lauantai 20. syyskuuta 2014

Ihmeen ihania maisemia ja itsensä haastamista

Armas kotikaupunki on näyttänyt viime päivinä parhaita puoliaan, kun on ollut aurinkoista ja ruskakin kauneimmillaan. Kävimme kuvaamassa mm. neulamäen luontopolulla, väinölänniemellä sekä valkeisenlammen ympäristössä.

P9180296


P9140233
Untitled


P9180310

Tähän kuvaan kiteytyy monta kuopiolaista asiaa joista pidän paljon. Väinölänniemen kallioiset rannat huvimajoineen, uimaranta ja hyppytornit, tyyni kallavesi sekä taustalla häämöttävä puijontorni. Maisema, johon ei vaan tunnu kyllästyvän. Tätä katsellessani tunnen aina olevani kotona.

Eilen iltasella kävelimme valkeisenlammen ympäristössä, joka on tähän aikaan vuodesta upeimmillaan kaikkine valoineen ja väreineen. Jos pistäydyt Kuopiossa, tuo alue kannattaa ehdottomasti katsastaa. Lammen ympäri kiertävän  polun varrelta löytyy mm. alppiruusutarha, uimaranta, pelikenttä ja leikkipuisto, sekä monta pientä ja kaunista soppea istuskelua ja maisemien ihastelua varten. Alle kilometrin mittaiseen polkuun saa näköjään kulumaan rutkasti aikaa, jos erehtyy ottamaan mukaan kameran...

Valkeinen1Valkeinen 2

Valkeinen 5

Kuvattavaa olisi riittänyt vielä pidempäänkin, vaikka aika monta puskaa ehdimmekin jo koluta. Innostuksissani päätin sitten viskata yhden objektiiveista betonilaatoitukselle. Pienen paniikkikiljunnan (joka varmasti kantautui mukavasti lammen ylitse...) päätteeksi totesin ettei onneksi käynyt kuinkaan. Olisikohan aika jo hommata se kunnollinen kameralaukku/reppu? Alkaa olla mukana raahattavaa kamerahärpäkettä huolestuttavan paljon.

Valkeinen 6

Kuvista vielä sen verran, että nämä lammella kuvatut otokset on räpsäisty olympus m.zuiko 45mm 1.8 -objektiivilla, ihan käsivaralta ja automaattiasetuksilla. Jalustan ja säätöjen kanssa saa varmasti tuosta linssistä irti vielä paljon enemmän.  Näin aloittelijalle kuitenkin hyvä ja kuvaamiseen koukuttava sijoitus, sanoisin.

Niin ja mitä siihen kameran edessä olemiseen tulee, se tuntuu edelleen kamalalta. Hatunnosto kaikille teille jotka hallitsette homman! Väittävät että tähän siedättyy, mutta aina en oikein jaksa uskoa. Kameran takapuoli tuntuu huomattavasti turvallisemmalta paikalta. Itseasiassa kun muistelen, sain kuvaamisesta kylmiä väreitä jo pienenä. Jos joku kaivoi sukujuhlissa esiin kameran, olin ensimmäisenä pöydän alla piilossa. Mutta, välillä on hyvä haastaa itseään, vaikka aivan pikkuruisin askelin.

Valkeinen 3  
Onko muita joille kuvattavana oleminen aiheuttaa puistatuksia?

8 kommenttia:

 1. Todella kauniita kuvia, Kuopio on minullekin rakas ja kaunis kotikaupunki <3 Valkeisenlammen ympäristökin näyttää jotenkin satumaiselta hämärässä :) Odotan innolla että saan itsekin (toivottavasti pian) kunnon kameran!

  Olet myös kaunis kuvattava, joten ihan rennosti linssiludeilemaan! :D Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, jos joku muu kuvaa kameran edessä oleminen on hieman vaivaannuttavaa. Itsestään on sen sijaan helppo ottaa aina-niin-tyylikkäitä peiliselfieitä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon kamera on kyllä parhain ostos pitkiin aikoihin. Kauan harkitsin sopivaa ensikameraa, mutta tuota olympuksen minijärkkäriä (pen epl-5) voin kyllä lämpimästi suositella!

   Kiitos kovasti <3 :)

   Poista
 2. Kuopio on kyllä tosi kaunis kaupunki, käytiin miehen kanssa kahdestaan kesällä mutta aika loppui kesken eikä oikein osattu mennä mihinkään nopeasti :D Hienoa että oot uskaltautunut kameran toiselle puolelle! Molemmat puolet on varmasti sulle hyvät! Itse tykkään ehdottomasti siitä turvallisemmasta puolesta, sopii muille paaaaaljon paremmin.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa :) Mä kyllä kattelisin sua mielelläni siellä etupuolellakin ;) Musta tuntuu, että kameran luovuttaminen hetkeksi toiselle on jonkinlaista "hallinnan menettämistä". Joutuu pois mukavuusalueeltaan, mikä on jollain tavalla terapeuttista tällaiselle pienesti kontrollifriikille...

   Tosiaan, jos on lyhykäinen aika Kuopiorundille niin nuo kaksi paikkaa (valkeinen ja väinölänniemi) ovat käymisen arvoisia, ja molemmat keskustan alueella.

   Poista
 3. Oi kun upeita kuvia! Niissä on kaikissa kaunis tunnelma. Kuopio on itselleni täysin käymättä jäänyt kaupunki, kiitos siis näistä reissukuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla että pidit :) Kuopiossa nyt yhdeksän vuotta asuneena voin sanoa tykästyväni kaupunkiin vuosi vuodelta enemmän. Eläväinen paikka, jossa on tekemisen meininki ja kivoja tapahtumia vuodenajasta riippumatta.

   Poista
 4. Tosi kauniita ja tunnelmallisia kuvia! Olen kotoisin Kuopion seuduilta ja esittelit kuvillasi minulle semmoisia paikkoja, joita en ole aiemmin nähnytkään, kiitos siitä :)

  P.S. Sait juuri uuden lukijan ;)

  Terveisin Minna
  http://eterna--primavera.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, mahtava juttu! Oikein lämpimästi tervetuloa, toivottavasti viihdyt :)

   Kuopio-aiheisia postauksia teen mielelläni, joten jatkossakin näitä on varmasti luvassa. Kaikki kotikaupunkiin liittyvä löytyy muuten tuolta I <3 Kuopio tunnisteen alta.

   Poista