lauantai 18. helmikuuta 2017

Luonnolliset hemmotteluhoidot: suolanyyttihieronta


*yhteistyössä Spa Balance

Kiireinen alkuvuosi on alkanut viime aikoina tuntua sekä kehossa että mielessä. Pääkopassa on ns. kovalevy täynnä: ajatukset tahmaavat eikä uusia ideoitakaan synny ollenkaan siinä tahdissa kuin normaalisti. Keho ja mieli kaipaavat pysähtymistä ja puhdistamista, mahdollisuutta tyhjentää ajatukset edes hetkiseksi. Taas kerran sitä joutuu toteamaan, että itsestään huolehtiminen on jäänyt. Kuinka mä aina onnistunkin unohtamaan sen niin hyvin?

_1120014

_2140128
_2140129
Tielleni osui kuitenkin sattumalta ihminen, joka lempeästi mutta painokkaasti muistutti minua siitä että nyt on aika pysähtyä. Kävin kauneushoitola Spa Balancessa kuvaamassa koulutehtävääni liittyen, kun jäin samalla auttamattomasti suustani kiinni hoitolan omistajan, ihanan Lean kanssa. Pitkän juttutuokion aikana kävimme läpi monenlaisia asioita jaksamiseen, hyvinvointiin ja ylipäätänsä elämään liittyen. Näissä jutuissa Lea tuntuu todellakin oleva oikea kävelevä vinkki- ja tietopankki. Sen puolituntisen aikana jonka hoitolassa vietin, sain jo monta uutta ideaa siihen kuinka selviäisin juuri nyt edessäni olevista haasteista, ilman että uuvuttaisin itseni täysin. Lähdin liikkeestä mieli kirkastuneena, vaikka olimme vain jutelleet, enkä ollut edes päässyt kauneushoitolan unelman pehmeälle pöydälle saakka....vielä. 

Sovimme kuitenkin, että tulisin myöhemmin testaamaan jonkin Spa Balancen tarjoamista hemmotteluhoidoista. Kaikki kehon- ja hiustenhoidot tehdään Spa Balancessa sertifioiduilla luonnonkosmetiikan tuotteilla, ja sehän ilahduttaa arvatenkin minua suuresti :) Hemmottelihoitoina on tarjolla mm. kuumakivi-, yrtti-, tai suolanyyttihierontaa, sekä myös erilaisia räätälöityjä paketteja. Minä päädyin valitsemaan suolanyyteillä tehtävän hieronnan, koska sen luvattiin olevan kipua lievittävä, turvotusta ja lihasaitiopainetta poistava sekä kehoa puhdistava hoito.

_2140118
_1120025


Spa Balancessa asioi aina yksi henkilö kerrallaan, eli hoitolan tarjonnasta saa nauttia kaikessa rauhassa. Tila on yleisilmeeltään vaalea, hyvin siisti, rauhallinen ja harmooninen kokonaisuus. Hoidon aluksi pääsin pitkälleni lämpimälle ja pehmeälle, nojatuolimaisen mukavalle pöydälle, jossa minut vielä peiteltiin vällyjen alle niin että varmasti pysyisin lämpimänä. Jalkoihini sain kauniit villasukat joiden sisään pujotettiin lämpimät kivet. Kyllä kelpasi vilukissan siinä pötkötellä!

Itse hieronta tapahtui lämpimien merisuolanyyttien avulla. Arvelin aluksi, että jännittäisin tai olisin muutoin niin juntturassa että irvistelisin puolet ajasta ennen kuin osaisin rentoutua. Mutta vielä mitä! Suolanyytit tuntuivat hurjan ihanalta iholla! Lisäplussaa tulee siitä, että hieronnasta kuuluva suolan rapina toi jotenkin mieleeni meren ja rantahiekan. Tiedätte ehkä: se ääni mikä kuuluu jalkojen alta kävellessä kuumalla rantahiekalla :) Ei ollut siis jännityksestä tietoakaan. Kireyttä tunsin ainoastaan siinä vaiheessa kun jalkojani hierottiin (varsinkin etureisien kohdalla taisin hetken purra hampaita yhteen...), mutta oli hämmästyttävää kuinka nopeasti myös nuo usein lähes kosketusarat lihakseni rentoutuivat. Hieronnassa käytetyt luonnolliset öljyt tuoksuivat ihanalta ja jättivät ihon silkinpehmeäksi.

_2140124
Hieronnalla tuntui olevan sekä rauhoittava että virkistävä vaikutus. Loppupäivän työt sujuivat nimittäin  kuin lentäen, mutta seuraavana yönä puolestaan nukuin kuin tukki. Olin myös harvinaisen janoinen, ja hoidon nestettä poistava vaikutus tuli kyllä todettua vessassa rampatessa. Eli taisi tulla koettua jonkin sortin pienoinen kevätsiivous, sekä keholle että mielelle :)

Kiitos Spa Balance ja Lea! Tästä on hyvää jatkaa virkeimmin ajatuksin kohti kevättä :)

Kiinnostuitko? Käy kurkkaamassa Spa Balancen kaikki hemmotteluhoidot täältä

2 kommenttia: