maanantai 10. helmikuuta 2014

Sano näkkäri

Valokuvaus on näköjään melkoista välineurheilua jo alusta saakka. Tää vaikuttas olevan sellanen loputon kierre. Kun hankit jonkun uuden jutun, tulee pian tarve toiselle ja sitten taas kolmannelle. Uutta oppii nopeasti, mutta opittava ei silti lopu varmasti koskaan. Siinäpä taitaakin olla yksi syy siihen, miksi valokuvaus imaisee aloittelijan niin nopeasti pauloihinsa. Talviloman kohdettakin aloin miettiä tänään sen mukaan, missäpäin Suomea voisi tähän aikaan vuodesta saada hienoimpia kuvia. Vinkkejä?


Siinä pieni aloittelijan pakettini. Jospa muutaman vuoden kuluttua voin katsoa tätä kuvaa ja miettiä, että tuosta kaikki sai alkunsa. Kameran (olympus pen e-pl 5) valikon kanssa on ollut melkoista opettelua. Ei tosiaan mistään helpoimmasta päästä käyttää näin aloittelijana, mutta koska kuvanlaatu on luokassaan paras, päätin harjoituttaa kärsivällisyyttäni hieman. Ja voin kertoa että harjoitusta olen saanut, valokuvauksesta en menisi takuuseen mutta siinä kärsivällisyydessä ainakin...

Jalustalta otetut kuvat ovat vielä melkoisen vinksin vonksin ja heikun keikun. Ähräsin mokoman vempeleen kanssa aikamoisen tovin ennenkuin sain räpsäistyä yhtäkään kuvaa.  Ensimmäisissä kuvissa oli jotain ihan muuta kuin päivän asua. (Esim. päivän roskat ja päivän tiskit.) Noh mutta, menihän se edes sinnepäin lopulta.

Maanantaista teknisine haasteineen selvitty, eiköhän selätetä se loppuviikkokin! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti