maanantai 20. heinäkuuta 2015

Pikku Pietarin torikujalla

Kivenheiton päässä Kuopion torilta sijaitsee Pikku Pietarin torikuja, jossa pääsee näin kesäaikaan ihastelemaan toinen toistaan suloisempia pikku putiikkeja. Valikoimassa on yksilöllisiä lahja- ja käyttöesineitä, mm. koruja ja sisustustuotteita. Torikujalta löytyy myös kahvio terasseineen. Käväisin paikanpäällä fiilistelemässä leppoisaa tunnelmaa ja räpsäisin samalla muutaman kuvan.

Ei muuten ollut tuona aamuna yhtään sellainen fiilis että huvittaisi kantaa mukana kameraa, mutta nappasin varuilta laukkuun olympus pen e-pl5 mallin. En edelleenkään ole raaskinut luopua tuosta ensimmäisestä kamerastani. Onhan se pieni ja näppärä, eikä tuo laukkuun juurikaan lisäpainoa. Huomasin kuitenkin tottuneeni jo pitelemään käsissäni vähän järeämpää kameraa, ja kuvaaminen pelkältä näytöltä tuntui ihan hassulta. Haparoinnista johtuen nämä kuvat ovatkin aika tärähtänyttä settiä.

Pikku Pietarin torikuja

Pikku Pietari 3

Onnenpussi


Torikujan putiikkeja kierrellessäni tykästyin erityisesti Asmin koruihin ja laukkuihin, jotka on valmistettu kierrätystuotteina mm. sisäkumista, vinyylilevyistä ja erilaisista auton hihnoista. Aika veikeitä esimerkiksi nuo korvikset, ja laukuissakin oli monia hauskoja yksityiskohtia.

Asmi korut
Aarreaitta

Pikku Pietari 2


Pikku Pietarin torikuja on auki kesä-elokuun, ja avaa ovensa myös joulun ajaksi. Käykäähän ihastelemassa! Lisää tietoa (esim. putiikeista ja itse rakennuksen historiasta) voi kurkata Pikku Pietarin nettisivuilta. 


8 kommenttia:

 1. ihana paikka. aina jotain nähtävää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, ehdottomasti kokemisen arvoinen pala Kuopion kesää :)

   Poista
 2. Apua kuin ihana paikka! En ole koskaan käynyt, mutta näiden kuvien jälkeen pitää kyllä piipahtaa jos joskus Kuopiossa käyn :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Kiva jos sait tästä vinkkiä, kannattaa ehdottomasti pyörähtää jos täällä suunnalla liikut :)

   Poista
 3. Tää kuja on kyllä aivan ihana! :) Myö käydään siskon kanssa aina välillä jouluostoksilla tuolla kun löytyy vaikka mitä. Pitäisi joskus kyllä kesälläkin käydä. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluna tuolla on tosiaan ihan superkaunista kaikkine valoineen ja koristeineen. Onneksi on nyt kesälläkin auki koko elokuun, vielä ehtii! Minua jäi kaivelemaan nuo Asmin korvikset, täytynee vielä käväistä ostoksilla uudemman kerran.

   Poista
 4. Aivan ihastuttava tuo torikuja!♡ Olen monta vuotta sitten käynyt tuolla ihastelemassa ja on ollut jo pitkään sellainen tunne että pakko päästä uudelleen! Nyt kun lomakin alkoi, niin voisipa heittää pikku kaupunkireissun Kuopioon ja Pikku Pietarin torikujalle! ;) Kiitokset tästä innostavasta postauksesta!☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että pidit! Mukavaa lomaa Maria, toivottavasti ehdit tänne Kuopioonkin! :)

   Poista