perjantai 12. kesäkuuta 2015

Pieniä luontokuvaajia

Oli ihan pakko tulla jakamaan nämä upeat kuvat teillekin, sillä olen niin ylpeä pienistä luontokuvaajista, joiden kanssa olemme ahkerasti tehneet metsäretkiä koko kevään. Seuraavat luontokuvat ovat siis kaikki 4-6-v. innokkaiden valokuvaajien tuotoksia. Kuvauskohteen sai jokainen itse valita, ja välillä tarvittiin kaverin apua jotta idean (esim. lapsen omalla kämmenellä lepäävän aarteen) sai tallennettua kameraan. Oppimisen iloa oli aivan ihana seurata! Kamera vain automaattiasetuksille ja pienryhmän kanssa metsään. Parin ensimmäisen kuvan jälkeen innostus oli tarttunut jokaikiseen. 

"Hei otetaan tuosta kuva, ja tuosta ja tuosta!" 

Hyvä ettei kuvattu niitä koirankakkojakin...

P4220005
P4220011
P4220026
P4220030
P4220031
P4220046
P4220052
P4220059
P4280213
P4280216Mestariteoksia jokainen, vai mitä? :) Pienet kuvaajat löysivät luonnosta kauniita yksityiskohtia ihan eri tavalla kuin tällainen hieman korkeammalla kulkeva kuvaaja. Yllätyin myös siitä kuinka nätisti ja varovaisesti lapset käsittelivät kameraa, kertaakaan en nähnyt sen lapsen kädestä putoavan. Arvatkaa vain monestikko olen itse ollut vähällä pudottaa kameran pöpelikköön. En voinut kuin hymyillä sille valtavalle innostuksen määrälle, kysymystulvalle ja loputtomalle tiedonjanolle, jonka jokainen pieni retkemme sai aikaan. Suosittelen siis lämpimästi antamaan joskus kameran lapsen käteen! Me jatkamme tätä projektia varmasti syksyllä :)


10 kommenttia:

 1. Pienet näkevät ihan eri asiat kuin isot! :) Ihana postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, näitä tuotoksia katsellessa pääsi itsekin jollain tavalla paremmin kiinni siihen, mitä/miten lapset luonnossa liikkumisen näkevät ja kokevat.

   Kiitos Katja!

   Poista
 2. Onpa ihana postaus ja kauniit kuvat! :) Miunkin pitäisi taas toinen kuvasarja julkaista lapsen ottamista kuvista, alkaisi olla postauksen verran koossa nuita kuvia. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Olen kyllä niin mahdottoman ylpeä näistä pienistä valokuvaajista :)

   Laitahan tulemaan, edellinenkin oli tosi kivaa luettavaa/katseltavaa :)

   Poista
 3. Oi miten ihania kuvia, todella tunnelmallisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maaria, niin minustakin :) Vaikka metsässä oli vähän pimeä ja sateinenkin päivä, niin silti näissä on aika kiva tunnelma.

   Poista
 4. Loistavia kuvia, pikkukuvaajilla on selvästi silmää asialle :) Lapset on kyllä ihania, kun innostuvat tuosta kuvauksesta. Annoin 8-vuotiaalle digivideokameran, jonka käyttö itsellä on jäänyt muiden laitteiden jalkoihin ja nyt poika kuvaa kaikkea minkä näkee. Tekee selfienaamanvääntelyvideoita, kuvaa arkielämää, sisaruksi, pyykkikasoja...=D Oikea kamera vaan on ihan jotain muuta kuin kännykän korvikkeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, esim. tuo kivikuva on lapsen itse sommittelema ja kuvaama, eipä olisi tullut mieleenkään pestä kasa pikkukiviä purossa ja asetella ne noin kauniisti :)

   Varmasti mainioita nuo poikasi kuvailut! :D Ja hauskaa katsottavaa vielä vuosienkin päästä :)

   Poista
 5. Aaaaww.. Ihania kuvia :) Todella hauska idea mennä lasten kanssa kuvailemaan. Mikokin tykkää kuvailla selfieitä omalla pikku pokkarilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä projekti oli tosi hauska toteuttaa! Taitaa tuleva sukupolvi äkkiä jyrätä meidät näitten teknisten laitteiden käyttötaidossa, kun noinkin pienet ottaa selfieitä sujuvasti :D Hellyyttävää :)

   Poista