keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Lämmikettä flunssaiselle: ihana inkivääritee ja päivän biisi

Jos siellä ruudun toisella puolella on nuhaneniä tai karheita kurkkuja, kokeilkaapa tätä taikajuomaa! Itse tehtyyn inkivääriteehen tarvitset vain n. 20g palan tuoretta inkivääriä, tilkkasen hunajaa ja hieman sitruunamehua. Inkiväärin voimakas maku ikäänkuin puuduttaa kipeää kurkkua, ja aukaisee hengitystiet mukavasti. Maku on sellainen josta joko pitää tai sitten ei. Keittelin teetä nyt ensimmäistä kertaa itse, enkä yleensä hätkähdä voimakkaita tai tulisia makuja, vaan enemmänkin pidän niistä. Niin tästäkin. Ihana lämpö tuntui valuvan ympäri kehoa ja pieni flunssanpoikanen katosi jonnekkin, ainakin hetkiseksi. Inkiväärin sanotaan myös poistavan nestettä ja vähentävän turvotusta, sekä parantavan verenkiertoa. Veikkaisin että meille naisille usein aika tervetulleita vaikutuksia, vai olenko ihan väärässä? ;)

P9170256


Kuori inkivääri ja leikkaa siitä 20g:n (noin peukalon kokoinen) pala. Leikkaa siivuiksi. Lisää kattilaan n. 0,5l vettä ja inkivääripalat. Kun vesi kiehuu, vähennä lämpöä ja keittele hiljalleen kannen alla n.20min.

P9170257

P9170258

P9170267 Valuta teejuoma siivilän läpi mukiin, mausta hunajalla ja sitruunamehulla tarpeen mukaan. Lopuksi, laita jalkaan ne kaikkein mukavimmat villasukat, kääriydy sohvalle viltin alle ja kuuntele vaikkapa tämä biisi:Paranemisia kaikille nuhanenille toivotellen: 

-Salla-
Ainiin! Kiitokset vielä kaikille linkitä blogisi -postaukseen kommentoineille!! Teen viimeistään viikonloppuna juttua niistä kolmesta blogista, joiden lukijaksi päätin jäädä. Paljon oli hyviä tyyppejä mukana, mahtavaa :)2 kommenttia:

  1. Ollaan onneksi vielä flunssasta vältetty ,mutta varmasti koitan tätä jos osuu kohdalle.Jos oon rehellinen niin en ole koskaan maistanut inkivääriä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se mun pikku flunssa ainakin katosi :) Kuivatut inkivääripalat on myös herkkua! Saa punnitse ja säästä -kaupoista :)

      Poista