perjantai 16. tammikuuta 2015

Se veti lipat

Näin tein. Herätin hilpeän naurunremakan mäkkärin edessä norkoilleen nuorisojoukon keskuudessa, kun pyllähdin keskellä katua. "Se veti lipat!" Totesi joku niin kovaäänisesti että varmasti koko katu huomasi maassa pyllyllään istuvan naisen. Ilmalento oli luultavasti aika komea. Tiedättekös, semmoinen jolloin jalat lähtevät ihan arvaamatta alta ja päädyt suoraan häntäluusi päälle. Siitähän ei muuten ihan heti nousta ylös. Tai jos noustaan niin kiroillen ja irvistellen, kuten minä tein. Syylliset kaatumiseen ovat tässä: 

P1150186
Ihan hemmetin liukkaat. Alunperin nämä olivat pitkällisen etsinnän tulos. Ihastuin nimittäin niin kovin Tamariksen kuvakisasta voittamiini mataliin talvibootseihin, (se mukavuudenhalu peijakas nostaa taas päätään...) että lähdin etsimään saman tyylisiä mutta mustia bootseja. Kriteereinä oli, että kenkien tulisi olla nahkaiset, eivätkä pienet rokkivibat olisi pahitteeksi. Eli niittejä, solkia tai vetskareita kiitos. Luulisi että näitä on juuri nyt kaupat pullollaan, vaan eipä äkkiseltään tahtonut löytyä sellaisia joissa varren leveys olisi ollut sopiva. Nilkkapituisissa bootseissa myös varren korkeus on aika olennainen seikka. Esim. pohkeen paksuimmalle korkeudelle päättyvä varsi saa jalat näyttämään huomattavasti normaalia lyhyemmiltä ja paksummilta.

P1150187
*Elloksella on nyt monenlaisia kenkiä huomattavin alehinnoin, ja nämäkin irtosivat nahkakengiksi varsin huokeaan viidenkympin hintaan. Näissä kengän materiaali, yksityiskohdat sekä varren korkeus olivat juuri sopivat. Yksi äärettömän tärkeä asia unohtui kuitenkin tarkistaa. Pohjan materiaali. Elloksen nettikaupassa olikin joku jo tuotteen arvostelussa maininnut liukkaudesta, mutta hyvähän se on niitä näin jälkikäteen lueskella. Yleensä syynään pohjan materiaalin ja kuvioinnin kaupassa hyvin tarkkaan, mutta nettiostoksilla sitä ei aina muista tehdä. Onhan se nyt selvää että lumella tällainen pohja käy melkeinpä luistimesta:

P1150188

Joten niinhän siinä kävi, että kiireessä kengät vaan aah ja ooh -huokausten saattelemina paketista ulos, kosteussuijasuihkeet pintaan ja eikun menoksi. Juoksin bussin kiinni ja olin kaatua matkalla kolmesti. Noh, se talven ensimmäinen nolaus on nyt tehty, ja vieläpä näyttävästi. Kiva kun oli yleisöä, ettei mennyt hieno piruetti ihan hukkaan.


Mukavaa viikonloppua teille kaikille, pysykäähän pystyssä!

-Salla-*commercial

10 kommenttia:

 1. Voi ei! Onneksi ei tainnut käydä pahemmin? Inhottava teinilauma, että osaavatkin olla hurmaavia...Kauniit on yksilöt! Itse olen käyttänyt parit superliukkaat talvikengät aikoinaan suutarilla, jolloin pohjaan on laitettu jarruttavampi lappu. Toimii, eikä tarvii pelätä vetävänsä kenkien sijaan luistimia jalkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käynyt, vaikka upean värisen mustelman takalistoon sainkin... Tosiaan, voisinkin käyttää nämä suutarilla. Muistatko yhtään minkä verran kustansi tuo pohjien laitto? Kiitos vinkistä Maaria! Jospa näitä sittenkin pääsisi vielä talvellakin käyttämään :)

   Poista
  2. En muista yhtään hintaa valitettavasti, enkä uskalla arviotakaan heittää :) käytin tuolloin anttilassa suutarilla, yleensä käytän suutarimestareilla :)

   Poista
 2. Ai että sää osaatkin kirvoittaa tekstilläsi makeat naurut! täydet pisteet itseironialle, ja pikaiset mustelmien parannustoivotukset! mutta nuo kengät... jos olis omassa koossa tuollaisia, ostaisin vaikka pohjat olis öljytyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa :) <3 Hahaa, öljytyt pohjat :D Hetken jo tuntui (ainakin siinä jäisellä kadulla istuessani) että nyt taisi tulla vikaostos mutta ehkäpä ei sittenkään.

   Poista
 3. Voi ressukka :( Ihanat on kenkulit mutta tosiaan -aika liukkaan näköset pohjat :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jospa ensi kerralla muistaisi tsekata myös sen pohjan. Taas on todistettu että kauniit kengät voi sekoittaa harkintakyvyn ihan täysin ;)

   Poista
 4. Ups, ihana postaus tavallaan, mutta harmi että vedit lipat! Tällä suunnalla kans liukastuttiin viime viikonloppuna, oli niin pirun liukkaat pohjat ja silimät oli tietty puhelinta kohti, kun jotain näpyttelin. Vähän ranteeseen kävi, mut ei sen kummempaa tapahtunut onneksi eikä se hiekoitushiekkakaan repinyt ihoa rikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että säilyit ehjänä sinäkin :) Täälläkin on mustelmat parantuneet, mutta hetkonen tuli tuon äksedentin jälkeen kuljettua ylivarovaisesti mummotyyliin köpötellen...

   Poista