tiistai 15. syyskuuta 2015

Sunday snapshots at Tiilikkajärvi National Park

Ruskaretki Tiilikkajärven kansallispuistoon on meillä joka syksyinen perinne. Taivalsimme tuolla seitsemän kilometrin päiväreitin nyt jo viidettä kertaa. Tuttu suomaisema vaan jaksaa joka kerta huikaista upeilla väreillään. Vielä eivät ruskan sävyt olleet ihan kauneimmillaan, mutta sunnuntaina oli kuitenkin niin huikaisevan hieno keli että päätimme lähteä matkaan. Kuvia räpsittiin paljon ja tänään pääsin niitä viimein purkamaan.

tiilikka9
tiilikka15

tiilikka3
Mutta tiedättekös, voihan maisemakuvat ja päin mäntyä mennyt tarkennus taas kerran. Mä en vaan osaa tätä lajia vaikka haluaisin kovasti, enkä tunnu ymmärtävän ohjevideoidenkaan päälle. Tai no ymmärrän, mutta käytännössä menee sormi suuhun kun pitäisi miettiä kuinka se homma nyt taas kerran menikään. Jospa näistä hieman tunnelmaa välittyisi kuitenkin, toivon niin :)

tiilikka11
tiilikka13
tiilikka6
tiilikka8
tiilikka10
tiilikka7

Kierroksen ensimmäinen puolikas on metsäistä (ja marjaisaa!) maisemaa. Mustikat olivat vielä hyviä ja valtavan suuria! Reitin puolessa välissä ylitetään kaunis silta jonka toisella puolella on Uiton maja sekä nuotiopaikka, johon mekin pysähdyimme evästauolle. Matka jatkuu pitkospuita kulkien suomaisemien ylitse, jossa aikaisempina vuosina on ollut runsaasti vettä, eli pariin otteeseen olemme joutuneet rämpimään nilkkoja myöten suossa ihan kirjaimellisesti. Nyt pitkospuut oli kuitenkin uusittu ja korotettu, joten selvisimme loppuun saakka kuivin jaloin. Aurinko lämmitti sopivasti selkää kun astelimme leveitä pitkospuita pitkin upeasta suomaisemasta nauttien.

tiilikka12
tiilikka2
tiilikka4
Tiilikkajarven_kansallispuisto


Kyllä näistä maisemista sai taas voimaa ja virtaa uuteen viikkoon!

Mites teidän viikonloppu? Nautitteko lämpimistä keleistä?

Ja hei, jos jollain on antaa joku hyvä vinkki tuon tarkennuksen suhteen niin pyydän viisaammat, saa neuvoa tumpeloa!

10 kommenttia:

 1. Kyllä noissa maisemissa kelpaa patikoida! Ja voin kuvitella että täydessä ruskan loistossa ihan uskomattoman kauniit näkymät. Hyvin olet saanut alkusyksyn fiiliksen tallenettua kuviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Viime vuonna kävimme parhaimpaan ruska-aikaan ja oli tosiaan ihan mahdottoman kaunista :) Suolla näkee sellaisia värisävyjä mitä muualta luonnosta ei ihan heti löydäkään. Kiitos Caelia!

   Poista
 2. Joo ompas upeat maisemat! ♥ Pitäisi itsekin lähteä joskus ihan lenkkeilymielessä tuollaiselle pikku retkelle:) Ja tuo syksy on niin uskomatonta aikaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä ehdottomasti :) Tuo reitti oli nyt vieläpä tosi helppokulkuinen kun pitkospuutkin oli uusittu. Nopeasti hurauttaa Kuopiosta tuonne ja pääsee hetkeksi ihan erilaisiin maisemiin :)

   Poista
 3. Oi, onpa kaunis paikka! :) Tuolla kelpaisi kyllä käydä, vaikuttaa olevan paljonkin nähtävää. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, mekään ei olla vielä kaikkia polkuja kierretty, ja taas löytyi pari paikkaa jossa pitää seuraavalla kerralla käydä :)

   Poista
 4. Ihania kuvia, oi Tiilikka ♥ kävittekö Venäjänhiekalla? :) Se hiekkaranta on ihana kesällä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan käyty siellä joskus aiemmin :) On varmasti kesällä aivan ihana ranta!

   Kiitos Jensku!

   Poista
 5. Mukava postaus tämä ja kivoja kuvia reissustanne :) Mekin oltiin viikonloppuna syksyisellä päivävaelluksella suomaisemissa, Talaskankaan luonnonsuojelualueella. Syksy on parasta aikaa retkeillä!
  Heitin sulle myös blogihaasteen; http://lapsiluonnon.blogspot.fi/2015/09/8-minuuttia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kiva kuulla että pidit. Täytyypä tsekata mitä tuo Talaskangas tarjoaisi. Kiitos haasteesta, käyn kurkkaamassa! :)

   Poista