lauantai 30. heinäkuuta 2016

Lomaviikon tunnelmia


Vaikka pidänkin nykyisestä työstäni ihan valtavasti, enkä näinollen kaipaa lomailua samalla tavoin kuin ennen, täytyy minun silti myöntää että tekeehän se pieni maisemanvaihdos välillä hyvää. Pohjanmaalla lapsuuden maisemissa vietetyn viikon aikana sain itseni melko tehokkaasti vieroitettua läppärin ja älypuhelimen ääreltä. Taisin avata koneen ehkä kahdesti. Mieletön saavutus hei! :D

Kamera kulkee kuitenkin mukanani aina ja kaikkialle. Välillä mietin pitäisikö vain opetella jättämään sekin joskus kotiin. Huomaan ahdistuvani, ellei minulla ole matkassa jonkinlaista kuvausvälinettä, edes puhelinta tai pientä reissukameraani. Tarvitseeko ihan jokaista kaunista hetkeä tai asiaa kuitenkaan taltioida?

Mutta kun se vaan on niin kivaa. Varsinkin kesälomakuvia on ihana katsella jälkeenpäin! Lomakuvat tosin jäävät ainakin minulla liian usein pelkästään sähköiseen muotoon. Tulostettujen versioiden selaamisessa kun on aina ihan oma fiiliksensä! Tulevalle syksylle ajattelinkin ottaa tavoitteeksi kerätä yhteen kansioon koneella lojuvia kuvia joista haluan myös paperiset versiot. Siinäpä sitä onkin projektia kerrakseen. Mutta nyt siihen lomaviikkoon. Muutama otos hetkistä, joista nautin eniten: 

Hetken hengähdys ja jäätelöllä herkutteleminen kivassa kahvilassa: 

Kahvila Hippu on kotipaikkakunnalla käydessäni aina pakollinen etappi, koska siellä nyt vaan sattuu olemaan maailman parhaat jäätelöt ja erikoiskahvit. Minä otin näiden kahden yhdistelmän josta ei näköjään ole kuvaa. Pakko olla hyvää kun kerrankin unohdin kameran olemassaolon...

Maalaismaiseman ja sen nelijalkaisten asukkaiden kuvaaminen:

Osa näistä karvakavereista tuntui tosin olevan sitä mieltä että voisin painua kameroineni sinne mistä olen tullutkin...Siskojen kanssa vietetty aika: 

Aina yhtä huippua! Tuntuu että yhteistä aikaa osaa arvostaa vuosi vuodelta enemmän. Kaikki neljä olemme saman katon alla ehkä kerran tai kaksi vuodessa, mutta ne hetket muistetaankin sitten pitkään :) Ihan vaan siksikin että jonkinlaista hämmennystä ja kohellusta onnistutaan aiheuttamaan aina...

Siskoni Sannin kanssa toteutimme lomaviikon aikana myös eräät kuvaukset jotka olivat pitkään vain idean tasolla muhineet. Toisaalta on joskus hyvä kypsytellä. Monet pienet yksityiskohdat keksittiin vasta loppumetreillä. 


Hetket ilta-auringossa:

Ne sellaiset, joiden aikana vain nautit valosta ja lämmön tunteesta iholla (toisinsanoen me vilukissat nautimme siitä ettei kerrankin palella 24/7). Hymyilet kenties siksi että huomisen ohjelmassa on "ei mitään", tai sitten juuri sitä mitä itse tahdot siellä olevan. 


Näissä tunnelmissa tänäänkin :) 
 Leppoisaa lauantai-iltaa!

-Salla-10 kommenttia:

 1. Ihana fiilis tässä postauksessa ♥ ja kuvat on upeita kuten aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, olin nimittäin laiska ja latailin kuvat suoraan bloggeriin, enkä linkin kautta kuten yleensä. Hyvä jos ovat ok, kiitos Viivi!

   Poista
 2. Mä joskus ihan tarkoituksella jätän kameran kotiin tai vaikka se olisikin mukanana, jätän ottamatta laukusta (no joo, joskus syynä ihan laiskuus, kun mopon sivulaukussa kamera on osina paksusti topattuna pyyhkeiden sisällä, ei viitsi koota ;)) Tiedän kyllä tunteen, että kamera mukana tuo turvaa, jos vaikka jotain ihan-pakko-kuvata -juttuja eteen tulisi. Ja usein sellaisia tilanteita tuleekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, turvaa nimenomaan. Ja tietysti kaikki kiva osuu eteen silloin kun sitä kameraa ei ole ;D

   Poista
 3. Olen kanssa miettinyt, että pitäisi teettää ihan oikeita valokuvia ja selata koneelta kaikki läpi. Onhan niissä kuitenkin niin erilainen fiilis. Usein selaan mummolassa vanhoja valokuva-albumeita ja aijai sitä nostalgian määrää. Mä haluan kanssa jättää jälkipolville tuollaisia muistoja enkä vain säilöä niitä kuvia koneella :D Ja hitto Salla miten upeita kuvia olet ottanut siskostasi <3Sä olet kyllä taitava kuvaaja! Mitenköhän saisin itteni sinne suunnalle ja sun kuvattavaksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kanssa rakastan vanhojen albumien selaamista :) Pelottaa, että viime vuosien kuvat vaan unohtuu jonnekin koneen syövereihin.

   Voi kiitos paljon! Alkutaipaleellahan tässä vasta tuon kuvaamisen suhteen ollaan, mutta on se kyllä ihan valtavan kivaa. Oispa huippua päästä suakin kuvaamaan :)

   Poista
 4. Toi kahvila näyttää ihanalta paikalta, ja vitsit oot muuten hyvä kuvaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Saga :)

   Ja juu, Hippu on huippu!

   Poista