torstai 1. toukokuuta 2014

Vapun värikäs herkku: Rocky Road


Koska en pahemmin innostu munkeista tai tippaleivistä, päädyin kokeilemaan vapuksi jotain muuta makeaa ja värikästä. Rocky Road on alunperin australialainen herkku, jonka syntymätarina on varsin mielenkiintoinen. Wikipediasta vapaasti käännettynä:

"Rocky Road keksittiin alunperin Australiassa 1853, kun pyrittiin myymään Euroopasta tulevia, pitkän kuljetusmatkan aikana pilaantuneita makeisia. Melbournen ulkopuolella asui varakkaita, mutta vailla koulusivistystä olevia kullankaivajia. Piittaamattomat liikemiehet käyttivät näitä miehiä hyväkseen sekoittamalla pilaantuneisiin makeisiin huonolaatuista suklaata sekä muita "täyteaineita", kuten paikallisia pähkinöitä. Nimi Rocky Road tulee siitä "kivisestä tiestä", jonka matkaajien oli kuljettava päästäkseen kultakentille."

Rocky Roadissa saa olla kunnolla sattumia, joten esim. kuivatut hedelmät tai pähkinät kävisivät tähän varmasti hyvin. Vaikka käytin osaksi tummaa suklaata, oli lopputulos melkoisen ällömakea. Ensi kerralla voisi kokeilla lisätä joukkoon suolapähkinöitä. Murokeksit voi korvata myös esim. riisimuroilla.

Ohje: 

100g murokeksejä 
(mini)vaahtokarkkeja

Murenna keksit
Vuoraa pieni uunivuoka (n.20x20) leivinpaperilla

Sulata erikseen:
200g tummaa suklaata
200g maitosuklaata
25g voita

Yhdistä suklaat ja voi. Kaada vuokaan ohut kerros suklaata, ja ripottele pinnalle vaahtokarkkeja ja murokeksejä. Kaada päälle lisää suklaata ja tee vielä toinen kerros. Ravistele lopuksi vuokaa, jotta suklaa levittyy tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin yöksi (tai jos olet malttamaton kuten minä, pidä sitä hetki pakastimessa). Säilytä Rocky Road jääkaapissa. Tämä on tosin niin syntisen hyvää ettei säilytystä juurikaan tarvitse miettiä...Helppoa, nopeaa ja herkullista. Jos juhlavieraiden joukossa on makean ystäviä, tämä on takuuvarma hitti!
2 kommenttia:

 1. Heippa, haastoin sut blogissani, käy kurkkaamassa haasteen säännöt:
  http://lauratheshoeholic.blogspot.fi/2014/05/no-11-haaste.html

  Näyttääpä muuten herkulliselta! Pitänee itsekin kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, olipa kiva yllätys :)

   Kokeile ihmeessä, oli kyllä aivan taivaallista herkkua! Mietin tässä jo, mitä laittaisin seuraavaan annokseen. Saisikohan tästä mitenkään sokerittoman version...

   Poista