lauantai 10. joulukuuta 2016

Laventelin tuoksua ja parempia unia: Lush SleepyMinä se olen toisinaan surkea näissä petihommissa...

Olen aina kadehtinut niitä tyyppejä jotka painettuaan päänsä tyynyyn nukahtavat muutamassa sekunnissa. Siis en voi kertakaikkiaan käsittää miten he sen tekevät! Esimerkkinä näistä unilahjakkaista ihmisistä nyt vaikkapa mieheni: kuorsaus kuuluu suunnilleen jo silloin kun toinen jalka on vielä sängyn ulkopuolella. Meikäläinen (vaikka tuntisinkin sänkyyn mennessäni olevani todella väsynyt) pyörii väkkäränä ainakin tunnin ajan etsien sopivaa asentoa, tai vaihtoehtoisesti alkaa pohtia seuraavan päivän/ensi viikon/ensi vuoden suunnitelmia tms. Yöunille rauhoittuminen on toisinsanoen välillä minulle hyvin vaikeaa. Kiireisinä aikoina tämä korostuu entisestään, eikä asiaa auta ollenkaan se että vähäunisena minusta tulee aivan järkyttävä bitch.

Lush_Sleepy
Monenlaisia keinoja unettomuuteen on vuosien aikana kokeiltu: on panostettu rauhoittumiseen iltaisin, syöty kevyesti, ostettu parempi patja, tyyny tai petivaatteet, testattu mäkikuismaa, vältetty kofeiinipitoisia juomia jne jne. Silti nukahtaminen kestää minulla yleensä melko pitkään. Niinä harvoina kertoina kun olen nukahtanut ns, "vaivattomasti", huomaan energiatasojeni olevan ihan eri luokkaa! 

Siksipä kaikki pienetkin apulaiset parempia unia tavoitellessa ovat tervetulleita. Kuten vaikkapa tämä:

Lush_Sleepy2Lush Sleepy on silkinpehmeä laventelilta tuoksuva vartalovoide, jonka sanotaan rentouttavan mieltä ja kosteuttavan talvi-ihoa tehokkaasti. Sain tämän mukaani Lushin blogi-illasta jo lokakuussa, joten ahkerassa käytössä ollut purkki alkaa vedellä nyt viimeisiään. Olin aluksi epäluuloinen tämän suhteen monestakin syystä: en yleensä pidä laventelin tuoksusta enkä myöskään uskonut että vartalovoiteella voisi olla mieltä rauhoittavia ominaisuuksia. Blogi-illassa nuuhkaisin tätä ensimmäistä kertaa pienemmästä testeripurkista ja olin samantien ihan myyty. Iholle levitettyä voidetta teki mieli nuuhkutella koko ajan. Tuoksu ei ole mielestäni perinteinen laventeli vaan jotain makeampaa ja pehmeämpää. Jostain syystä minulle tulee tästä mieleen myös joulupiparit (!!??).

Lush_Sleepy3

Laventelin tuoksua on jo vuosisatojen ajan pidetty rauhoittavana ja tyynnyttävänä. Kasvia on käytetty mm. tuoksupusseissa joita säilytettiin kaapissa liinavaatteiden joukossa tai vuoteessa tyynyn alla.  Mutta voisiko voidemaisella tuotteella olla tätä tunnettua vaikutusta? Olipa sitten kuinka tahansa, olen jostain syystä joka ilta hakeutunut levittelemään juuri tätä voidetta erityisesti käsivarsien ja dekolteen alueelle, josta parhaiten tunnen tuoksun vielä sänkyyn mennessäni. Kosteuttavia ja pehmentäviä ainesosia tässä tosiaan riittää, sillä mukana on mm. manteliöljyä, reilun kaupan luomukaakaovoita, luomu jojobaöljyä sekä ylang ylang öljyä.

Taidan laittaa uuden purkin tilaukseen :)

Miltä vaikuttaa? Joko olette kokeilleet?

Entä onko teissä lukijoissa muita levottomia nukkujia/nukahtajia? Kuulostiko tuo unilahjaisten ihmisten nukahtaminen kenestäkään yhtä käsittämättömältä kuin minusta? :D  


Mukavaa ja rentouttavaa viikonlopun jatkoa!


-Salla-4 kommenttia:

 1. Eikä kuulostaapas ihanalle! Ollaan tällä hetkellä helsingissä joten jos vaan aikaa jää niin pitää kyllä pyörähtää lushilla! :) ihan super kauniit kuvat muuten <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, toivottavasti ehdit Lushille! Mä en taida ennen joulua päästä, mutta onneksi on verkkokauppa =P

   Poista
 2. Haha, kuullostaapas tutulle! :D Meillä mies kans nukahtaa heti kun menee nukkumaan, kun taas mie yleensä virkistyn yön mittaan ja saan unta joskus yhden ja kolmen välillä. Ihan passeli sinänsä, ei kaikki voi olla aamuvirkkuja. :) Kuullostaa kokeilemisen arvoiselta tuotteelta! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva kuulla :D Ihmisillä on tosiaan niin erilaiset rytmit usein luonnostaan. Helpottaa arkea huomattavasti jos pystyy menemään edes suunnilleen sellaisella sykkeellä jonka tuntee itselleen parhaaksi :)

   Poista