keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Hurahtaja ja muutamia makrokuvia (Olympus M.Zuiko 60mm/f2.8 ED macro objektiivilla)

Olenkohan täällä blogissa koskaan maininnut olevani pahemman sortin hurahtaja. Siis tyyppi joka uuden mielenkiinnon kohteen löytäessään uppoutuu siihen koko sielullaan, etsii kyltymättömällä innolla aiheesta lisää tietoa ja unohtaa toisinaan hetkeksi kaiken muun ympärillään olevan. Tämä nykyinen hurahdukseni eli valokuvaus on kestänyt omalla mittapuullani ennennäkemättömän kauan, eikä loppua näy. Valmiiksi kun ei tässä lajissa koskaan taida tulla. Kuinka mukava tunne onkaan, kun on jonkin uuden asian äärellä aivan alussa, ja tietää että edessä on vielä valtava määrä mielenkiintoisia juttuja opeteltavaksi.

P1010141

Toisaalta, välillä taitaisi olla toivottavaa keskittyä muihinkin asioihin. Muistaakseni täällä saman katon alla asuu joku toinenkin, joka muuten on aikamoisen ihana tyyppi, mutta jonka olemassaolon olen tässä projektini aikana välillä unohtanut, tai ainakin ottanut itsestäänselvyytenä. Hyvin yleistä, kun johonkin asiaan hurahdan. Onneksi kanssaihmiset taitavat jo tietää että kyseessä on ohimenevä (tai ainakin tasoittuva) vaihe.

"Kyllä se sieltä kukkapuskasta kohta palaa".
 
No ehkä sitten syksyllä viimeistään. Ennen sitä on edessä kesä ja tsiljoona kukkaa kuvattavaksi! Juuri nyt olen erityisen innoissani makrokuvauksesta, joten voitte kuvitella millä innolla odotan kesää ja luonnon heräämistä eloon. Ötökkäkammoisena jätän kuitenkin mehiläiset ja muut öttiäiset kuvaamatta ja pysyttelen jatkossakin näissä rehuissa. Nyt ei pihalta juuri kuvattavaa löydy, mutta joitakin kuvia olen räpsinyt sisällä harjoitusmielessä. Tässä muutamia aivan ensimmäisiä makrokuviani, jotka olen ottanut Olympus om-d em-1 kameralla ja M.Zuiko 60mm/f2.8 ED macro objektiivilla. 

P101007424
P4010244
P3250196 P4010278


Tässä vaiheessa vinkkien ja ohjeiden (kuten myös rakentavan kritiikin) saaminen kokeneemmilta olisi aivan mahtava juttu. Tuttavapiirissäni ei kukaan harrasta valokuvausta, joten kaiken tähän astisen olen itse opetellut ihan nollasta lähtien. Olenkin miettinyt mihin osoitteeseen (muuhinkin kuin youtube.com) seuraavaksi suuntaisin oppia hakemaan. Valinnanvaraa on, mutta en osaa päättää minkä tahon/järjestäjän valitsisin. Onko kellään teistä tiedossa valokuvaukseen (mihin osa-alueeseen tahansa) liittyviä kursseja/koulutusta jonka kenties olette hyväksi kokeneet? Suosituksia otetaan vastaan :)

Niin ja oliko muita hurahtajia linjoilla? :D 

14 kommenttia:

 1. Vaude, Ompa upeita kuvia <3 <3 Mäkin niin tykkään kyl kuvailusta ja kuvien muokkaamisesta. Haaveilen uudesta objektiivista, mut se on aika arvokas... pitää säästää :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tania :) Kyllä tämä vaan on koukuttavaa puuhaa.

   Poista
 2. Aivan mahtavia kuvia minun silmääni! Mä kans innostun aina uusista asioista nopeasti, mutta mä haluaisin myös oppia yhtä nopeasti, ja siksi esimerkiksi valokuvaus välillä turhauttaa kun en ole heti mestari siinä :D kuten sanoit, aina voi tässäkin oppia uutta :) Onneksi minulla on hyvä opus, se auttaa minut alkuun, kiitos vielä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maaria! Ja heh, tiedän niin hyvin tuon tunteen. Ei riitä kärsivällisyys (eikä tunnit vuorokaudessa) kun haluaisi opetella/oppia kaiken nyt ja heti! Hienoa jos kirjasta on ollut apua!

