lauantai 18. maaliskuuta 2017

Hajuvesirajoittuneen testailut nro 1: Acorelle Tea Garden


Hajuvesiä käytän harvoin ensinnäkin siitä syystä, että olen niiden suhteen aika nirso. Suosikkituoksuni oli vuosikaudet Burberryn The Beat, hyvänä kakkosena Hugo Boss Ma Vie.  Nykyään kuorrutan itseni jo aamuisin jollain tuoksuvalla suihku- ja/tai vartalotuotteella, enkä siksi koe tarvitsevani hajuvettä erikseen. Myös hajuvesissä haluaisin jatkossa suosia mahdollisimman luonnollisia ja luontoystävällistä tuotteita, joten ilahduinkin suuresti päästessäni testaamaan Acorellen raikasta Tea Garden tuoksua. 

parfum-acorelle-hajuvesi-sallankengissa-bogiAlkutuoksu: sitruuna, bergamotti, kardemumma
Sydäntuoksu: tee, iiris, laventeli
Pohjatuoksu: patsuli, nahka, seetri

Ei sisällä sisällä parabeenejä eikä synteettisiä säilöntä- tai lisäaineita Täytyy tunnustaa että nyt en ole kovinkaan hyvin tuntemani (mutta sitäkin mielenkiintoisemman!) aiheen ympärillä. Tästä saatte siis todellakin hajuvesiin millään lailla perehtymättömän tyypin rehellisen kokemuksen vieläpä näin tuoreeltaan, sillä testasin tuoksua eilen ensimmäistä kertaa. Suihkutin tätä aamulla mm. ranteeseen (kuuluuko näitä nykyään edes käyttää niin??), nuuhkuttelin ja yritin bongailla noita tuoksukuvauksessa mainittuja ainesosia. Ensivaikutelmat: sitruunainen, raikas mutta silti pehmeä ja "tasainen", sopivan kevyt. Lopuksi kävelin vielä tuoksupilven läpi ja tuumailin heti samaan syssyyn että meniköhän nyt liikaa...

acorelle-ekovista-hajuvesi-sallankengissa-blogi

Kukaan ei ainakaan nyrpistellyt nenäänsä minulle/tuoksulleni päivän aikana. Moni tuntuu nykyään olevan hajusteallerginen tai yliherkkä voimakkaille tuoksuille, joten tästäkin syystä vältän hajuvesien käyttöä töissä tai missä tahansa julkisissa tiloissa/tapahtumissa liikkuessani. Hyvin voimakas hajuvesi saattaa aiheuttaa päänsärkyä itsellenikin.

Eilinen työpäiväni koostui jääkiekkojoukkueiden valokuvaamisesta, eli käytännössä tämä tarkoitti studiovalojen/kameroiden ym. kaluston roudaamista, pystyttämistä ja purkamista, liukastelua jäällä, pelaajien ohjeistamista (ja samalla kipeää kurkkua karjuessani kylmässä hallissa...) yms. asiaan kuuluvaa hulinaa. Tauolla istuin hetkeksi kahvioon huilaamaan. Kahvia hörppiessäni huomasin että hajuvesi tuoksui edelleen (hyvin hennosti kylläkin) ranteessani. Jostain syystä minulla oli kokoajan huoli siitä, lemuanko kenties jo kilometrin päähän :D

acorelle-teagarden-parfum-sallankengissa-blogi

Illalla nenäni ei enää tuoksua iholta löytänyt, mutta eilen käyttämäni kaulahuivi puolestaan tuoksuu edelleen.  Jäinkin miettimään tuota tuoksun pysyvyyttä. Mitkä asiat siihen vaikuttavat? Minusta on aina tuntunut, että kaikki tuoksut häviävät iholtani ennätysnopeaa. Voiko sama määrä samaa hajuvettä pysyä paremmin jonkin toisen ihmisen iholla? Ja miksi näin? Te viisaammat siellä, tiedän että teitä on! Valistakaa minua tässä asiassa!

Itse tuoksusta huomasin kyllä pitäväni kovasti. Tämä on sellainen, jota voisin päivittäin käyttää oikeastaan vuodenajasta riippumatta. Pullokin on kaunis ja simppeli. Tea Gardenia ja muita Acorellen luonnollisia tuoksuja saa tilattua  Ekovistan nettikaupasta. 


Mutta kertokaapas mulle! Miten te hajuvesiä käytätte? Onko teillä jokin tietty luottotuoksu, vai vaihteletteko hajuvesiä esim. tilanteen/vuodenajan/fiiliksen mukaan?

8 kommenttia:

 1. Ilmeisesti luonnolliset hajuvedet eivät "luonnostaan" kestä iholla yhtä kauan kuin synteettiset, sillä niissä ei ole samoja kestoa parantavia ainesosia (?). Itse olen tykästynyt kiinteisiin parfyymeihin viime aikoina, sillä niitä on helppo kuljettaa myös mukana.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, noinhan sen luulisi juurikin menevän. Ehkäpä näistä on ihan hyvä aloittaa tällaisen joka ei ole hajuvesiin kovin tottunut. Varmasti tosi näppäriä nuo kiinteässä muodossa olevat. Täytyykin tutkailla mistä moisia löytyisi. Kiitos Eeva kommentista!

   Poista
 2. Aivan ihanan kuuloinen tuo tuoksu, alkoi kovasti kiinnostaa! :)

  Minulla tulee käytettyä hajuvesiä päivittäin. Eniten tykkään hedelmä-, marja- ja vaniljatuoksuista, mutta nyt olen alkanut vähän lämmetä myös tietynlaisille kukkaistuoksuille. Escadan kausituoksut ovat ehdottomia lemppareita, mutta tuoksumaailma tulee valittua yleensä vuodenajan ja fiiliksen mukaan. Minulla on tällä hetkellä ihan liikaa hajuvesiä ja yritän nyt vain olla ostamatta uusia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sieltä löytyy keräilijä :D No mutta kuulostaapa ihanalta omistaa tuollainen arsenaali tuoksuja! Ehkä mun pitää vaan totutella käyttämään näitä :)

   Poista
 3. Vaihtelen tuoksuja tilanteen ja fiiliksen mukaan ihan päivittäin. :) Itsellä on muutamia Acorellen tuoksuja, ne eivät pysy ihollani kovinkaan hyvin, mutta ovat ihania vaikkapa kuumina kesäpäivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kesällä tämäkin tuoksu on varmasti erityisen ihana :) Kiitos Jonna kommentista; vähän toivoinkin että kävisit tähän heittämässä juttua, sinulla kun on aina niin huikean hienoja kuvauksia hajuvesistä :)

   Poista
 4. No, täältä ilmoittautuu heti yksi hajusteyliherkkä, joka ei voi käyttää mitään tuoksuja, ei edes tuoksuvaa shampoota, suihkugeeliä, hiustenmuotoilutuotteita tai meikkejäkään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sentään! Varmasti hankalaa välillä kun itselläkin tietyissä tilanteissa (esim. konserteissa/busseissa jne.) ottaa nenään se sekalainen hajuvesipilvi, vaikka en allerginen varsinaisesti olekaan. Onneksi kaikessa kosmetiikassa nykyään alkaa olla jo enemmän vaihtoehtoja hajusteyliherkälle.

   Poista