maanantai 15. syyskuuta 2014

Leffavinkki: Mielensäpahoittaja

Lauantaina tuli pyörähdettyä katsomassa uusi kotimainen komedia, Mielensäpahoittaja. Elokuvan aikana kävin kyllä lävitse koko tunneskaalan äärilaidasta toiseen. Välillä nauroin niin ettei leffakarkkeihin tukehtuminen ollut kaukana, välillä taas jouduin etsimään nenäliinoja laukustani. Elokuva jätti paljon sulateltavaa, jota en vieläkään oikein osaa mielessäni jäsennellä. Kaikenkaikkiaan se oli siis hyvin vaikuttava.

Dome Karukosken ohjaama Mielensäpahoittaja perustuu Tuomas Kyrön menestysromaaneissaan luomaan Mielensäpahoittaja-hahmoon. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavatkin Tuomas Kyrö ja Dome Karukoski. Päähenkilönä elokuvassa on 80-vuotias Antti Litja. Humoristinen ja hyvin koskettava tarina pureutuu sukupolvien väliseen kuiluun, parisuhteen ja perhe-elämän rooleihin menneisyydessä ja nykyään, rakkauteen, sen menettämiseen ja uusien alkujen löytämiseen. Elokuva kosketti minua varmasti siitäkin syystä, että ikäihmisten asiat ja hyvinvointi ovat aina olleet minulle tärkeitä. Usein mietin, kuinka he tämän nykymaailman meiningin oikein näkevät ja kokevat.P9150253[1]

Niimpä niin, kuinka voisimmekaan paremmin ymmärtää menneisyyttä, kuin kuuntelemalla heitä jotka ovat sen eläneet. Lopuksi haluankin haastaa kaikki tämän postauksen lukeneet! Jos sinulla on vielä isovanhemmat joille soittaa tai joiden luona vierailla, tee se heti huomenna. Tai lähetä terveisesi sinne missä ikinä he ovatkaan, ja kerro kuinka paljon välität.

Niin ja käy katsomassa se elokuva.
Kyllä ei ole yhtä hyvää vilmiä aikoihin tehty!


-Salla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti