torstai 14. toukokuuta 2015

Meikeistä ja meikittömyydestäKappas vaan mitä löysin siivotessani...

Ivana Helsingin lintukuosinen meikkipussukkani teki paluumuuton pesukoneen takaa. Miten en muistanut että juuri tuo on se paikka josta kaikki mystisesti kadonneet tavarat yleensä löytyvät! Pussukka sisältöineen hävisi edellisellä siivouskerralla, joten pari viimeistä viikkoa olen tullut toimeen vanhan ripsarijämän sekä meikkikynänpätkän (koska kulmakarvoihin nyt oli jonkinlaista väriä saatava) voimin. En siltikään erityisemmin kiljunut riemusta löydettyäni meikit, sillä toisaalta vähempi pakkelimäärä naamalla tuntui vaihteeksi mukavalta. Vapauttavalta.

P5140453

Meikittömämpi kausi sai pohtimaan itsensä pakkeloinnin tarpeellisuutta noin yleiselläkin tasolla. Miksi ylipäätänsä pitää meikata? Mikä on se perimmäinen syy joka aamuiselle projektille peilin edessä? Ketä varten meikataan, itseä vai kanssaihmisiä? Miltä tuntuisi kulkea tavallinen arkipäivä meikittömänä, olisiko se jo ajatuksena täysin mahdoton vai ihan ok.

Minä meikkaan siksi koska se yksinkertaisesti vaan on kivaa. Päivittäinen aamuhetki kahvikupposen ja tuttujen luottomeikkien äärellä on aina jollain tavalla rentouttava. Meikkaaminen liittyy epäilemättä myös esteetikon haluun luoda aina jotain uutta/parempaa/kauniimpaa. Fressimmällä naamataululla päivän haasteidenkin kohtaaminen tuntuu hieman helpommalta. Voin myöntää että ajatus täysin meikittä kulkemisesta hirvittää, eli toinen syy päivittäiseen meikkaamiseen on se etten osaa olla enää ilmankaan. (Eli en viitsi säikytellä meikilliseen naamaan tottuneita kanssaihmisiä...) Ripsien ja kulmien kestovärjääminen voisi toisaalta piristää ilmettä juuri sen verran ettei arkisin tarvitsisi meikata. (Tervetuloa pidemmät yöunet ja nopeammat aamulähdöt...)

P5140458


Äitiäni ja mummoani saan kiittää siitä, että he aikoinaan toppuuttelivat pientä innokasta meikkaajaa, sillä muistan olleeni kiinnostunut meikkaamisesta jo joskus ala-aste ikäisenä. Kokeilin lumenen (sinistä!!!) ripsaria salaa kylppärissä ja keräsin talteen kaikki postin mukana tulleet ilmaiset näytteet, esimerkiksi ne yr:n minihuulipunat kymmenessä eri sävyssä :D Nykyään kauhistelen sitä kuinka yhä nuoremmat tytöt meikkaavat. Yksi karmiva esimerkki on tämä babylips-buumi jo tarhaikäisten keskuudessa. Olen nimittäin nähnyt aika monta värillisellä huulirasvalla nenään asti sotkettua naamataulua.

Vaan entäs ne pikkutyttöjen lelut sitten...Barbit, Bratz-nuket ja mitä näitä nykyään onkaan. Niiden ulkönäöstä en edes ala jauhamaan...Treechangedolls -sivustolta löytämäni kuvat lelujen kasvoista kertonevat asian kuitenkin melko hyvin. Ehkä vähempi pakkelimäärä todellakin riittäisi?

Pictures from: treechangedolls.tumblr.comAika ihania minusta nämä luonnollistetut versiot :) 

Mitä ajatuksia teille heräsi aiheesta? Miksi meikkaatte? Miltä tuntuisi viettää tavallinen arkipäivä töineen ja harrastuksineen täysin ilman meikkiä? Entä kauhistuttaako teitä muita nuo lelujen ylimeikatut naamat?
15 kommenttia:

 1. Tämä on varmaan ikäpolvikysymys, mutta minua taas kiinnostaa se, missä vaiheessa meikkaamattomuudesta tuli Juttu. Itsehän en kovin usein vieraile meikkilootan läheisyydessä, enkä näe tätä mitenkään järisyttävänä asiana. Ihan olen useita arki- ja juhlapäiviäkin – jopa peräkkäin – viettänyt vailla kosmetiikan kosketusta ja traumoitta olen selviytynyt, eikä ole päälle syljetty. Kukin tietty laittaa pakkelia juuri niin paljon ja usein kuin huvittaa, mutta jos meikkaa tai jättää meikkaamatta vain sen takia, että niin muka "kuuluu" tehdä, ei ole hyvä homma se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, juurikin tuota samaa pohdin. Itsensä jokapäiväinen ehostaminen on nykyään niin tavallista, että ilman meikkiä kulkemisen helposti ajatellaan olevan jotenkin "erikoista". Milloin/miten tässä näin kävi?

   Poista
 2. Hyvä postaus ja aika avartavaa miten paljon nukeilla on tosiaan meikkiä. Söpöjä tosiaan nuo luonnollisemmat nuket! Itselläni meikkiä enemmän ihmetyttää Bratzien luonnottomat mittasuhteet kasvoissa / vartaloissa ja jotkut niiden vaatteista ihmetyttää myös.

  Itselläni tulee meikattua välillä ihan muuten vaan, välillä sipaisen vain huulipunaa ja välillä kuljen kokonaan meikittä. :) Viime viikolla pidin taukoa meikistä ja olin siis meikittä koko ajan pääkaupunkiseudulla liikkuessani. Olin tyytyväinen peilikuvaani ja "lomalla" ei kyllä kiinnostanut yhtään meikata, niin meikkipussi oli laukussa koko reissun ajan. Hiukset olivat myös auki tai puoliksi auki koko reissun ajan, eli aika luonnollisella linjalla mentiin. :) Miulla tosin on nuo volyymiripset, niin ei ihan naturellina kuitenkaan kuljettu! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne nuket kokonaisuudessaankin aika kaukana ihmismäisestä. Vanhat barbiet (esim. omasta lapsuudesta) olivat vielä nykyisiin verrattuna aika paljon luonnollisempia.

   Lomalla ei tosiaan tule paljon meikkailtua :) Olen kuullut paljon hyvää noista volyymiripsistä, ilmeisesti ovat kevyemmän tuntuiset kuin tavalliset pidennykset? Ehkä minäkin (jonka on vaikea sietää kaikkea "ylimääräistä härpäkettä") pystyisin tuollaisia pitämään...

   Poista
  2. Joo, volyymit ovat rutkasti kevyemmät ja sopivat hennoille ripsille paljon paremmin. Heti alussa huomasi painoeron, kun esim. suihkussa ja kovalla tuulella ei tuntunut ripsien paino enää. :) Onhan nuo volyymit yli puolet ohuemmat kuin yksittäinen ripsi, niin ihmekkös tuo! :)

   Poista
 3. Itse olen hyvin paljon naturelli-elli :D Töihin pistän ripsiväriä, se tuntuu jotenkin hyvältä idealta kun on asiakaspalvelutyössä, että on vähän huolitellumpi. Muutoin saatankin kulkea ihan meikittä :) Juhliin ja joskus muulloin sitten tykkään kyllä meikata mutta mitään hurjia sotamaalauksia ei tule tehtyä :D Tämä oli kiva lukea, ajatuksia herättelevää. Ja huippuja nuo naturellimmat nuket! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samoilla linjoilla täälläkin, töihin pitää vähän siistiytyä, mutta muutoin meikkaaminen jää aika vähälle. Juhlat on sitten asia erikseen, ja silloin ehostaminen nimenomaan on hauskaa vaihtelua.

   Nämähän ovat makuasioita, ja jokainen ehostaa itseään juuri siinä määrin kuin kokee hyväksi/tarpeelliseksi. Minä näen luonnolliset/meikkaamattomat tai vain vähän meikatut kasvot aina jotenkin viehättävämpinä kuin vahvasti meikatut.

   Kiitos Jensku! :)

   Poista
 4. No meikatut nuket on kyllä aivan kauheita verrattuna nuihin luonnollisiin nukkeihin :D Mä olen huomannu, että eka päivä ilman meikkiä kodin ulkopuolella on jotenkin kiusallinen, mutta yllättävän äkkiä siihen tottuu. Joskus on nimittäin ollu semmosia aikakausia, että en ole ees jaksanu meikata kun suurimman osan ajasta olen viettänyt kotona. Meikittömyys ei tunnu enää viikon päästä miltään. :D Mut onhan se kivaa. Just vähän semmosta hemmottelua ja kyllähän se tietyissä tilanteissa antaa myös itsevarmuutta jotenki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eivätkös olekin :D Tuostakohan se "nenään asti huulipunaa" trendi on saanut alkunsa...

   Saman olen huomannut itsekin. Olo on aluksi jotenkin "alaston", mutta pian koko homman autuaasti unohtaa :)

   Poista
 5. Itse aloin meikkaamaan peittääkseni ohutta ihoa, sen virheitä ja punastumista. Pieni pakkeli päällä peittää pahimmat. Lisäksi ripsaria tykkään käyttää, mutta sen enempää ei kyllä monesti tarvitse! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep jep, sama setti täällä. Meikkivoiteesta olisi ehkä vaikeinta luopua, kun oma ihonväri on niin riemunkirjavaa sorttia. Ja minäkin punastelen! Taipumus josta on saanut kuulla vuosien mittaan jos jonkinlaista kommentointia...

   Poista
 6. Mä olen aika paljon ilman meikkiä.. Meikkasin kyllä lähes päivittäin ja pitkän kaavan mukaan ennen lapsia. Nykyään ei ole ongelmaa lähteä vaikka kaupungille ilman ehostusta, mutta sitten kun vähän panostaa on freesi fiilis :) Ehkä se freesiys tulee siitä kun niin harvoin meikkaa ja on kiva näyttää laitetulta :D

  Pienille lapsille ei mun mielestä pitäisi antaa meikkiä.. Kynsilakka on ok, mutta miksi siihen ulkonäkökeskeisyyteen pitäisi opettaa leikki-ikäisiä lapsia? Nuo meikittömät nuket on paljon paremman näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tauon jälkeen meikkaaminen tuntuu kyllä erityisen kivalle :)

   Ja samaa mieltä, voisin mielihyvin ostaa lapselle tuollaisen meikittömän nuken!

   Poista
 7. Tosi mielenkiintoinen postaus :) Itse olen aika paljon meikittä arkena tai silloin kun meikkaan niin yleensä teen aika kevyen meikin. Pakkelinaama on epämiellyttävän tuntuinen, mutta joskus toki on kiva panostaa meikkiin ihan kunnolla! Tuo olikin hyvä ajatus, että miksi sitä oikeastaan meikkaa ja itsekin aloin pohtimaan tuota. Tavallaan se on vain tapa, minkä on tottunut aamuisin tekemään, mutta on siinä juurikin se päällimmäisenä syynä että haluaa tehdä naamasta nätimmän ihan vain koska se on kivaa. Voin olla hyvin ilman meikkiä, mutta on se laittautuminen aina mukavaa:)

  VastaaPoista