lauantai 18. heinäkuuta 2015

Laivoja, viinejä, ja yksi kesämekko

Alahovin viinitilalla vieraileminen on pitkään ollut kesäloman ohjelmistolistalla, mutta aiempina vuosina se on vain jotenkin jäänyt. Lomalla kun tulee kierreltyä myös niitä kotikaupungin nähtävyyksiä, joille arkena ei (muka) ole aikaa. Viinitila sijaitsee Vaajasalon saaressa, jonne pääsee joko omalla paatilla tai sitten autolla Kuopion itäpuolelta. Me hyppäsimme kuitenkin Ukko-laivan kyytiin, jolloin risteilylippujen hintaan kuului myös lounas laivalla sekä päivä viinitilalla tutustumiskierroksineen ja viininmaistajaisineen.

Roll risteilyt Kuopio

Laivalla oli tarjolla tuhtia ja hyvää kotiruokaa. Minä otin riistakäristystä ja mies muikkuja. Lounas jälkiruokineen oli ajoitettu menomatkaan sopivaksi, joten syötyään ehti vielä hetken hengähtää ja käväistä esim. kannella tiirailemassa maisemia. Tai sitten torkkua kylläisenä ja tyytyväisenä, kuten me teimme.

Ukko Laivan lounasSilloin kun on luvassa reilusti syömistä ja juomista (sekä mahdollisesti hytisemistä laivan kannella), valitsen mieluiten jotain rentoa ja lämmintä vaatetta. Tuo espritin mekko on tämän kesän alelöytöjen ehdoton ykkönen. Kesäinen ja mukava päällä, eikä muuten rypisty helpolla. Lisäplussaa tulee vielä nerokkaasta leikkauksesta, joka piilottaa juuri sopivasti ylensyönnin jälkeisen pallomahan. Vierastin ensin tuota värikästä kukkakuosia, mutta oikeastaan sekin on aika kiva. Näin vakuuttivat ainakin yllättyneet kaverini, kun mustasta poiketen olinkin verhoutunut kesäiseen väriläiskään.

espritdress
Perillä pääsimme maistelemaan viinitilan tuotteita ja kuulemaan tarinointia viinin valmistuksesta. Alahovin viinitila juhlii tänä vuonna 20-vuotissyntymäpäiväänsä, ja on ensimmäinen Suomessa avattu viinitila. Viininvalmistuksen lisäksi tilan viinitupa toimii myös juhla-, koulutus ja kokouspaikkana. Tilalla valmistetaan myös liköörejä, sekä mehuja ja hilloja. Täältähän voisi syksyllä tulla hakemaan mustaherukkamehua talveksi. Viininmaistelun jälkeen meillä oli vielä hetki aikaa kierrellä ja räpsiä kuvia, kunnes Ukko-laiva saapui noutamaan meidät kotimatkalle.

Alahovi5
Alahovi4
Alahovin Viinitila
Alahovi3

UkkoLaiva2
P7150155
UkkoLaiva3 Että näin katseltiin kotikaupunkia turistin näkökulmasta. Ei yhtään hassumpi tapa viettää kesäistä päivää Kuopiossa. Vielä kun saisi tilattua aurinkoisemman kelin ja kopattua mukaan vaikka kourallisen kesävieraita, niin voisinpa lähteä uudestaankin. 

Kun tämä postaus pärähtää eetteriin niin seilaankin jo vähän isommalla paatilla kohti Tukholmaa. Eilen illalla katselin jo kuola valuen laivan ravintolatarjontaa, eikä tuo 1100 neliöinen tax free myymäläkään kuulostaa huonolta laisinkaan. Aion ainakin hamstrata puoli matkalaukullista kosmetiikkaa, koska kaikki tuntuu olevan loppu shampoosta deodoranttiin. Kuinkas sattuikaan näin sopivasti ;D Toivon mukaan ehdin piipahtaa myös Helsingissä uudessa Lushin liikkeessä. Ensi viikolla testaillaan siis luultavasti urakalla uutta kosmetiikkaa.

Mukavaa lauantai-iltaa teille!

-Salla-

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä ihan mukavalta päivältä :) ja mekko on nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mukava kierrellä näitä kotikaupunginkin mestoja ihan ajan kanssa. Kiitos Jensku! :)

   Poista
 2. Kaunista settiä. Itsekin olen Ukko-laivan illallisristeilyn testannut jo kahteen kertaan, erittäin herkullista ruokaa edullisesti. Se kannattaa kyllä hyödyntää aina tilaisuuden tullen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Illallisella voisikin myös käydä, jos sattuu vielä kelit kohdalleen tässä lomalla.

   Poista