maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kesäkosmetiikkaa ja suosikkituotteet auringonpalvontaan

Ajattelin vinkata muutamasta aurinkotuotteesta, joista on tänä kesänä syntynyt uusia lemppareitani. Huomasin jo keväällä ensimmäisten auringonsäteiden aikaan, että ylähuuleni päälle alkavat taas ilmestyä nuo ikävät "kesäviikset", eli ylimääräistä pigmenttiä kesakoiden muodossa. Pisamia minulla on aina ollut kesäisin, mutta näin kolmenkympin ylittäneenä täytyy todeta että nykyään ne pirulaiset ilmestyvät epämukavasti täysin vääriin paikkoihin kasvoilla! Kesä ja kesäviikset, me kuulumme näköjään yhteen erottamattomasti. Usein tällainen ilmiö on hormoniperäinen, ja voi alkaa esim. raskauden tai muiden hormonaalisten muutosten kuten ehkäisymuodon vaihtamisen/aloittamisen/lopettamisen jälkeen. Aseita tätä ongelmaa vastaan kuitenkin löytyy. Tärkein on tietysti herkästi tummuvan ihoalueen suojaaminen auringolta mahdollisimman tehokkaasti.


Lumenen ihonsävyä korjaavaa seerumia aloin käyttämään heti keväällä "viiksien" ilmestyttyä. Seerumi lupaa tasoittaa ihon sävyä ja vaalentaa jo syntyneitä pigmenttimuutoksia. Nojaa, enpä ole huomannut suurensuurta eroa entiseen ainakaan pigmenttimuutoksen suhteen. Ihon kokonaissävy on ehkä hieman tasaisempi, mikä voi tosin johtua myös päivittäin käyttämästäni msm-jauheesta. Vichyn aurinkopuikko puolestaan on osoittaunut ihan ässäksi tuotteeksi! Kulkee helposti laukussa mukana, on nopea sipaista herkästi palaviin paikkoihin ja lisätä tarvittaessa. Olen käyttänyt kevyempää aurinkosuojaa kasvojeni muille osille, mutta tätä aurinkopuikkoa nenänpäähän ja ylähuulen päälle. Keväällä ilmestynyt pigmenttimuutos ei ole onneksi tummentunut enää lisää.


Tyytyväinen olen ollut myös L'orealin Sublime Sun kuivaöljyyn. Ihoni palaa ja punoittaa herkästi, mutta tänä kesänä olen onnekseni välttynyt kokonaan palamiselta, ja ne muutamat aurinkoiset päivät jotka olen töissä viettänyt ulkosalla, ovat saaneet aikaan vielä melko himmeän mutta ilahduttavan tasaisen rusketuksen.


Vichyn aurinkopuikon kaverina olen kasvojen iholle käyttänyt Lushin Million Dollar Moisturiser-voidetta. Nimi on hyvin kuvaava, sillä voiteen koostumus on ylellisen kermainen ja riittoisa. Pintakuiva ihoni imaisee tämän herkun itseensä hetkessä. Ja se tuoksu <3 Tässä taas voide jota haluaisin olla läträämässä naamaani jatkuvasti, ihan jo tuon ihanan tuoksun takia.


Viimeisenä huulirasva-addiktin uudet tunnustukset. Minähän en siis pysty liikkumaan pois kotoani ellei mukanani ole ainakin yksi purkki huulirasvaa. Nivean Rasberry Rose kosteuttaa hyvin ja kivana lisänä on aavistus kesäisen sävyistä raikasta kiiltoa.


Mukavaa viikonalkua kaikille!

T: Viiksiniekka

2 kommenttia:

 1. Yoi öljy rupes kiinostamaa mua :)
  Todella ihanasti olet kuvannut tuotteet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Vähän tuli pikaisesti räpsäistyä tällä kertaa, mutta mukava kuulla jos kuvat on ok :)

   Poista