lauantai 29. elokuuta 2015

Villit unet vol. miljoona

Vaikka aamulla aurinko varpaita lempeästi kutittelikin, olivat yölliset tunnelmat vähän toista maata. Viime yönä puuhailin mm. seuraavaa: ajoin isolla maasturilla jossain Alaskan teillä ja yritin löytää majapaikkaani jonka nimeä en muistanut, ainoastaan tiesin minkä värinen talo on. Autossa oli kesärenkaat eikä minulla edelleenkään ollut ajokorttia. Lisäksi kyydissä istui mieheni jolla puolestaan oli jalka paketissa, eikä hän siksi voinut ajaa.  Unessa tapahtui paljon muutakin, mutta tuo kohta oli aamulla erityisen kirkkaana mielessäni. Että tosiaan, villit unet vol. miljoona.

good_morning


Mistä nää oikein tulee? Olen tainnut ihmetellä unieni sekavuutta täällä blogissa ennenkin, mutta nyt takana on pitkä lähes täysin unia näkemätön jakso. Välillä nukun siis ihan älyttömän levollisesti, välillä taas yöt ovat niin outoa settiä että sitä alkaa tosiaan epäillä mielenterveyttään. Unien tunnelmasta irti pääsemiseksi tarvitaan vähintään kylmä suihku ja pannullinen kahvia. Tummapaahtoisena mieluiten. 

Tällaisten öiden jälkeen orientoituminen yhtään mihinkään puuhaan on melkoisen tahmeaa. Mutta koska on sunnuntai (ei kun hetkinen, lauantai?) niin enpäs taida edes yrittää tänään olla tehokas. Ehkä nappaan jotain raikasta aamupalaa (nimim. pahasti koukussa pensasmustikoihin) ja uppoudun tuonne väristyskirjojen ja netflixin rentouttavaan maailmaan.

blueberry_superfood

Että levoton yö ja mustikat on hyviä, ei mulla oikeastaan mitään uutta tai järkevää asiaa tainnut olla tällä kertaa? Mutta haitanneeko tuo. Mulla nähkääs on tää eräs projekti. Stressinhallinnan kannalta (ja ihan lääkärinkin määräyksestä) yritän nykyään kovasti olla vähän vähemmän järkevä aina välillä. Toisinsanoen sietää enemmän niitä asioita joita en voi itse hallita, sillä kaikkeahan ei mitenkään voi eikä tarvitse. Niin kuin vaikka uniansa. Että tervetuloa vaan yölliset seikkailut, enää en odota teitä kauhulla sänkyyn mennessäni :)Kivaa ja aurinkoista lauantaipäivää!

-Salla- 


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jep! Menee koko rasia maistellessa :) Ostin nyt ensimmäistä kertaa karhunvatukoita ja olivat aivan ihania nekin. Mutta ei meillä vaan marjat säily pakastimeen asti, ainakaan jos meikäläinen on kotona...

   Poista
 2. Mulla on myös aika villejä unia, esimerkiksi yhtenä yönä olin unessani syyrian sodassa ampumassa sellaisista talon seiniin tehdyistä rei'istä. Olin katsonut aiheesta dokumentin pari iltaa aiemmin ja tuo yksityiskohta rei'istä ampumisesta oli jäänyt mieleeni. Toisena yönä oli tulitaistelu: minä ja siskoni vastaan isä ja veljeni. Minulla oli ysimillinen ja siskolla konekivääri. :D Kummallisia, väkivaltaisia unia! Onneksi pystyn nauramaan niille aamulla, mutta pirullisen todentuntuisia ne kyllä yöllä herätessä ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D Hurjia on unet sitten sinullakin, Juuri noin se menee, herätessä ei hetkeen tiedä itkeäkö vai nauraa. Kaikkea se ihmismieli osaakin kehitellä!

   Poista
 3. Minä rupesin oikein miettimään, millaisia unia olen viime aikoina nähnyt - ei tullut mieleen yhtäkään! Olen varmaan niin horroksessa aamulla ettei enää jää muistiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ehkäpä olet sitten nukkunut hyvin ja levollisesti :) Silloin jää ainakin minulla unet näkemättä, tai en ainakaan muista niitä nähneeni.

   Poista