keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Hiusmurheita ilmassa

Huomenna kampaajalle. Entinen vakkarikampaajani ilmoitti palanneensa töihin tauon jälkeen, ja minä olin heti kärppänä varaamassa aikaa tutulle ja turvalliselle tekijälle. Ei tosin mitään hajua siitä millaisia toimenpiteitä tälle reuhkalle on tehtävissä, jotta siitä saisi edes jotenkuten siistin. Hiustenlähtö on nimittäin alkanut uudelleen. Hiuksia on irtoillut huomattava määrä jo muutaman viikon ajan, mutta yritin aluksi uskotella itselleni että kuvittelen koko asian. Eihän tämä voi taas tapahtua. Edellisestä rajusta sulkasadosta on nyt kolmisen vuotta aikaa, eivätkä hiukset vieläkään olleet palautuneet entiselleen. Mutta pakko myöntää että kyllä vain, kuontalo harvenee uudestaan. Hiuksia on joka puolella: vaatteissa, tyynyllä, pesun aikana sormissa ja iso tukko löytyy myös hiusharjasta aina kun selvitän nämä jäljellä olevat harvat karvat. Huoh. Ei siis toivoakaan että voisin enää ikinä saada tällaista kesätukkaa: 

Pictures from: summer hair pinterest boardUnelmahiukset. Pitkät, laineikkaat, luonnollisen vaaleat, vähän sotkuiset. Kuin olisi viettänyt kesäpäivän ulkona/rannalla ja unohtanut harjata hiuksensa. Ainut vaihtoehto tämän saavuttamiseen taitaisi olla asteleminen peruukkikauppaan. Hiukseni ovat nimittäin nyt niin ohuet, että minkäänlaisten pidennysten tai tuuhennosten piilottaminen omien hiusten alle on luultavasti jo mahdoton tehtävä. Olen myös huomannut vältteleväni sosiaalisia tilanteita mokoman murheen takia, hiustenlaittoni on nimittäin aika surkuhupaisaa puuhaa, enkä jaksa aina edes yrittää. Ihan älytön syy olla menemättä jonnekin, tiedän, mutta ehkäpä joku teistä saman kokeneista ymmärtää mistä puhun.

Katsotaan nyt kuitenkin mitä luottokampaajani keksii :) Ehkäpä joku raikas  väri voisi piristää ilmettä ja mieltä? Älkää siis kollegat ihmetelkö jos saavun lauantaina paikalle jossain riemunkirjavassa tukassa. Kohtahan se on hei vappukin! ;)


16 kommenttia:

 1. Harmillista kuulla tälläista :( Itselleni hiukset ovat valtava osa omaa persoonaani joten voin jotenkin kuvitella tilannetta... Nämäkin olivat ennen paksut, mutta vallan hyvät ovat vieläkin vaikka hiusta lähtee melkoiseen tahtiin (jota kampaajakaveri on taivastellutkin.. tietää hiukseni pitkältä ajalta). Tsemppiä sinne, jospa kampaaja auttaisi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin valtavan kauniit hiukset! Kiitos Jensku, ainakin sain rohkaisevia sanoja ja vakuutteluja, ettei tilanne ole ollenkaan niin paha kuin ehkä kuvittelin.

   Poista
 2. Minulla on myös ihan kammottava sulkasato, huomaa hyvin kun vertaa esimerkiksi viime kesäisiin kuviin - tukka on harvennut ihan hurjasti! Hiuksia on toisaan ihan jokapaikassa ympäri kotia, ja vähiten siellä päässä :(

  Raskauden aikana minulla oli ensimmäinen sulkasato, ja jonkun verran niitä sen jälkeen kasvoi takaisinkin, mutta ei ikinä enää niin paljoa. Tällä kertaa kyllä tiedän että syy on stressissä, pitäsi vaan yrittää ottaa iisimmin (helpommin sanottu kuin tehty). Samoin hormoonit heittelevät jostain syystä nyt ihan hurjasti (näppyjä pukkaa hiustenlähdön lisäksi kasvoihin ja selkään). Ei ole kauhean kaunis tai itsevarma olo tällä hetkellä :(

  Luonnonkihara tukka on onneksi siitä hyvä, että se näyttää edes pikkuisen tuuheammalta ohuempanakin (tai sitten vain uskottelen itselleni niin). Hiusten pidennyksiä/tuuhennoksia olen kyllä vakavasti harkinnut.

