sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

DIY mansikkainen kasvonaamio

Kesäloma on tehnyt tehtävänsä, vaikka sitä on takana vasta viikko! Ajatukset ovat jossain ihan muualla kuin työnteossa ja fiilis kaikinpuolin rentoutunut. Merivesi, auringossa oleskelu ja grillauspainotteinen ruokavalio alkavat kuitenkin näkyä meikäläisen naamataulussa muutenkin kuin leveänä kestohymynä. Kasvojen iho kaipaisi hieman tehokkaampaa puhdistusta ja hemmottelua, mutta joka ainut kuorinta-aine tai naamiopurnukka on kotona Kuopiossa. Mutta ei hätä ole tämän näköinen, kurkataapas jääkaappiin...


Kotitekoisen kasvonaamion ainekset kaikessa yksinkertaisuudessaan: mansikoita, hunajaa sekä maustamatonta jogurttia. Mansikan sanotaan puhdistavan ja poistavan turvotusta, jogurtin rauhoittavan ja hunajan kirkastavan ja ravitsevan ihoa. Löysin tämän ohjeen netistä joskus vuosia sitten, kun opiskeluaikoinani en raaskinut ostaa valmista kasvonaamiota, vaan jouduin laittamaan kehiin vähän luovuutta ja oman jääkaapin aineksia. Nyt tilaisuuden tullen taas muistin tämän reseptin.


Tällä hyvin suurpiirteisellä ohjeella naamiota tuli aika tasan tuollainen "sillipurkillinen" eli noin 2-3 käyttökertaa. Mansikoita kannattaa muuten ehdottomasti valuttaa suodatinpussissa mieluiten useampi tunti, ettei tavarasta tule liian valuvaa.

2dl mansikoita
2dl maustamatonta jogurttia
2-3tl juoksevaa hunajaa
(kourallinen hienonnettuja kaurahiutaleita, mikäli haluat kuorivan naamion)

Survo mansikat ja jätä valumaan suodatinpussiin
Sekoita mansikoihin juokseva hunaja
Lisää joukkoon maustamaton jogurtti, tai lado mansikka-hunajaseosta sekä jogurttia päällekkäin
Säilytä hetki jääkaapissa
Läträä omaan nassuun ja nautiskele, tai pistä kansi purkin päälle ja vie vaikka lahjaksi!Tulipa kunnon deja vu opiskeluajoilta! :D Iho jäi juuri sellaiseksi kuin muistelinkin, eli hippasen heleämmäksi ja rutkasti pehmeämmäksi. Annoin purnukan olla jääkaapissa melko pitkään, ja kuuman päivän jälkeen tuntui ihanalta levittää tuollainen viileä ja hyväntuoksuinen herkku iholle. Jos tätä erehtyy läträyksen lomassa maistamaan, purkkiin jäänyt osa luultavasti tulee syötyä...Näin kävi ainakin minulle ;)

-Salla-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti