maanantai 24. marraskuuta 2014

Ideoita sisustukseen ja lahjahankintoihin: Finnish Design ShopTänä jouluna yritän lahjaostoksia tehdessäni etsiä pukinkonttiin mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita. Yksi paikka johon suunnistaa on *Finnish Design Shop. Kauniita, kotimaisia ja sopuhintaisia tuotteita etsiessään kannattaa nettikaupasta selata läpi ainakin sisustustyynyt, julisteet ja keittiötekstiilit. Myös kotitoimiston ja paperitavaran puolelta löytyy kivoja ja edullisia juttuja. Itse suosin sisustuksessa maanläheisiä, murrettuja sävyjä, sekä tehosteena mieluiten lämpimiä ja mausteisia värejä. Usein löydän inspiraatiota luonnosta, luonnon väreistä ja vaihtuvista vuodenajoista. Myös luonnonmateriaalit miellyttävät silmääni, kuten eläväinen puupinta, kivi, sekä rouheat, "hiekkaiset" seinäpinnat. Lisäksi pidän esineistä, joissa on jokin hauska, kekseliäs yksityiskohta. Keräsin alla olevaan kuvaan Finnish Design Shopista muutamia omia suosikkejani. En juurikaan seuraa sisustustrendejä, mutta arvelisin olevani jonkin sortin mustalammas tässä nykyisessä, valkoista yleisilmettä ja kiiltäviä pintoja suosivassa valtavirrassa. 


Minkälaisella otteella teillä sisustetaan? Vai sisustetaanko? Joillekin koti tai kodikkuus ei välttämättä edes ole niin tärkeä asia. Itsekään en ole nykyisen asuntoni sisustukseen juurikaan panostanut, koska ajattelen aina ettei tämän hetkinen majapaikkani kuitenkaan ole se loppuelämän koti. Lähinnä yritän pitää seinäpinnat koskemattomina ja siisteinä mahdollista uutta omistajaa varten. Varmasti innostun ihan uudella tavalla sitten aikanaan, kun se pitempiaikainen asumus löytyy.

Joulun tunnelmaa on kuitenkin ihana rakennella kotiin, vaikka ihan pienillä jutuilla. Eilen asettelin viimeisetkin jouluvalot paikoilleen, ja hypistelin vähän jo joulukoristeita. Kuusta en sentään vielä tuonut sisälle, vaikka tekisi jo mieli. Kaipaan jouluna aidon kuusen tuoksua, mutta en jaksaisi sitä neulassirkusta joka meikäläisen siivousinnolla ja taidolla säilyisi meillä juhannukseen asti. Pienen pöytäkuusen voisi käydä kuitenkin nappaamassa jostain matkaansa ja koristella sen.

PB230255

PB240257[1]PB230250
Ne parhaimmat joulusuklaat eli budapestit korkattu, tästä se lähtee...

 Kyllä tuntuu helpottavalta saada vähän valoa ja tunnelmaa (lue:suklaata) tähän pimeyteen! Mukavaa viikkoa sinne ruutujen taakse :)

-Salla-


*commercial2 kommenttia:

  1. Meillä yhdistyy vaalea ja tumma, tekstiileitä kausittain vaihtamalla tulee sitten sitä kivaa vaihtelua jota (jatkuvasti) kaipaan. Pidän itsekin maanläheisistä väreistä jota yleensä tehostan yhdellä tai kahdella hieman kirkkaamalla. Tällä hetkellä joulusisustuksessa tykkään metallinhohdosta ja kuparinvärisistä kynttilöistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatkuvasti kausittain kuulostaa tutulta...Tätä joutuu kyllä välillä kotona vähän perustelemaan, kun toinen ostaisi kaikki "kerralla ja kunnolla" kestämään seuraavat 20 vuotta.

      Poista