on ihan oma tarinansa :) 

sallankengissä-blogi-huhtikuu-nahkalaukku-kotimainen-rokitaKun konjakin ruskea vanha sotaratsuni (laukku joka esiintyi melkein jo hävettävän monissa asukuvissani...) tuli lopullisesti tiensä päähän, aloin etsiä toista samanlaista. Kotimaista, nahkaista, hyvin olalle istuvaa ja kestävää käsilaukkua, jonka voisi yhdistää melkeinpä nyt mihin tahansa. Toivoin että laukussa olisi paljon taskuja (koska krooninen avaimeni/puhelimeni/lompakkoni katoaa mystisesti -oireyhtymä) ja että laukun nahka olisi kestävää mutta sopivan pehmeää. Eipä kuulkaa löytynyt mistään sellaista kassia joka olisi ollut just eikä melkeen. 

asukuva-blogi-sallankengissa-nahkalaukku-rokita


Onneksi minulla kuitenkin on eräs supertaitava ystävä, joka riensi apuun kun surin hänelle vanhan laukkuni kohtaloa. Rokitan Millan kanssa tuumasimme, että tehtäisiin minulle uusi laukku vanhan rakkaan sotaratsuni mittojen mukaan. Uuden laukun taskutkin saisin niille tutuille paikoille joihin olin tottunut. Arvatkaa vaan kuinka paljon riemastuin jo tässä vaiheessa!

Laukku on valmistettu kotimaisesta poronnahasta. Jos materiaali ja sen matka valmiiksi laukuksi kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa Millan kertomus vierailusta Ahlskog Tanneryn nahkatehtaalla. Postauksesta löytyy myös ajankohtaista tietoa ja mielenkiintoista pohdintaa kotimaisen poronnahan ekologisuudesta.

panamajack-shoes-nahkalaukku-kotimainen-poronnahka-rokita
nahkalaukku-kotimainen-rokita-asukuva-sallankengissä-blogiKylläpä olen iloinen tästä laukusta! Kivana lisukkeena laukku sai myös kauniin kukkakuosisen vuoren sekä sisäpuolelle kiinnityspaikan avaimille. Jospa siis välttyisin ainakin yhden tavaran jatkuvalta kadottamiselta. Kokonaisuutena laukku on äärettömän kaunis, ja tietysti uniikki. Tuhannet kiitokset vielä kerran Millalle tällaisesta aarteesta!

rokita-nahkalaukku-kotimainen


Mitäs sanotte? Eikös ole nätti! Tämä olalla saan kulkea varmasti vielä monta vuotta :) Tosin, meillä oli Millan kanssa myös puhe vanhan laukkuni elvyttämisestä. En ole raaskinut vieläkään heittää sitä pois. Ehkä pitäisi osata luopua, mutta toisaalta olen kuullut että taitavat nahan käsittelijät saavat entisöityä vanhoja laukkuja ihan uskomattoman hyvin. Iloitaan nyt kuitenkin hetki tästä uudenkarheasta versiosta :)Kuvat: Kata
Editointi: Bella Photo 


6 kommenttia:

 1. Ihana laukku tosiaankin ja tuo vuori kruunaa kokonaisuuden! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! :) Vuorikankaissa oli niin ihania vaihtoehtoja että tuli ihan valinnan vaikeus, mutta tuohon kukalliseen lopulta päädyin.

   Poista
 2. On se vaan mahtava juttu kun Milla osaa luoda juurikin sitä mitä häneltä toivoo ♥ Laukku on kerrasaan ihana, ihailin sitä jo kun kuvailtiin näitä:) Ihania Winterwonderland kuvia, kyllähän nämä passaa vielä alkukevääseenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Ja kiitos sinulle näistä kuvista :)

   Poista
 3. Onpas ihanan näköinen laukku! Milla on kyllä taitava käsistään :) kuvat on myös tosi kauniit vaikka lumiset ovatkin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan. Ihailen kovasti kaikkea tällaista käsillä tekemisen taitoa. Itsellä kun ei kärsivällisyys ja taito riitä edes yhteen villasukkaan tai verhojen saumoihin :D

   Kiitos Viivi!

   Poista