maanantai 8. joulukuuta 2014

Lempituoksu: Burberry - The Beat

Viikonloppuna pyörähdin sokoksella kokeilemassa, löytyisikö juhlakauden uutuustuoksuista voittajaa eräälle vanhalle suosikille. Viime jouluna lahjaksi saamani Burberryn the beat vetelee nyt viimeisiään. 50ml:n pullo näkyy kestävän omassa käytössäni aikalailla tasan vuoden, eli eikun joulupukille uutta kirjettä rustaamaan ;) Kyseinen hajuvesi on ollut suosikkini jo useita vuosia, ja vaikka satunnaisia syrjähyppyjä sattuukin niin tähän palaan jostain syystä aina uudelleen. Voittajaa lempituoksulle ei edelleenkään löytynyt, vaikka monia hyviä vaihtoehtoja tarjolla olikin. 

The Beat vaan on niin taivaallinen!

PC080378
Liian makeat tuoksut kierrän kaukaa, mutta tämä on juuri sopivasti sitruksisen kirpeä (olematta ollenkaan pistävä) ja  jotenkin tällä on energisoiva vaikutus. Tuoksuhyllyillä kierrellessäni jäin miettimään tuoksujen merkitystä ylipäätänsä. Esim. eräs Dolce & Gabbanan hajuvesi tuo niin vahvasti mieleen parhaan ystäväni, että tunnistan tuon tuoksun missä tahansa. Käännyn joka kerta uunona pälyilemään ympärilleni etsien ystävääni väkijoukosta, jossa jollain on tuota tuoksua yllään.

PC080368 Tuoksujen sanotaan olevan merkittävä ja osin alitajuinen tekijä esim. sitä parempaa puoliskoa valitessa. Tämän voin kyllä omalla kohdallani allekirjoittaa ihan täysin! Liika on tietysti liikaa, en siis tarkoita niitä puoli pullollista armania päälleen kaataneita pukumiehiä, mutta kyllä vain puhtaalta ja hyvältä tuoksuva mies saa rutkasti lisäpointseja. Esim. tupakanhaju puolestaan on totaalisesti luotaantyötävä löyhkä, jota en voi sietää.

Usein tuoksut myös tuovat mukanaan odottamattomiakin muistoja asioista tai tilanteista, jotka muutoin olisi varmaan jo täysin unohtanut. Esimerkiksi: kun olin pieni, kasvoi mummolan varjoisalla seinustalla jokin valkoinen, ihanan tuoksuinen kukka. Voisiko olla saippuakukka? En tiedä onko virallinen nimi, mutta sillä nimellä niitä meillä kutsuttiin. Viime kesänä törmäsin samaan kasviin ihan sattumalta, ja vaikka en muistanut ollenkaan miltä se lapsuudessani näytti, tuoksusta tiesin heti että kyseessä oli sama kukka! Tuli mieleen kesäaamut, kun pikkulikkana hiivin paljasjaloin katsomaan, olisiko yön aikana tullut uusia kukkia. Tuotakaan asiaa en varmasti olisi muistanut ilman tuttua tuoksua. 
Selailin *Bangerheadin nettikauppaa ja huomasin että tuoksuja saisi nyt aika mukavilla kampanjahinnoilla joko pukinkonttiin tai itselle lahjaksi. Kannattaa vilkaista jos vaikka se oma lempituoksu löytyisi normaalia huokeampaan hintaan.Millainen merkitys tuoksuilla teille on? Onko jokin lempparituoksu johon turvaudutte vuosi toisensa jälkeen?

*commercial

6 kommenttia:

 1. En tiedä mikä siinä on, mutta pidän todella paljon raikkaista ja sitruunaisista tuoksuista. Loccitanen Verbana tuoksut ihania Escadan kesätuoksut kaikki, Daisystä pidin hirmuisesti mutta siihen kyllästyin. Ainoa hieman erilainen tuoksu on Signorina Salvetore Ferragamon tuoksu.

  Kauniita unia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on siis aika samanlainen maku tuoksujen suhteen :) Täytyypä testata noita jotka mainitsit :) Kauniita unia myös sinne! <3

   Poista
 2. Minun täytyy tunnustaa, etten ole aikuisena ostanut kertaakaan hajuvettä itselleni tai pyytänyt sellaista lahjaksi.. Eli olen todella huono hajuvesien käyttäjä. Minulla on (liekkö Emporio&Armanin??) Aqua di Gioia (liekkö kirjoitetaan noin??) viimeisimpänä hajuvetenä, jonka voitin aikoinaan työpaikan myyntikilpailusta. Sitä suihkaisen menoihin, mutta aika usein, eli lähes aina unohdan :D Hajuvesien käyttäjänä saa mielestäni olla aika tarkka, ettei sitä suihkaise liikaa. Tuoksuilla on kyllä valtavan suuri merkitys, ja esimerkiksi Sisu-pastillien tuoksu herättää minussa mummolamuistoja :) Ja tupakansavu ja pinttynyt löyhkä on jotain aivan kauheaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vitsi, olipa hyvä kun mainitsit tuon acqua di gion, nuuhkaisin sitä joskus muinoin kaupassa ja se oli ihana! En vaan muistanut sitä juuri nyt. Mullakin tulee yksistä eukalyptuksen makuisista pastilleista niin elävästi mieleen mummo ja mummola :)

   Poista
 3. Ihanat tuoksut ovat kyllä mahtavia, piristää kummasti mieltä.:) Mie käytän normaalisti sellaisia raikkaita tuoksuja, kun ei oikein vahvat tuoksut oo se miun juttu. Se uusi YSL:n Black Opium on ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on jännä juttu, miten hyvin joillekin ihmisille vahvat tuoksut tuntuvat sopivan ja heidän tyyliinsä ne jotenkin istuvat paremmin. Itselle tulee taas ihan vieras olo koko päiväksi jos suihkauttaa vaikka kaupassa päällensä jotain jytäkämpää tavaraa. Täytyypä käydä tuokin YSL:n versio nuuhkimassa :)

   Poista