   Poista
 3. Vauu aivan mielettömän hienoja kuvia <33 oiii!!! Tee jotain erilaisia kuvapostauksia- olis ihanaa katsottavaa <3 täällä toinen joka rakastaa kuvailla ja muokata!! <3 parastaaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! Täytynee jatkossa kirjoitella tästä aiheesta useammin :) Editointikin on tosiaan mukavaa puuhaa, siinä hommassa hurahtaa kyllä helposti monta tuntia kun eksyy tuonne tutoriaalien ihmeelliseen maailmaan...

   Poista
 4. Vauu noi kuvat! Valokuvausta haluaisin opetella/opiskella enemmän että olisi sellainen syväosaaminen. Mulla on myöskin välillä sellaisia erityiskiinnostuksenkohteita, uppoudun asian pariin enkä oikeen nää mitää muuta ympärilläni ^__^ Eli tälläinen hurahtaja olen minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tinja! Meille hurahtajille tämä taitaakin olla varsin sopiva harrastus: hurahdettavaa riittää pitkäksi aikaa eikä koko homma ole läpikahlattu koskaan :)

   Poista
 5. No niin, jonkin aikaa olen blogiasi seurannut, mutta nyt on sopiva aihe liittyä keskusteluun. ;) Olen itsekin samanlainen hurahtaja, se mihin leikkiin ryhdyn teen sen sitten tosissaan ja täysillä. Valokuvaukseen tosin olen ollut hurahduksissa jo vuodesta 2008. Valokuvauksessa on onneksi näitä eri alalajeja mihin erikseen hurahdella kuten esim makrokuvaus, tapahtumakuvaus, studiokuvaus, tähtikuvaus jne. Suosittelen sinulle osoitetta http://www.kuopionkameraseura.org siellä ne muutkin kuopiolaiset valokuvauksen harrastajat ong. Olin viime vuodet kyseisen aktiivisen seuran jäsen. Jäsenille (yli 150 kaiken ikäisiä) järjestettiin jos jonkinlaista toimintaa ja kursseja jäsenmaksun hinnalla. Ensi kesäksi saattoi jopa olla makrokurssi suunnitteilla muistaakseni. Siellä on myös myös mm. kamerakummitoimintaa jossa kokeneemmat kuvaajat auttavat ei niin kokeneita. Seuralla on uusi nuorekas puheenjohtaja Heidi Koo, joka on puhaltanut uutta nuorekasta henkeä seuraan. Olisin itsekin vielä jäsen, mutta etäjäsenyys täältä Lahdesta ei ole minun juttu.

  Joo ja nämä sinun makrokuvasi ovat todella upeita, hyvä alku josta jatkaa. Sinun kalustosi on just sopiva makroiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä juuri, hurahdettavaa riittää vielä vuosiksi eteenpäin. Tuohon kameraseuraan liittymistä olenkin tässä harkinnut, eli täytyypä tosiaan käydä vielä paremmin tutustumassa mitä tuon osoitteen takaa löytyy! Kamerakummi-toiminta kuulostaa ainakin sellaiselta josta voisin paljonkin hyötyä. Kiitokset Pasi kommentista ja vinkeistä!

   Poista
 6. Hurahduksia mullakin ja valokuvaus tällä hetkellä vahvin :) Oletko CreativeLivea kurkannut, sieltä löytyy sekä ilmaisia että maksullisia online -kursseja, tiedän niitä ammattilaistenkin käyttävän (https://www.creativelive.com). Hienoja maksrokuvia sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuo oli ihan uusi juttu mulle, kiitokset vinkistä! :)

   Poista
 7. Minäkin olen juuri tuommoinen hurahtaja :)
  Ihan mielettömän upeita nämä kukkakuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos caelia! Ja jes, meitä on muitakin :)

   Poista