sunnuntai 21. elokuuta 2016

Babadum Nepal Intia Shop - Koska elämä tarvitsee väriäTiedättekös sen tunteen, kun joskus törmää ihmisiin, asioihin tai paikkoihin jotka vaan kolahtavat heti ensi näkemältä. Tää on mun juttu. Tästä mä tykkään. Tänne tulen toistekin, jne. 

 Armaat lukijat, haluan esitellä teille Babadumin:


Kuopion keskustasta, osoitteesta puijonkatu 15 löytyy tämä pieni iloisen värinen puoti, joka jo ulkoapäin katsottuna on niin kodikkaan näköinen, että sinne on pakko astella sisälle. Ennenkuin sain kuulla mikä paikka tämä oikein onkaan, ihastuin ensinäkemältä Babadumin tunnelmaan, eli tuotteiden väreihin, materiaaleihin ja niiden tuntuun. Jäin ihmettelemään esimerkiksi upeiden päiväpeittojen valikoimaa. Missään tekstiileissä en ollut nähnyt niin kirkasta turkoosia, syvää viininpunaista tai hehkuvia oranssin ja keltaisen sävyjä. Missä ja miten näihin on saatu tällaiset värit ja pehmeys!


Hymyni leveni entisestään, kun minulle kerrottiin että kyseessä on ekologisesti ja eettisesti valmistetut sisustustuotteet, jotka on tehty käsityöläisyhteisössä Rajasthanissa Intiassa, jossa miehet työskentelevät vanhojen käsityöläisperinteiden mukaisesti. Uskomatonta, että hedelmillä ja juureksilla voi saada puuvillakankaaseen tuollaiset värit! Kuvissa värit eivät tule esille ollenkaan sellaisina kuin oikeasti. Valon osuessa kankaaseen olisin voinut ihmetellä sävymaailman hehkumista vaikka kuinka pitkään. Käykää katsomassa näitä paikan päällä! 

Babadumin tuotteita maahantuo mm. Indivaras, jonka synnystä ja periaatteista voit lukea lisää täältä.  Olen kertakaikkisen iloinen, että Kuopioon on saatu tällainen upea pieni puoti, joka erottuu kaikista ketjuliikkeistä ainutlaatuisella tavalla. Itse tykästyin erityisesti sisustustuotteisiin, mutta Babadumista löytyy paljon muutakin, kuten 100% cashmir huiveja sekä värikkäissä että neutraaleissa sävyissä. Huivit ovat niin uskomattoman pehmeitä, että niitä teki mieli hypistellä loputtomiin. Lähdimme Babadumin Teijan kanssa suunnittelemaan pientä yhteistyötä, joten ensi viikolla meillä menee makkarin sisustus uusiksi. Sävymaailma pysyy edelleen melko neutraalina mutta piristyy hieman mm. viininpunaisella. Tästä lisää vielä ensi viikolla! 


Onko joku teistä jo vieraillut Babadumissa? Innostuiko joku tällaisesta liikkeestä yhtä paljon kuin minä? :) 

Mukavaa sunnuntaipäivää! Palataan ensi viikolla sisustusjuttujen merkeissä!14 kommenttia:

 1. Ihan uusi tuttavuus on. Keskustassa on varmasti ihania puoteja mutta harmi kun tuo autolla tuleminen keskustaan on niin hankalaa. Sokoksen takaa hävisi S-etukortti pysäköinti, torin alla on julmetun hintaista ja Minnasta aika pitkä matka kävellä. Lisäksi inhottaa kun on paljon ihmisiä, kiireessä sen tavaran hakee automarketista.
  Tämä on se syy miksi keskusta on nykyään aika tuntematon. Ennen asuin kaupungissa ja silloin tuli käveltyä ja tutustuttua enemmän kaupungin tarjontaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Sama probleema varmasti monella muullakin. Vaikka itse liikunkin aina bussilla niin moni etenkin puijonkadun liike on ihan uusi myös minulle.

   Poista
  2. Minnan lähimmiltä nurkalta on Babadumiin 160 metriä. Toki siellä itse parkkitalossa tulee myös useampi metri käveltyä, mutta ei pitäisi olla paha matka, jos vain jalat ovat kunnossa. Toriparkissa ensimmäiset 30 min maksaa yhden euron, tunti 2 e, puolitoista tuntia 2,5 e, kaksi tuntia 3 e jne. Eikö se ole ihan normaali hinta kaupungin ydinkeskustassa pysäköimisestä? Halvempiakin paikkoja on. Toivon, että Kuopion keskusta virkistyy ja vilkastuu entisestään. Automarketteihin ja pitkiin välimatkoihin perustuva kaupunkirakenne on epäekologinen, ei kannusta arkiliikuntaan ja on hankala esim. vanhuksille ja muille autottomille.

   Poista
  3. Babadum tosiaan sijaitsee puijonkadulla "rannanpuoleisessa" päässä, eli melko lähellä Minnan kauppakeskusta.

   Kiitos kattavasta pysäköinti infosta! Siinähän tulikin hyvin esille kaikki torin läheisyydessä olevat vaihtoehdot.

   Poista
  4. Puoti sijaitsee siis torilta Musiikkikeskukselle päin ja sinne on matkaa torilta 100 m eli n 200 askelta :)

   Poista
 2. Heii aivan ihana puoti! ♡ Mulle tulee aina syksyllä sellainen vaihe että tykkään laittaa kaikkea värikästä kotiin ja vitsit, tuonne on varmaan pakko tulla nyt syksyllä vierailemaan! :) Kiva että tällaisia pikkupuoteja on olemassa ja mielelläänhän sitä kannattaa pienempien yritysten tuotteita jos mahdollista..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin. Syksyn myötä luonnon väriloistoa tosiaan tekee mieli tuoda kotiinkin. Käyhän pistäytymässä tuolla, jos liikut Kuopiossa. Uskoisin, että tykkäät :)

   Poista
 3. Hei, kiitos ihanasta jutusta ja kuvista. Sellainen oikaisu, että sisustustuotteet mm päiväpeitot on tehty käsityöläisyhteisössä Rajasthanissa Intiassa, jossa miehet työskentelevät. Väristellään. Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija oikaisusta! Pitikin vielä kysyä sinulta, muistinko varmasti oikein! :D Korjasin tuotteiden alkuperän tekstiin.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Hei huomenna Babadumissa vieraana koloristi Heli Nissinen klo 18 ja 19. Hän kertoo miten värit voivat vaikuttaa elämääsi. Oviraha 5€. Tervetuloa

  VastaaPoista