lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kesän kukkasatoa Olympus M.Zuiko 12-40mm f/2.8 ED -objektiivilla


Näin se kesäloma vaan on hiipinyt puoleenväliin saakka, eli vielä olisi toiset kolme viikkoa jäljellä. Otin pitkän loman ihan senkin vuoksi, että ehtisin kuvata mahdollisimman paljon. Mutta voi näitä ilmoja! Koskaan ei tiedä sataako, paistaako vai tuleeko niskaan salama tai rakeita. Ei mikään ihannetilanne valokuvauksen kannalta. Onneksi kameran runko ja objektiivi ovat molemmat säänkestäviä, joten metsään uskaltaa lähteä vaikka taivaalla keikkuisikin uhkaavan näköisiä pilviä. 

converse


Nyt ajattelin pommittaa teitä armottomalla kukkakuvien vyöryllä, sillä näitä rehuja on kesäloman aikana tallentunut muistikortille ja paljon. Kaikki kuvat on otettu Olympus M.Zuiko 12-40mm f/2.8 ED objektiivilla, käsivaralta ja automaattitarkennuksella. Olen pikkuhiljaa harjoitellut myös manuaalitarkennusta, joka tuntuu kylläkin edelleen tosi vaikealta. Toinen juttu minkä parissa juuri nyt painiskelen on sopivan aukon valitseminen luonto- ja erityisesti maisemakuviin. Näissä tämän postauksen kuvissa yritin kuitenkin keskittyä erityisesti kuvakulmiin, sommitteluun ja kesäisen tunnelman tavoittamiseen.

Flowers3
Flowers8
Flowers13
Flowers10
Flowers7
Kärlek
Flowers2Flowers18Flowers1Flowers17
Flowers20 Kuinkas onnistuin teidän mielestä? Mikäli siellä linjoilla on kokeneempia kuvaajia, niin kertokaa ihmeessä mitä olisin voinut tehdä toisin kameran asetusten tai editoinnin suhteen. Palaute on aina tervetullutta! 

Nämä kaikki kasvit on muuten kuvattu alle kilometrin säteellä omasta pihasta. On se vaan hienoa kun luonto on näin lähellä! Hyttysistä huolimatta on ollut tosi rentouttavaa kuvailla. Muu maailma unohtuu ihan täysin hetkiseksi. 


Leppoisaa viikonloppua!


-Salla- 

16 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, minusta oikein onnistuneita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miina! Edelleen on käytössä tämä vanha surkea näyttö joka hieman hankaloittaa jälkikäsittelyä, en siis välillä yhtään tiedä missä editoinnin jälkeen mennään...

   Poista
 2. Hyvin oot onnistunut vangitsemaan kesäisen raikkauden ja tunnelman näihin kuviin! Loistavia kuvia!☆☆ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maria! Juuri tuollaista tunnelmaa hainkin :) Suurin osa näistä on kuvattu aamulla, kun yritin metsästää yöllisiä kastepisaroita mukaan kuviin.

   Poista
 3. Ihania, kauniita ja superhyviä kuvia :-)

  VastaaPoista
 4. Mun milestäni ovat oikein onnistuneita! Manuaalitarkennus on tosi haastavaa ja jos vain mahdollista, automaattiin tukeudun :) Mun Samayangin kalansilmä on kokonaan manuaalitarkenteinen, mutta sillä ei tule otettua kuin todella laajaa kuvaa, joten tarkennus ei ole niin hankala juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, haastavaa on. Makrokuvauksessa koen tuon manuaalitarkennuksen olevan tietyllä tavalla miellyttävämpi käyttää, kunhan pääsisi kunnolla hommasta jyvälle.

   Poista
 5. Hurjan kauniita kuvia olet ottanut! Näistä voisi teettää vaikka tauluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Caelia! :) Enemmän pitäisi kyllä teetättää ihan paperiversioita kuvista, sillä liian moni muisto jää helposti vain tähän sähköiseen muotoon.

   Poista
 6. Kyllä tuolla ulkona on vaan niin paljon kaikkea kaunista, satoi tai paistoi :D Ihania kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Varusteet on vedenkestävät vaan kuvaaja ei niinkään...Toisaalta aina sateen jälkeen on ihanan raikasta, mukavaa ulkoilla ja räpsiä kuvia. Kiitos Jensku!

   Poista
 7. Kauniita kuvia. Mä olen pähkäillyt taas uuden linssin ostamista. Ajattelin sellaista kiinteäpolttovälistö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Uusi linssi tuo kyllä aina lisää inspiraatiota kuvaamiseen. Enemmän olen minäkin kuvaillut noilla kiinteillä.

   Poista