perjantai 19. joulukuuta 2014

Vuoden paras elokuva?

Tänä vuonna tuli käytyä ennätyspaljon leffassa. Vaikka minulla ja miehellä on melkoisen erilainen maku leffojen suhteen, (minä välttelen kaikkea veriroiskeita, aseita ja liiallista älämölöä sisältäviä pätkiä) aina löytyy jotain mikä kiinnostaa kumpaakin. Katselen mieluiten hauskoja ja viihdyttäviä, ns. harmittomia leffoja. Sarkastinen, musta huumori sekä tilannekomiikka purevat meikäläiseen. Toisaalta taas pidän elämänmakuisista ja koskettavista käsikirjoituksista, ja useat lempparini perustuvat ainakin jossain määrin tositapahtumiin. Karismaattiset näyttelijät toki vetoavat aina. Mieleenpainuvin leffa vuonna 2014 on epäilemättä kotimainen Mielensäpahoittaja, josta jo aiemmin kirjoitinkin.

Jos video ei näy, katso se TÄSTÄ

Jos jollain teistä on samanlainen maku leffojen suhteen, suosittelen katsomaan myös 2013 ensi-iltansa saaneen pätkän nimeltä Walter Mittyn ihmeellinen elämä. Varsinainen hyväntuulen leffa. Muistan istuneeni melkeinpä koko leffan ajan riemuidioottivirne naamallani... Harmitonta ja viihdyttävää, vaikka näin joululomalla katseltavaksi.

Jos video ei näy, katso se TÄSTÄ

Paljon on leffaviihdettä luvassa myös ensi vuodelle, sillä kävin juuri hakemassa uuden satsin finnkinon sarjalippuja. Lippujen hankintaan tuli 15.12. alkaen kiva uudistus, eli sarjalippuja saa ostettua nyt myös kulttuuriseteleillä tai kulttuuri-/sporttipassilla. Aiemminhan tämä oli mahdollista vain yksittäisiä lippuja ostettaessa.

PC190557
Tänäänkin oli tarkoitus mennä leffaan, mutta eipäs tontun töiltä ehditykään. Ilta kului sensijaan maailman tylsimmässä puuhassa, eli pakkaamisessa. Asioita joita en todellakaan hallitse: järjestelmällisesti pakkaaminen. Tai ollakseni rehellinen, yleensäkin kaikki asiat joihin liittyy sana järjestelmällinen. Not my cup of tea. Mukana on aina sekä liikaa että liian vähän tavaraa. Ai että tekisinkö listan? Luultavasti en muista laittaa siihenkään kaikkea tarpeellista, joten näillä mennään. Lelut (eli läppärin, tabletin, luurin ja kameran) yleensä muistan pakata mukaan, eli etteköhän kuule minusta jotain myös loman aikana, lifestyle painotteisesti ainakin.


PC190552
Nyt illan viimeinen puuha ennen matkaa, eli soittolistan rakentelu! Olenkohan ainut jonka mielestä kotimaassa reissaamisen melkeinpä paras osio on automatkailu? Ajokortittomuuden hyviä puolia, saa olla aina se joka istuu kyydissä ja nauttii maisemista :D

 Mukavaa viikonloppua!

-Salla-


Ps: Ainiin! Jos jollain on antaa lomalaiselle leffavinkkejä noilla edellä mainituilla kriteereillä, niin ilahtuisin suuresti!! :)
2 kommenttia:

 1. Mekin kävimme katsomassa Mielensäpahoittajan ja tykkäsin! Hauska, mutta samalla niin liikuttava. Pitihän sitä katsoessa vähän tirauttaa... Itse tykkään toimintaelokuvista, mutta trilleri/kauhu ei ole minua varten. Komediat ja romantiikkakin toki menee, mutta eniten viehättää kotimaiset ja toiminta :)

  Itsekin tykkään autolla matkustelusta ( kun lapset ei huuda), nykyään tosin kortillisena kuskin osakin voi silloin tällöin napsahtaa :D Ihanaa joululomaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, toimintaleffatkin menee, kunhan niissä ei lentele verta tai irtopäitä... Joko muuten näit 21 tapaa pilata avioliitto? Oli ihan hulvaton kotimainen pätkä :D Käytiin ystävän kanssa katsomassa ja naurettiin itsemme kipeiksi ihan kirjaimellisesti...

   Saatiin näköjään matkalle jouluinen lumimyräkkä. Auto on ihan tupaten täynnä vaikka matkustajia on vaan kaksi. Jospa tässä perille päästäisiin kuitenkin. Ihanaa joulunaikaa sinulle Maaria, ja kiitos jälleen kivasta kommentista! <3

   Poista