lauantai 10. syyskuuta 2016

Pikkumakkee ja vinkki kahvin ystäville


Nyt korvat hörölle te kaikki kahvikissat siellä!


Poikkesin viime viikolla pitkästä aikaa Kuopion kauppahalliin. Tarkoitus oli vierailla ihan vaan tunnelman vuoksi, ehkä räpsiä muutama valokuva. Liekö ollut pahasti kolottava kahvihammas, jonka vuoksi löysin kuitenkin itseni täältä: 

Arvaahan sen kuinka käy kun hyvää kahvia ja söpöjä tuotepakkauksia rakastava tyyppi eksyy tällaiseen paikkaan. Tuli "hieman" valinnanvaikeus noiden kahvipussukoiden äärellä. Herkkupuoti Pikkumakkeen suosituin kahvi on kuulemma tuo ylimmässä kuvassa (keskirivillä oikealla) näkyvä Hawaijin pähkinä. Oletteko maistaneet? Minä päädyin kuitenkin lopulta näihin kahteen:

Hieman yllätyin kun myyjä kysyi minulta jauhettaisiinko kahvit. No tuota juu. Minähän toki luulin että kahvit olisivat valmiiksi jauhettuna pusseissa, mutta ehei. Kahvipavut siis jauhetaan liikkeessä vasta ostohetkellä. Voitte kenties kuvitella miten ihana tuoksu tuohon pieneen puotiin levisi, kun tuoreet kahvit pakattiin minulle mukaan. Huh, tulipa muuten kiire kotiin kahvin keittoon! Chili-suklaa on nyt testattu ja herkulliseksi havaittu. Omaan makuuni sopiva suhde oli puolet maustettua kahvia tavallisen suodatinkahvin joukkoon. 

Olisihan siellä ollut paljon muutakin houkuttelevaa. Täytyy seuraavalla visiitillä perehtyä paremmin tuohon suklaa tarjontaan ;) Oletteko käyneet? Löytyykö kenties suosikkia näiden maustettujen kahvien joukosta?


8 kommenttia:

 1. Voi että on kaikkee ihanan makkeeta :) joskus olen pyörähtänyt mutta kahveja en ole maistanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä. Tuonne ei kannata nälkäisenä lähteä! :D

   Poista
 2. Hyvä syy lähtee Kuopioon, pikku makkeeta hakkee. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan :) Ehdottomasti kannattaa pyörähtää jos näillä huudeilla liikut.

   Poista
 3. Itseasiassa käymme tod.näk. samasta puodista erikoiskahvit aina ostamassa ja se tuoksu todella on huumaava. Mun yksi lemppareista on Amaretto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No katoppas! Ja tuoksu tosiaan oli varsinkin iltapäiväkahvin tuskissa pyörivälle aika huima!

   Poista
 4. Ei oo montaa viikkoa kun kävin samassa liikkeessä ostamassa tuota chili-suklaakahvia :) se on kyllä hyvää ja rentouttaa kiireisen päivän jälkeen :) ainakin ennen nuo vitriinin suklaat on pakattu söpöihin paketteihin, jos haluaa viedä lahjaksi suklaan ystävälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä tietää! Mulla kun juurikin kävi mielessä että olisipa kahvipaketin kylkeen aika kiva lahjaidea nuo suklaat :)

   Poista