lauantai 16. toukokuuta 2015

Sarjakoukussa: Outlander - Matkantekijä

Aluksi Kiitokset Nelliinalle joka vinkkasit tästä, sillä minulla ei ollut aavistustakaan että nyt se on vihdoin täällä, Suomessa TV1 kanavalla, torstaisin klo 21. Jos joku missasi ekan jakson niin nyt heti Yle Areenaan hopitihop! 

Tätä on odotettu sukat jaloissa pyörien siitä saakka kun kuulin pientäkin huhua Diana Gabaldonin kirjojen pohjalta käsikirjoitetusta tv-sarjasta. Seurasin sarjan facebook-sivuilta  näyttelijävalintojen tekemistä jo ennen kuin kuvaukset alkoivat, ja välttelin itse kirjasarjan läpikahlaamista uudelleen (ties monennenko kerran...), kunnes olisin nähnyt ensimmäisen tuotantokauden. Gabaldonilla on niin ilmiömäinen kyky kuvata henkilöiden persoonaa, tarinan tapahtumapaikkoja sekä aikakaudelle tyypillisiä piirteitä, että ainakin oma mielikuvitukseni rakentaa hyvin tarkkoja mielikuvia kokonaisuudesta ja henkilöistä. Jännityksellä (vai pitäisikö sanoa melkeinpä pelonsekaisin tuntein) lähdin katsomaan, olisiko tarjolla jotain ihan erilaista kuin mitä minä olin pääni sisällä maalaillut.

Siispä mukava asento nojatuolin nurkkaan, kuppi teetä ja avausjakso pyörimään.

P5160455
Olen nähnyt vasta tuon ensimmäisen jakson, ja yritän nyt hampaat irvessä olla lukematta arvosteluja siitä olivatko näyttelijävalinnat lopulta onnistuneita vai ei. Ainakin Sam Heughan oli ensinäkemältä täsmälleen sellainen joksi olin Jamien mielessäni kuvitellut. Huh! :D Muihin voi silmä tottua mutta Jamien on oltava Jamie! Sarjan kokonaisvaltainen tunnelma ja musiikki saivat kananlihalle jo ensimmäisestä jaksosta alkaen. "Jotain tuttua tässä on"...

Katsoitteko te? Millaiset fiilikset jäi avausjaksosta? 


2 kommenttia:

  1. En ole kuullutkaan koko sarjasta, mutta pitää varmaan tutustua tarkemmin. :) Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta ja katsomisen arvoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi muuta kuin lämpimästi suositella, kuten myös tätä tarinaa kirjojen muodossa :)

      Poista