keskiviikko 5. elokuuta 2015

Hyvän mielen leffavinkki: St. Vincent (2014)


Katsoimme kyseisen leffan viime sunnuntaina illalla, jolloin omat fiilikseni olivat pitkän kesäloman päättymisestä johtuen haikeat ja vähän jännittyneet. Olin vatvonut koko päivän mielessäni arkeen palaamista, työkuvioiden ja harrastusten yhteensovittamista, ja monia muita loppujen lopuksi ihan turhia stressin aiheita. Juttuja jotka kuitenkin loksahtaisivat kohdalleen omalla painollaan ajan myötä. Taisin kuitenkin unohtaa nuo kaikki jo elokuvan ensimmäisillä minuuteilla. Jotain hyvin vangitsevaa, herkkää, puhuttelevaa mutta samalla hillittömän hauskaa tässä tarinassa ja tunnelmassa nimittäin oli. 

Theodore Melfin käsikirjoittamassa ja ohjaamassa elokuvassa pieni koululaispoika Oliver (Jaeden Lieberher) muuttaa yksinhuoltajaäitinsä kanssa uuteen kotiin, jonka naapurissa asuu vanha ja kärttyinen, aluksi hienoisia epäluuloja herättävä Vincent (Bill Murray). Oliverin äiti tekee pitkiä työpäiviä mahdollistaakseen poikansa koulunkäynnin, ja tarvitsee kipeästi lastenhoitajaa. Vincent puolestaan on rahan tarpeessa, ja sattumusten kautta hän lopulta päätyykin lastenhoitajaksi Oliverille. Tästä alkavat kaksikon huimat seikkailut, jotka ravistelevat lopulta kummankin osapuolen ennakkoluuloja toisiaan kohtaan. Katsojalle tarina tarjoaa monet hervottomat naurut, ja lopussa ihokarvoja nostattavan, upean kuvauksen siitä, kuinka lapsi voikaan nähdä hyvyyttä asioissa joita me aikuiset emme huomaa. 

Menin siis lopulta nukkumaan myhäillen, tyynesti unohtaneena seuraavan päivän haasteet. Aamulla heräsin ihmetellen kipeitä vatsalihaksiani. En keksinyt mitään muuta syytä kuin sydämeni pohjasta nauramisen edellisenä iltana.

Oletteko nähneet? Mitä tykkäsitte? :)

4 kommenttia:

 1. Olen katsonut elokuvan ja pidin kovasti. Sellainen pienimuotoinen ja hyväntahtoinen leffahan tuo on. Paistaa se aurinko joskus risukasaankin voisi kai sisällön tiivistää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Sopii tällaisiin hetkiin kun tarvitaan vähän lisää hymyä ja huoletonta fiilistä :)

   Poista
 2. Toi oli kyllä hyvä leffa! Jos et ole vielä nähnyt niin tässä hyvän mielen leffavinkki vaikka seuraavalle viikonlopulle: Hector and the Search for Happines :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos vinkistä, kattelinkin trailerin heti. Vaikuttaapa hyvältä pätkältä tuokin!

   Poista