keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Melkein mustavalkoista

Toisinaan iskee yhtäkkinen halu kokeilla valokuvaukseen tai editointiin liittyen jotain ihan uutta. Yleensä näin käy juuri silloin kun olosuhteet ovat mielihaluja vastaan. Keväällä hurahdin makrokuvaukseen ja odotin kesälomaa jotta saisin kuvata mahdollisimman paljon ulkona luonnossa. Kuinkas kävikään, miltei joka päivä satoi vettä enemmän tai vähemmän. Jospa tulisi tänä vuonna kaunis ruska jota pääsisin taltioimaan.

Nyt on kuitenkin jo seuraava hurahdus suunnitelmissa. Muotokuvia en ole ottanut tai editoinut juuri ollenkaan. Pikkuhiljaa sekin puoli alkaa kiinnostaa. Valaistustekniikoista en tiedä vielä juurikaan mitään ja oman kameran asetuksetkin alkavat vasta nyt hahmottua siinä määrin, että osaan niitä soveltaa tilanteen vaatimalla tavalla. Muotokuvauksen harjoittelua varten tarvitaan kuitenkin joku koekaniiniksi kameran eteen, mutta kaveripiirissä ei oikein hihkuttu innosta kun varovasti asiaa kyselin. Pyh teidän kanssa! ;D Mieskin mokoma pötkii salamavauhtia karkuun jos edes osoitan kameralla.

black_white_burgundy
Jotain piti päästä kuitenkin kokeilemaan. Tässä siis blogihistorian ensimmäiset mustavalkoiset kuvat (toinen asia mitä halusin kokeilla). "Mallina" eräs hyvin vaivaantunut ja epävalokuvauksellinen tyyppi, joka sai nämä aikaiseksi wifin ja puhelimen kautta käytettävän kaukolaukaisimen avulla. Edelleen jaksan hehkuttaa tuota ominaisuutta, ihan hemmetin kätevä systeemi!

Viininpunaisen paidan värin jätin näkyviin koska harmaan rinnalla se vaan näyttää minusta aika kivalta. Kuvat on siis otettu raw-muodossa ja jälkikäsitelty lightroomilla. 

black_white_burgundy4
black_white_burgundy6

Inspiraation puuskassa en (kuulemma...) yleensä näe enkä kuule mitään, ja unohdan kanssaihmisten mielestä ärsyttävällä tavalla hetkeksi kaiken mitä ympärillä tapahtuu. Näköjään unohdin myös vaihtaa vaatteet, eli samalla tässä yksi ihan todellinen päivänasu. Oliskohan ollut kesän viimeinen shortsipäivä?

black_white_burgundy2

Kengistä täytyy vielä mainita sen verran, että nuo Bunkerin nilkkurit ovat aivan unelmat tällaiselle lättäjalalle kuin minä. Mukavan leveä lesti, mutta kantapää pysyy kuitenkin paikallaan eikä sitä tavanomaista lipsumisen tunnetta tule. Ihana tepastella kun on jalassa täydellisesti istuvat syyskengät :)  Bunkerin kengissä on myös tosi hauskoja ja kekseliäitä yksityiskohtia, joten minä ainakin rakastuin tämän merkin kenkiin ensisilmäyksellä. Spartoolla on muuten juuri nyt allennuksessa useita pareja. Jos kiinnostuit niin valikoimaa pääset kurkkaamaan *TÄSTÄ.

 *commercial links

black_white_burgundy7

Tällaisia harjoituksia tällä kertaa. Mitäs sanotte, kivaa vaihtelua vai mentiinkö ihan metsään?

Loppuviikosta on muuten tulossa taas vähän ruokajuttuja! Kokkailu on tuntunut mukavalta ja edelleen olen niin iloinen siitä että vointini on uuden ruokavalion myötä ihan heittämällä parempi ja virkeämpikin! Ehkäpä se heijastuu vielä tänne harrastusten eli bloginkin puolelle. Ideoita ainakin on huimasti, kun vaan löytyisi aikaa niitä toteuttaa. Teidän kommentit on olleet taas aivan ihania ja piristäviä, lämmin kiitos niistä jälleen kerran :)

black_white_burgundy5


Kivaa keskiviikkoiltaa! 

-Salla-8 kommenttia:

 1. Onpa upeat kuvat! :) Hyvältä näyttää ja ihana tuo viininpunaisen värin jättäminen nuihin kuviin. ^^ Voin ilmottautua koekaniiniksi, olen tulossa lokakuussa Kuopion suunnille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Ja olisipa ihan huippua nähdä ja suunnitella/toteuttaa jotkin kuvaukset :)

   Poista
 2. Mun mielestäni tosi onnistunut lopputulos käsittelyssä. Tykkään itsekin kuvankäsittelystä, mutta siinä olisi paljon opittavaa. Käytössä sekä Lightroom että Photoshop, mutta Photarin olen aukaissut vain pari kertaa todetakseni, että huh kun on hankala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, photaria olen käyttänyt tosi vähän. Vaikka kuinka tiiraan noita youtuben tutoriaaleja niin aina se tuntuu vaan turhan monimutkaiselta. Jos haluaa opetella lightroomia niin esim. Anthony Morgantin kanavalla on youtubessa tosi hyviä ja selkeitä tutoriaaleja. Niiden avulla pääsin ainakin minä mukavasti alkuun lightroomin kanssa :)

   Poista
 3. Kauniita on kuvat! :) Kaunis olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Jensku! :) Mä innostuin nyt enemmänkin tästä mustavalkoisuudesta. Yöunet jää lyhyeksi kun jumittuu tuonne youtuben ihmeellisen maailmaan ohjevideoita selailemaan...

   Poista
 4. Apua miten upeita kuvia! ♡ Tuo viininpunainen tehoste noissa mustavalkokuvissa on kyllä veikee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Maria, aina oppii jotain uutta näitä väsäillessä :)

   Poista