maanantai 27. kesäkuuta 2016

Midsummer snapshots with sigma 30mm f/1.4


Kerroinkin keväällä hankkimastani sigman objektiivista jo yhden postauksen verran, mutta nyt kun putki on kulkenut kameran nokalla jo pidempään niin heitetääs kehiin vielä toinen juttu. Harkitsin pitkään tämän sekä zuikon 25mm välillä, mutta lopulta päädyin sigmaan koska uskoin sen olevan omassa käytössäni monipuolisempi. Toki paljon kehuttu valovoimakin houkutteli. 

summerdrink
No eipä kuulkaa harmita. Sigma on pysytellyt tiukasti kiinni kamerassa monien kesämenojen ja kuvauskeikkojen ajan. Linssinsuojuksen onnistuin jo yksissä hääkuvauksissa hävittämään, hitsi! Kuten arvelinkin, polttoväli (vastaa rungossani 60mm) sopii omassa käytössäni melko monenlaisiin tilanteisiin, myös potretteihin, erityisesti miljöössä. Tässä postauksessa muutamia pikalaukauksia juhannuksen ajalta. Mukana kulki muitakin linssejä, mutta lopulta kuvasin (tai mies kuvasi) kaikki otokset sigmalla. Keskikesän juhla sujui täällä hyvinkin perinteisesti: hyvää ruokaa, kylmiä juomia ja rentoa oleskelua.

midsummer1

whiteflowers
apples
särkiniemi2

Olen potenut koko alkukesän viheliäistä kamerakuumetta. Olylle sopivia linssejä alkaa nyt olla melkoinen arsenaali, joten runkoa olen päässyt käyttämään erilaisissa tilanteissa monipuolisesti. Kameran hyvät ja huonot puolet ovat todellakin alkaneet tulla tutuiksi. Täytyy myöntää että tähän "kuumeseen" vaikuttanee myös se, että työni puolesta olen välillä päässyt räpsimään mm. Nikonin d610 rungolla. Kummasti alkaa täyskennoinen kamera vetää puoleensa. Toisaalta en raaskisi Olympuksesta luopua, kun siinäkin on monia loistavia ominaisuuksia, eikä vähäisimpänä näppärä koko. Mutta, kakkua ei voi sekä syödä että säästää, ja tärkeät ostokset tulee tehdä harkiten. 

Piru vie kun olen aina ollut äärimmäisen huono noudattamaan kumpaakaan noista neuvoista...Mites meni teidän juhannukset? 

Entä onko muita "kaikki mulle heti nyt" -tyyppejä? :D

6 kommenttia:

 1. Mä en tunnista itsestäni "mulle heti kaikki nyt"- tyyppiä mutta muut sen kyllä huomaa. Ihanan kesäisiä kuvia olet ottanut.
  http://vauhdillavastatuuleen.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Ja juurikin näin, tuosta piirteestäni saan minäkin kuulla välillä kanssaihmisiltä.

   Poista
 2. Voi että tolla tulee upeita otoksia :) Juhannus meni tosi kivasti vaikka töissä olinkin joka päivä, aikaisten aamuvuorojen jälkeen ehti kuitenkin hyvin mökeille paistattamaan päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä ihan tosissani tykästynyt tähän!

   Mukava kuulla että ehdit vähän relailemaankin juhannuksena :)

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia, kaunis olet! <3 Tuo siun hymy on kyllä ihan paras! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos ihanista sanoista Milla :) Tuo oli salakuvaajan räpsy, mutta kenties pitäisi vaan rohkaistua hymyilemään kuvissa vähän useammin.

   Poista