tiistai 12. tammikuuta 2016

Vintage vibes


Tammikuun kiireiden keskellä pysähdyin hetkeksi kuvaamaan vanhoja kauniita esineitä, joiden äärellä aikakin tuntui seisahtuvan. Pääsin viime viikolla kyläilemään eräällä ullakolla, jonka kätköistä löytyi upeita 50- ja 60 -luvuilta peräisin olevia tavaroita, kuten vanhoja matka-arkkuja tarroineen päivineen, kenkiä, sekä tuo hauska kamera. Jotenkin voin hyvin kuvitella oman aikakautensa "maailmannaisen" pakkaamassa matka-arkkua tai kävelemässä kadulla korot kopisten ja kameralaukku olalla keikkuen.

retrocamera
vintageshoes_2

Kenkien historiasta sain tietää sen verran, että kengät omisti kuopiolaisessa kenkäliikkeessä aikoinaan työskennellyt neitokainen. Hänen virkaansa tässä kuvitteellisesti esittää Hulivilini -blogin Maaria, joka ilokseni lähti mukaan toteuttamaan tätä vintage-aiheista teemaa studiokuvien muodossa. Kyllä kelpaakin noilla kasvoilla! Maarian upeat piirteet on kuin tehty kuvastamaan menneiden vuosikymmenten klassisia kaunottaria.

Maaria_studiovintageshoes
Tämän projektin ja näiden vanhojen esineiden äärellä nykyaikaiset arjen kiireet hävisivät hetkeksi jonnekin hyvin kauas. Kiitos vielä kerran mallille avusta visioiden toteuttamisessa! Tällaisia projekteja tekisin lisää enemmän kuin mielelläni. Mikäli teillä lukijoilla sattuu olemaan ideoita tai tarvetta johonkin teemaan liittyviin kuvauksiin, niin heitättehän viestiä. Suunnitellaan jotain kivaa yhdessä :)


6 kommenttia:

 1. Ihan mahtavia kuvia, hyvin tuli vintage-fiilikset. Upea tuo mallin meikki. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, mukava kuulla :) Meikki oli mallin itsensä käsialaa ja upea tosiaan.

   Kiitoksia Jonna!

   Poista
 2. Vautsi! Näyttää tosi hyvältä! Niin kuva kuin Maaria. :) Meidän perhe olisi perhekuvausta vailla, eli jos kiinnostaa lapsi-/perhekuvaus, niin kehiteltäiskö jotain kivaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Maru! Kiinnostaa ehdottomasti! Perhe- ja lapsikuvauksesta tarvitsisinkin seuraavaksi harjoitusta, eli vapaaehtoiset mallit on enemmän kuin tervetulleita :)

   Poista
 3. Upeita kuvia, näissä näkyy mahtavasti historian taika! :) Olet ihan oikeassa, kauniin mallin kasvot sopivat erinomaisesti vintageonomaiseen teemaan. Tykkään! Miten olisi popkulttuuri tai nykytaide? Molemmat aiheet ovat tulkittavissa monin eri tavoin ja niistä saisi varmasti upeita luomuksia aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla :)! Popkulttuuri olisikin monipuolinen ja mielenkiintoinen teema josta ammentaa. Kiitos vinkistä Sofia!

   Poista