  Tsemppi meille hiusongelmaisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ollaanpa tosiaan samassa veneessä sitten! Kovin tuli myötätuntoiset fiilikset kommenttiasi lukiessa. Minäkin kiittelen tässä vaiheessa luonnonkiharaa, vaikka normaalisti sen kanssa eläminen tympii. Ja se hormonitoiminta, että osaakin olla varsinainen kiusankappale! Hiuksetkin se mokoma meiltä vie.

   Kampaaja vakuutteli minulle tänään, että hyvin saa ohueenkin hiukseen pidennykset piilotettua, kunhan osaa sijoitella teipit oikein, Eiköhän repäistä molemmat ja hommata kesäksi kunnon liehuletti? ;)

   Poista
 3. Nuo sun kuvailemasi unelmahiukset ovat myös mun unelmahiukset. Jos joskus raaskin lupua pidennyksistä niin värjään ehdottomasti varmaan luonnollisen vaaleaksi:) Uij en malta odottaa millaiseen malliin/väriin päädyt! Sitä odotellessa siis;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh täytyypä sanoa että ei tästä mikään kaunistus tullut vieläkään. Kuten aina vaalennuksen kanssa, lopputulos on tässä punapigmenttisessä päässä enemmän tai vähemmän kellertävä. Nyt tuli sitten se "vähän" enemmän vaihtoehto... Myöhäinen pääsiäistipu täällä terve!

   Poista
  2. Hei jos sulla on punapigmenttiä paljon niin mun kampaaja tietää niksit siihen! Mulla itellä on sama ongelma ja kampaajani kokeili puolen vuoden ajan vaikka mitä eri myrkkyjä ja yhtenä kauniina päivänä löysi sitten täydellisen aineen ja mun tukasta saadaan blondi sen avulla! Muut aineet eivät toimineet mutta se yksi ja ainut ahh <3

   Poista
  3. Joo sitä on mulla paljon, ja nyt kun oma uusi juurikasvu on vielä entistä tummempaa niin kävi näin. Olispa kiva jos joku sais tästä keltaisuuden pois, sillä monenlaista on tosiaan jo kokeiltu!

   Poista
 4. Oivoi, kurja kuulla, että hiuksia lähtee taas! :( Toivottavasti on ohi menevää ja hiukset palautuisivat ennalleen. Ainakin jotain piristystä tukalle tiedossa tukkatohtorilla, se on hyvä juttu! Mielenkiinnolla odotan, millaisen muodonmuutoksen hiukset kokevat. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Sain ainakin lohdutuksen sanoja, sillä hiuksia on kuulemma enemmänkin katkeillut kuin irronnut juuresta asti. Ja uutta hiusta on valtavat määrät kasvamassa. Jospa tämä tästä...

   Poista
 5. Voi eiii, tiiätkö täällä ihan sama homma !! Tänään juuri masentelin asiaa koko aamun kun tuntuu ettei hiuksia ole kohta jäljellä enää yhtään. Joka paikka on hiusta täynnä ja ahdistaa edes koskea hiuksiin kun kädet jää tukkaa täyteen:( Toivottavasti kampaaja keksii jonkun ratkaisun sulle ! - Jasmina (kommentoin anona kun puhelimella olen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinullakin! Tiedän kyllä tuon tunteen kun ei halua edes harjata tukkaansa, kun saa joka kerta kauhistella sitä hiustuppoa mikä samalla irtoaa. Toivotaan että menee ohitse nopeasti!

   Poista
 6. Onpa ikävää! Toivottavasti on joku hetken vaiva vain, joka loppuu pian! Jospa kampaaja tekisi taikojaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luottokampaajalla käyminen menee kyllä vähän kuin terapiasta! Päätä hoidettu siis sekä sisä- että ulkopuolelta :)

   Poista
 7. Voi harmi! :( Toivotaan, että tilanne paranee. Toki jos haluat, niin kaikenmaailman hatut ja hiusseppeleet on kivannäköisiä ja niitä on ihan hirvittävästi taas myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittelinkin kun pipokausi alkaa olla lopuillaan. Pää täyteen kukkia niin kukaan ei huomaa että tukkaa puuttuu :D

   Poista