sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Testissä Sigma 30mm f/1.4My precious...


sigma30mm
sigmalens
Siinä se kaunokainen nyt on. Sigma 30mm f/1.4. Ensikosketukseni Sigmaan oli varsin jännittävä ja odotukset tietysti korkealla luettuani tämän sarjan linsseistä niin paljon positiivisia kokemuksia. Päätin laittaa uuden leluni samantien kovanluokan testiin eli pakkasin sen mukaan pääsiäislomalle, jonka aikana oli tiedossa jos jonkinlaista kuvaamista, kuten rymyämistä kuraisilla metsäpoluilla ja vaeltelua pölyisillä ja tuulisilla kaduilla. Koska olen ihan surkea höpisemään mitään linssin teknisistä ominaisuuksista, hypätään samantien kuvien pariin. Kuvasin Pohjanmaalla ollessani mm. luontoa, eläimiä, ihmisiä, rakennuksia, maisemia, vaikka mitä. Tämän postauksen kuvista suurin osa on läpikäynyt vain hyvin kevyen käsittelyn lightroomissa, joten toivon että saatte jonkinlaisen käsityksen siitä millaista jälkeä tällä saa aikaan ennen editointia. Tässä siis "muutama" otos pääsiäisloman ajalta:

pajunkissa
catpic
olddoor
olddoor2
memories
flowers
funnycat
sigmaportrait3
yellowhouse

sigmaportrait
Huomatkaa toki tuo kengästä tyylikkäästi törröttävä tikku! Arvatkaa kuka kuvasi? No mies! Miten ne ei huomaa näitä, kysyn vaan!!

missrocksanni2016
Viimeisessä kuvassa meidän siskosparven huomattavasti itseäni valokuvauksellisempi osapuoli,  rakas pikkusiskoni Sanni. Muistatte ehkä Sannin muuttumisleikin josta aiemmin kirjoitin? Tuolloin pidetyt kuvaukset olivat osa valmistautumista vuoden 2016 Miss Rock -kilpailuun, jossa Sanni on nyt upeasti edennyt jo finalistien joukkoon! Minä onnekas saan aina välillä kuvata tätä kaunotarta :)

Muotokuvauksessa Sigma onkin varsin mielenkiintoinen kapistus. Aikaisemmin olen kuvannut lähes kaikki potretit Olympuksen 45mm f/1.8 objektiivilla, joka edelleen on suosikkini mahtavan valovoimansa vuoksi. Ahtaissa sisätiloissa tuolla linssillä (jonka kinovastaavuus omassa kamerassani on 90mm) kuvatessa tila loppuu kuitenkin nopeasti kesken, joten Sigma (kinovastaavuudeltaan 60mm) saattaisi olla oivallinen ratkaisu noihin tilanteisiin.

Tällaisia kokemuksia nyt ensikosketuksen jälkeen, näin naisnäkökulmasta katsottuna ja objektiivin tekniikkaan sen ihmeemmin syventymättä. Lopuksi vielä lyhyesti omat havainnot: valovoimaa ja kontrastia riittää, enkä varmasti näillä pilvisillä ja harmailla säillä saanut vielä läheskään täydellistä käsitystä linssin suorituskyvystä. Eräs yksityiskohta josta todella pidin on tuo tarkennusrengas, jonka pinta on juuri sopivan kumimainen ja rosoinen, joten siitä saa erityisen hyvän otteen. Manuaalitarkennusta siis treenaamaan tämän kanssa :)


Miltä vaikuttaa? Mitä piditte kuvista? Olisi kiva kuulla!

10 kommenttia:

 1. Onpa ihania kuvia! :) Hyvä ostos selkeästi tuo objektiivi. Miulla on useimmiten 24mm f/2.8 käytössä, on niin huippu käytössä ja kuvista tulee hyviä. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Oli tosiaan hyvä valinta. Tänään testasin lisää ja on muuten muotokuvauksessakin ihan huikee!

   Poista
 2. Siis en sanoo muuta kuin VAU! ♥ Ihan mielettömän ihania kuvia ja todella hyvää laatua on tullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku kerta taas lähetään testaamaan? ;)

   Kiitos Viivi! <3

   Poista
 3. Kiitos naisnäkökulmasta tehdystä linssitestistä, mukavaa vaihtelua. Minulla on kokemusta jo useammasta Sigmasta (putkia Art- ja Sport-sarjoista) ja kaikki ovat olleet erinomaisia, teit hyvän valinnan. Kuvanlaadun lisäksi Itsekin tykkään Sigmojen tarkennus- ja zoomirenkaan materiaalista ja tuntumasta. Tämä putki kyllä kiinnostaa todella paljon, varsinkin jos hankin toiseksi järjestelmäksi PEN-F:n, kuten ensiksi ehdin jo päättää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla. Kuvamateriaalia täällä varmasti nähdään, sillä uskoisin että tämä "jämähtää" kameraan kiinni samoin kuin olympuksen 45mm aiemmin teki.

   Minäkin kuolailin tuota PEN-F:ää, eli jään mielenkiinnolla odottelemaan vastavuoroista raporttia :)

   Poista
 4. Kauniita kuvia! Mua himottaisi myös ostaa parempi putki omaan kameraan, mut rahatilanne ei vain anna juuri nyt myöten. :/ Mistä yleensä ostat omat objektiivisi? Oon välillä kyttäillyt sopivia tarjouksia Facebookin kamerakirppisryhmissä, mutta sitä sopivaa ei vielä ole osunut kohdalle.

  Ps. Sinulle on blogissani haaste! :) Toivottavasti ei ole tullut jo aiemmin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ave! Käyn kurkkimassa haasteen, kiva kun muistit minua :)

   Omat objektiivit on kaikki hankittu Rajalalta. Seuraan tiiviisti myös Rajalan käytettyjen objektiivien osastoa, sieltä löytyi aikoinaan mm. 60mm makro mukavaan hintaan ja hyvin on pelittänyt :)

   Poista