maanantai 3. marraskuuta 2014

Muistitko heijastimen?

Voi karmeus miten pimeää tuolla on! Tulipa iltalenkillä mieleeni, kuinka näkymätön sitä onkaan liikenteen seassa, mikäli ulkoiluvaatteissa ei satu olemaan heijastimia. Pakko myöntää että omakin heijastin oli unohtunut laatikon pohjalle, mutta tänään sen sieltä viimein otin esille ja kiinnitin takin hihaan. Söpö heijastin on aikoinaan siskolta saatu lahja, jota kantaa mukanaan varsin mielellään. Heijastin on pieni sijoitus ja vaivannäkö, jolla kuitenkin voi olla suuri merkitys liikenneturvallisuuden kannalta.

PB031177

Kuka muistaa kun aikoinaan oli tarjolla vain niitä osuuspankin tai k-kaupan mainosheijastimia? Niitä rumia lumihiutaleen muotoisia möhkäleitä jotka kolahtelivat joka paikkaan kulkiessa. Noh, paljon ovat ajat muuttuneet, katsokaapa vaikka näitä:


Nämä ja monia muita kauniita heijastimia osoitteesta heijastinkauppa.fi

Valoisaa viikon jatkoa!

-Salla-

6 kommenttia:

 1. Onpa söpö peuraheijastin! Kauhistelen ratissa, miten pimeetä porukkaa ulkona liikkuu.. Ostin sekä itselleni että pojalle hattivattiheijastimet sekä heijastinliivit, en voinut vastustaa pinkkejä liivejä ;) Omassa asenteessakin huomaa muutoksen, kun en pidä heijastinliivin pitämistä mitenkään "nolona". Halpa henkivakuutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niitä on pinkkinäkin! Ovat tosi hyviä varsinkin lapsilla, mutta pinkkiähän vois itsekkin pitää. Hmmmm tai miten olis musta niiteillä tuunattu...

   Poista
 2. En käytä heijastimia, kaupungissa eläessä ei niin tarvitse heijastimia, ehkä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä jalankulkijana itsekin helposti ajattelee. Autoilijan näkökulmasta tilanne voi olla aika toisenlainen. Mullahan ei itselläni ole ajokorttia, mutta jo kyydissä istuessa huomaa että katuvaloista huolimatta ne mustiin pukeutuneet jalankulkijat on aika huomaamattomia esim. ylittäessään katua.

   Poista