keskiviikko 26. marraskuuta 2014

#Touhukalenteri (ja yksi salikammoinen kirjoittaja)

Kävin alkuviikosta irtisanomassa kuntosalisopimukseni. En ole viihtynyt salilla enää pitkiin aikoihin, joten en halua maksaa kallista kuukausimaksua. Viihtyvyyttä vähentää ainakin omalla kohdallani huomattavasti se, jos salilla on aina liian täyttä ja meluisaa. Päivätyöläinen suuntaisi liikkumaan mielellään suoraan töistä, mutta iltapäivisin sali on niin täyteen ammuttu ettei laitteisiin jonottelu ja ahtaat pukutilat ole kovinkaan virkistävä elämys. Silti tuli heti jotenkin kumma fiilis, kun tietää ettei pääsekään salille/ryhmätunneille aina kun haluaa. Ihan kuin muka olisin halunnut tähänkään asti. Eipä se salikortti siellä kassin pohjalla paljon lihaksia kasvattele. Toisaalta oli vapautunut olo. Nyt voisin treenata siellä missä se tuntuu omimmalta, eli kotona ja lenkkipolulla.

PB190151


Onneksi lenkkeily sentään edelleen maistuu! Kävin eilen juoksemassa ylös hemmetin pitkän mäen, jonka päällä asumme. Mies oli mukana henkisenä vetojuhtana, muutoin olisin varmastikin luovuttanut jo puolessa välissä. Vaikka ylhäällä melkeinpä pyörrytti ja heikotti, oli fiilis sata kertaa parempi kuin kuntosalin juoksumatolla koskaan. Kotitreeniinkin olisi motivaatiota, mutta pitäisi vielä löytää jotkin itselle sopivat liikkeet ja välineet. Minusta saisi joku aloitteleva personal trainer hyvän koekaniinin ;)

PB190155
Jotain uutta piristystä kaipaisin siis liikuntaharrastusten saralla. Joulukuussa inspiraatiota voi löytää esim. liikunnan ja urheilun nuorisokomitean touhukalenterista, jonka jokaisesta luukusta paljastuu liikunnallinen haastetehtävä. Kalenterin tarkoituksena on olla edistämässä suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia ja lisäämässä liikunnallista elämäntapaa. Haastetehtäviin liittyviä kuvia voi jakaa sosiaalisessa mediassa hashtagilla #touhukalenteri. 

Kuulun muuten niihin jotka ovat taistelleet koko päivän takkuilevan netin kanssa. Äärrh. Näin sitä ihminen tajuaa riippuvuutensa...Olkoon tämä kerrankin vaikka hyvä syy vähentää ruutuaikaa, joten nyt äkkiä läppärin kansi kiinni :) 

Viikonloppuna tulossa siis synttäreitä ja blogiarvontaa, eli palaillaan pian! <3

-Salla-


8 kommenttia:

 1. Täälläkin ollaan taisteltu takkuavan netin kanssa ja oma nettiriippuvuus tuli taas hyvin ilmi :D Sitten täytyi yrittää blogata puhelimella, mistä taas ei meinaa tulla ikinä mitään. Ja tosiaan, eihän sitä kuntosalikorttia ole mitään järkeä maksaa, jos siellä käy vain silloin tällöin :) Kotonakin pystyy tekemään vaikka mitä kun muutamat painot omistaa ja itse olen tykännyt tosi paljon painovanteesta, millä teen aina kun katson esim telkkaria. Siis tarkoitan ihan sitä hulavannetta, missä on painot ja pyöritetään, se tehoaa tosi hyvin vatsalihaksiin!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painovannetta voisikin kokeilla! Vatsalihakset on mulle se hankalin alue treenata, kun on vähän kiero selkä joka rullaa huonosti esim. istumaannousuissa. Kiitos Jasmina kommentista ja vinkistä :)

   Poista
 2. Mä oon tykännyt käydä salilla aina aamuisin juurikin sen vuoksi ku siellä ei oo sillo nii paljo porukkaa. Nyt saleilu on jäänyt mut alotan ens viikolla uudelleen ku pojan kerho alkaa ja se on aamuisin :D Jeee!! :) Mut väen paljous ja melu häirittee muaki. Lisäksi pitäs alottaa lenkkeily uudelleen. Innolla ootan arvontaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin myös aina aamuisin silloin kun sali vielä oli työmatkan varrella. Aamuisin on kyllä aina samat naamat paikalla, ilmeisesti ei olla ainoita jotka väistelee väenpaljoutta...

   Poista
 3. Minä oon ollu ihan surkea liikkumaan, mutta nyt fyysinen työ ja kohtuullinen 3,5 km työmatka kävellen ja pyöräillen ovat tuoneet kaivattua muutosta! :) sitä vaan taas kun alkuvuodesta palaa kouluun niin on opeteltava liikkumaan jotenkin muuten...luopua en halua nyt kun parannusta on saanut aikaan! :) Ihanan oloinen blogi, ja bannerista mun silmiin oikein loistaa noi ihanat Sorelin korkkarikumpparit! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienetkin tulokset tosiaan motivoi jatkamaa. Se aloittaminen vaan on joskus niin tahmeeta hommaa...

   Kiitos Jensku kommentista ja kivasta palautteesta :)

   Poista
 4. Mäkin tykkään liikkua itsekseni.Inhoan salilla odottaa vuoroa koneisiin :( Olen jo kauan pitänyt omaa jumppasalia olohuoneessa <3 Ihanat kengät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on siis näköjään muitakin :) Mä ajattelin olevani ainoa jota se väenpaljous häiritsee. Omaa treeniähän sinne salille mennään tekemään, mutta mulla ainakin koko homma menee harakoille jos sali on ihan täynnä. Enemmän saa treenistä irti kun on omaa rauhaa. Saa huoletta ähkiä ja puhkia naama punaisena :D

   Poista