tiistai 6. tammikuuta 2015

Kevätmuoti 2015: inspiroivimmat palat

Kävin kurkkaamassa, miltä alkavan kauden muoti näyttää. Keräsin tähän pieniä paloja niistä jutuista, joista itse koin inspiroituneeni kaikkein eniten. Tänä keväänä muotilavoja hallitseva vuosikymmen näyttäisi olevan 70-luku. Värimaailmaltaan koen tuon vuosikymmenen hieman synkäksi ainakin näin kevättä kohti mentäessä, mutta mielenkiintoista oli huomata kuinka esim. viininpunaista, luumua ja tummanvihreää oli raikastettu valkoisella ja toisaalta tuotu särmää nahkaisilla yksityiskohdilla.

Postauksen kaikki kuvat / All pictures from: style.com


Olkoonkin synkkää, mutta 70-luvun vaikutteet tuovat tullessaan ainakin kaksi asiaa joista erityisesti ilahdun, ensinnäkin: 
 

Korkkareiden ystävä kiittää, ettei tolppakorkojen riemukulkue vielä olekaan ohitse. Juuri kun pääsin näiden makuun, eikä piikkikoroilla enää edes tee mieli kävellä.

Ja toiseksi, asia josta jaksan innostua joka kesä uudelleen ja uudelleen, nimittäin: 


Kesäfestarit, täältä tullaan :D 


Hapsuja ja pitsiä, väljiä ja vilpoisia materiaaleja, sekä asia joista erityisesti pidän (edelleen) on tuo kankaiden geometrinen kuviointi. Paljon näkyi myös gladiaattori-tyylisiä sandaaleja, mutta nimenomaan siroina versioina, joissa nyöritys jatkui ylös polveen saakka. Näillä saadaan ne makeimmat rusketusraidat. 


Musta nahka yksityiskohtana antaa aina omanlaistansa luonnetta ja asennetta kokonaisuuteen. Myös värillistä nahkaa ja mokkaa oli käytetty paljon yksityiskohdissa. Mielenkiintoinen on esimerkiksi tuo peplum-helmainen, hapsutettu vyö. Voisin kuvitella kokeilevani itsekin.


Nyt ei jäädä seinäkukkaseksi, sillä tänä keväänä kukat ovat isoja! 


Samoin raidat. Raitojen lisäksi näkyi myös paljon erikokoista ruutua. Aika kaivaa esiin vanhat marimekot ja mummolan pöytäliinat? 


Dominoivin väri näyttäisi selvästi olevan keltainen, erityisesti raikas sitruunan keltainen. Tätä näkyi sekä pieninä paloina raikastamassa kokonaisuutta, kuin myös isompina pintoina esim. mekoissa ja housupuvuissa. Välillä on kiva ottaa vastaan pieniä haasteita pukeutumisen suhteen, ja keltainen on minulle värinä ehdottomasti sellainen. Kaunis väri, mutta en vaan osaa käyttää, koska se tuntuu vetäisevän hipiän helposti jotenkin vihertäväksi. Mutta oikea sävy oikeassa määrin voisi onnistuakin, laitetaan päähän siis mietintämyssy tämän suhteen. 

Miltäs näytti alkavan kevään villitykset? Heräsikö ideoita tai mielipiteitä?5 kommenttia:

 1. Heii kiitti tästä postauksesta! Tätä olen nimittäin mielessäni pyöritellyt, siis sitä että miltä tuleva kevätmuoti näyttää :) Ehkä eniten inspiroidun itse noista kaikista kengistä ja nuo kuvioinnit näyttävät myöskin mielenkiintoisilta! Odotan innolla, että pääsee kevätvaate ostoksille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva kuulla että pidit! Tätä oli vähän työlästä (vaikka tosi mukavaa) askarrella. Keltainen on näköjään laskeutunut jo ketjuliikkeidenkin tarjontaan, tämän totesin kun kävin viikonloppuna Matkuksessa pyörimässä...

   Poista
 2. Ihanaa kun boho-tyyli on taas muotia, rakastan noita hapsuja niin vaatteissa kuin asusteissakin ja nuo värit ja kuviot! <3 saattaa kyllä tämä kevät ottaa kukkaron päälle :)

  VastaaPoista
 3. Thanks very nice blog!

  my web blog ... basement renovation ideas [http://www.homeimprovementdaily.com]

  VastaaPoista