torstai 4. joulukuuta 2014

DIY Kanelinen kynttiläkuppi

Innostuinpa askartelemaan tänään pitkästä aikaa jotain pientä, ja koska lopputuloksesta tuli ihan kiva, heitetääs nyt vinkkiä tännekin. Ihan liian harvoin tulee nykyään näperreltyä mitään. Töissä toki lasten kanssa jonkin verran, mutta omalla ajalla paljon vähemmän kuin joskus aikaisemmin. Askarteluissa tykkään käyttää luonnonmateriaaleja (yllätys yllätys..), ja tähänkin kynttiläkupposeen olisi voinut liimailla esim. kauniita vanhoja oksia. Joulutunnelmaa lisäämään käytin nyt kuitenkin kanelitankoja.

Tarvikkeet:

Sileäpintainen lasikuppi
Kanelitankoja
Kuumaliimaa

PC040306


Kuumaliiman kanssa saa tunnetusti olla ripeä, koska liima jäähtyy ja jähmettyy salamannopeasti, eikä kiinnitä silloin enää kunnolla.  Laittelin kanelitangot valmiiksi riviin jotta liimaaminen kävisi hieman nopeammin. Sitten vain kiinnittelemään yksi kerrallaan.

PC040310Lopuksi vielä jouluinen rusetti sekä muut koristeet kylkeen.

PC040311
PC040320
Tadah! Jouluinen ja ihanan tuoksuinen kipponen on valmis. Aikaahan tähän ei mene kuin kymmenen minuuttia, jos vaan muistaa katsoa että kaikkia tarvikkeita on tarpeeksi. Tätähän minä en tietenkään tehnyt.... Onneksi laatikon pohjalta löytynyt pikaliima kiinnitti loput kanelitangot aivan yhtä hyvin, eli sellaisellakin onnistuu vallan mainiosti.

Täytyy vielä mainita eräs aiheeseen kuulumaton asia, sillä taas kerran sain ihmetellä tuota olympus m.zuiko 45 mm 1.8 objektiivin valovoimaa. Meidän koti on kesälläkin aika pimeä, saatika sitten tähän aikaan vuodesta. Näitä kuvia en kuitenkaan jälkikäsitellyt ollenkaan, joten aika hyvää jälkeä tosiaan saa tuolla linssillä hehkulampun valossa ja hämärässäkin. Lähes kaikki tuotekuvat olenkin ottanut tuolla objektiivilla. Nyt olisi haaveissa uusi runko, mutta taidan joutua säästämään melkoisen pitkään. Ehkäpä sitten kesällä :)

Jokos teillä muuten joululomat polttelee mielessä? Näyttäisi siltä että saan lomailla tänä jouluna ruhtinaallisen pitkään, kokonaista kolme viikkoa! Mutta mitä lähempänä loma on, sitä pidemmiltä tuntuvat nämä viimeiset viikot ja päivät...Leppoisaa torstai-iltaa toivotellen: 

-Salla-


Ps: Muistathan osallistua arvontaan! :)

4 kommenttia:

 1. Onpas hauska idea! Kävisi myös lahjaksi :)

  Olen ihaillut kuviasi! Itse tuoreena pikkujärkkärin omistajana olen vielä aika ulalla, jospa sitä nopeasti oppisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaaminen on kyllä niin koukuttavaa puuhaa, että oppia tulee väkisinkin nopeasti. Kuopion kameraseura muuten järjestää usein koulutuksia ja monenlaista muutakin kivaa toimintaa. Juuri tässä harkitsen osallistuisinko nyt alkuvuodesta alkaville kursseille. Varmasti saisi ammattilaisen neuvoilla kamerasta irti paljon enemmän.

   Poista
 2. Ihana DIY postaus :) Itse kokeilin eilen tehdä joulupalloja huonolla menestyksellä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kävi sama juttu paperitähtien kanssa :D Ymmärrän taas paremmin niitä 5-vuotiaita jotka ryttäävät apinanraivolla roskikseen tunnin kestäneen väkerryksen tuloksen. Kun aina ei vaan tuu "ihan hyvä"!

   Poista