sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Hellemekko ja lämpöaalto-ahdistus

Hyvää runon ja suven päivää Kuopiosta! Aurinko houkutteli minutkin ulos heti aamusta, ja aika pian kävi selväksi että nyt on viimeistään vilukissankin luovuttava farkuista ja neulepaidasta. Huh hellettä! Löysin kaapista viime kesäisen gina tricot:n mekon joka on osoittautunut vallan monikäyttöiseksi. (Ominaisuus jota arvostan vaatteissa ylipäätäsäkin.) Mekko on juuri sopivan mittainen, ei liian pitkä tunikaksi housujen ja neuleen kanssa, mutta ei liian lyhyt käytettäväksi sellaisenaan. On muuten vaikea löytää nykyään kuviollista vaatetta, joka ei olisi joko kukallinen, eläinkuosillinen tai raidallinen/ruudullinen/pallo(tai pääkallo!)kuvioinen. Tähän mekkoon ihastuin ensisilmäyksellä ja olen yrittänyt koluta kauppoja löytääkseni jotain samantyylistä esim. maksimittaisena.Olipa muuten hyvä ostos nuo dinskon sandaalit! Tällähetkellä jalkoihini eivät mahdu mitkään normaalit kapealestiset ballerinat korkkareista puhumattakaan. Helteet toivat tullessaan taas jokavuotisen jalkojen turvotuksen, inhottavaa! Kuumimpina päivinä on vaan pakko luopua rakkaimmista kenkäaarteista hetkeksi :( Ananakset, sitruunat ja vihreät teet on kokeiltu, kuten myös runsas vedenjuominen, mutta tämä taitaa vaan olla ominaisuus jonka kanssa on elettävä. Jos jollakin on toimivia konsteja helteiden aikaiseen turvotukseen niin kuulisin niitä mielelläni!

Mutta palatakseni aikaiseen aamuherätykseeni...lähdin siis ulkoilemaan jo ennen kahdeksaa, kun metsässä oli vielä aamukastetta. Ei muuta kuin puskaan kameran kanssa. Sain hetki sitten tilaamani makrolisäkkeen olympus epl-5 kameraani, jota tässä pikkuhiljaa opettelen käyttämään. Vaikka tässäkin kamerassa on vielä huimasti opeteltavaa, olen ollut tyytyväinen sen kätevään kokoon ja perustoimintojen nopeaan opeteltavuuteen. Jo ihan peruspaketillakin saa aloittelijan makuun tarpeeksi hyviä kuvia. Nuo kastehelmet lehtien pinnoilla, niin kauniita!
Tähän väliin loppukesän pes...köh realistinen sääennuste. Ensin tulevat kaksi viikkoa: kaunista, aurinkoista säätä, puistot ja rannat täynnä hymyileviä, ruskettuneita ihmisiä. Sitä seuraavat kolme viikkoa: vesi/räntä/lumi/ihanmitätahansa sadetta, koleita aamuja ja kadonneita villasukkia. Ei varmaan tarvitse kysyä, kenen kesälomaan on aikaa tasan kaksi viikkoa. Vähän nihkeää meinaa olla siis! Mutta hei, nautitaan nyt tämä ilta vielä!


Kaikille lomansa aloittaneille toivotan oikein leppoisia ja aurinkoisia kesäpäiviä. Mä laitan aamukampaan kymmenen piikkiä, ja huomenna niistä lähtee eka!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti