maanantai 12. joulukuuta 2016

Pikku Pietarin torikujan joulu


Jouluperinteitä kunnioittaen on taas vierailtu Pikku Pietarin torikujalla fiilistelemässä tunnelmaa. Tänä vuonna löytyi ennätysmäärä minulle aivan uusia yrityksiä ja mielenkiintoisia tuotteita, huippua! Eipä ole tuottanut vaikeuksia hankkia joululahjat kotimaisilta yrittäjiltä, sillä Kuopion keskustassakin on tarjontaa juuri nyt vaikka millä mitalla. Torikujan lisäksi kannattaa vierailla kauppakeskus Minnan toisessa kerroksessa, jossa parhaillaan pyörii kolme mielenkiitoista POP-UP kauppaa: kädentaitajien joulutori, kotimaisten lastenvaatteiden pop-up sekä Kuopio Design Marketin joulukauppa. Löytyy ihan takuuvarmasti jokaiselle jotakin.   

_C110198-2


Mutta nyt vielä takaisin Pikku Pietarin torikujan tunnelmiin: 

Olin liikkeellä alkuillasta, kun alkoi jo hieman hämärtää. Torikuja oli tuttuun tapaan täynnä jouluisia tuoksuja, houkuttelevia pieniä puoteja ja hyväntuulisia ihmisiä. Jokaisen nurkan takaa tuli vastaan kauniita jouluvaloja, lyhtyjä ja muita suloisia yksityiskohtia. Kuljeskelin kameran kanssa kiireettä ja tunnelmasta nauttien.

AteljeeKeltainenTalo

_C110167-2
_C110168-2
_C110173-2

Yllä olevan kuvan upeat korut on valmistanut Cafe Jewel, joka on neljän Savonia AMK opiskelijan NY yritys. Ny Start Up on käytännönläheinen oppimisohjelma, jonka avulla opiskelijoilla on mahdollisuus testata liikeideoitaan käytännössä. Minusta tällainen on aivan mahtava idea! Nuoria innokkaita yrittäjiä on aina ilo kohdata :) Jäin pitkäksi toviksi ihastelemaan korujen yksityiskohtia ja viimeistelyä. Tässäpä ehdottomasti yksi lisäys omaan lahjatoivelistaan!

_C110192-2
_C110194-2

_C110189-2
_C110187-2
_C110182-2

Toinen mielenkiintoinen löytö olivat  luonnollisista ainesosista valmistetut suolasaippuat. Olen kuullut monen saaneen suolasaippuasta apua ihonhoidossa, esim. rasvoittuvalle iholle ja pieniin näppylöihin. Suloisia olivat myös nuo keraamiset saippua-alustat. Hyvä lahja kotiin jossa käytetään enimmäkseen palasaippuaa. Täytyy varmaan käydä ostamassa tuollainen meidänkin kylppäriin.

PikkuPietari1
_C110180-2
 
 
Miltäs näyttivät Pikku Pietarin joulutunnelmat? 
Oletteko käyneet?
Mitä kivaa löysitte? 


8 kommenttia:

 1. Aina yhtä tunnelmallinen ja viehättävä alue

  VastaaPoista
 2. Pikaisesti kävin sunnuntaina kääntymässä :) Kahvilan tuoksu oli ihan huumaava! Tällä kertaa mitään ei lähtenyt mukaan kun rahat olivat edelleen seilailemassa pankkien välillä. Ehkä ensi kerralla :) Tuo Desing Market pitäisi kyllä käydä kurkkaamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti! Olisin voinut ostaa koko KDM:n kaupan tyhjäksi :D Tuolta onkin tulossa vielä oma postauksensa :)

   Poista
 3. Hieno ja viihtyisä paikka!
  Sopisi vastaavanlainen tänne länsirannikollekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin :) Ja ihan totta, tällainen tuo paikallisia yrittäjiä mukavasti yhteen ja näkösälle.

   Poista
 4. Apua nuo suolasaippuat! <3 Kelpais meillekin, ihania. :) Josko myökin ehdittäis tuolla käydä jonain päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Taidan itsekin käydä hamstraamassa noita vielä lisää :)

   Poista